Zápasy - Junioři 08. 01. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři počtvrté v utkání na vyrovnání nedosáhli

Mladí hráči Vervy netradičně v pondělí vyrazili k dalšímu extraligovému střetnutí, ve vloženém kole přivítali na svém ledě Olomouc.

12. kolo, 08.01.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
3 4
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 1:2
  • Střely na branku

    38:21
  • Vyloučení

    7:11
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    100

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 15:26 Kubíček (Scafari, 5/5), 22:46 Maštalířský (Postl, Kubíček, 5/5), 51:12 Maštalířský (Prokeš, Postl, 4/4)

    Branky a nahrávky HC Olomouc: 03:02 Pastrnek (Sedláček, Kalman, 5/5), 20:55 Bošek (Tomeček, Sedláček, 5/5), 44:59 Koudelný (Stratil, Ruda, 5/5), 56:43 Compel (Koudelný, Havel,5/4).

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4

  • Rozhodčí

    Hucl, Kosnar – Rubáš, Tvrdík

  • Sestava domácích

    Kubík – Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, Vyhlídal, Hora, Cipko – Dej, Postl, Maštalířský, Tůma, Dohnal, Čech, Peroutka, Horský, Ducháček, Scafari.

  • Sestava hostů

    Münch – Šabatka, Smýkal, Compel, Kalman, Stratil, Panáček, Růžička, A. Drábek, Sedláček – Bošek, K. Drábek, Ruda, Šotkovský, Tomeček, Pastrnek, Neoral, Koudelný, Havel.


Reportáž

Oba dnešní soupeři se v aktuálním ročníku DHL extraligy juniorů potkali pouze jednou. A pro Severočechy se jednalo o příjemné předvánoční rozbalování dárků, na Hané totiž uspěli 5:1.

Dnes ovšem Kohouti začali lépe. Střílenou příhru mezi kruhy poslal od modré Sedláček a do sítě puk protečoval David Pastrnek. Následovala série přesilových her na obou stranách, avšak ujala se akce až při plných stavech. René Kubíček objel prakticky celé útočné pásmo, vypálil od modré a šikovně schoval střelu mezi doslova zástup hráčů před hostující svatyní. O první přestávce tak měli oba soupeři k vítězství stejně daleko.

Prostřední část začala shodně jako její předchůdkyně. Podruhé v zápase dostal své barvy do vedení Lukáš Bošek, který na brankovišti změnil směr střely Tomečka. Domácí ovšem našli bleskovou odpověď, tentokrát prohrávali ani ne dvě minuty. Po levé straně se trhl Matěj Maštalířský a dokázal procpat touš do sítě. Dokonat obrat mohl brzy na to Scafari, leč zblízka minul zařízení. Poté hledal z vrcholu pravého kruhu na brankovišti volného autora vyrovnávací trefy Postl, Münch vykopl betonem. I o druhé pauze tak měli oba soci k vítězství stejně daleko i blízko.

Poslední dvacetiminutovku lépe rozehrála znovu Olomouc. Povedenou příhru od modré zleva vymyslel Stratil pro Jakuba Koudelného u pravé tyče, který následně zakončoval prakticky do prázdné. Jenže i dotřetice přispěchali černožlutí s odpovědí a byl to znovu Matěj Maštalířský. Při hře čtyři na čtyři nabruslil mezi kruhy a přes dva hráče před sebou zamířil přesně k tyči. Šach mat tak přišel z hokejek Olomouce až v sedmapadesáté minutě, kdy v posledních vteřinách přesilové hry obdržel puk mezi kruhy nekrytý Marek Compel, jenž z první rozhodl. Hosté tak svému soupeři oplatili porážku z prvního vzájemného měření sil.

V dalším kole se mladí hráču Vervy představí opět na svém území, hostit budou ve čtvrtek jedenáctého ledna Pardubice.