Zápasy - Junioři 29. 01. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři padli v Olomouci

Mladí hráči Vervy mají před reprezentační přestávkou před sebou ještě náročný hrací týden, hned v pondělí jej odšpuntovali v Olomouci.

19. kolo, 29.01.2024, Olomouc, Zimní stadion
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    2:1, 0:0, 1:0
  • Střely na branku

    41:31
  • Vyloučení

    3:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    72

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Olomouc: 03:28 Burkov (Tomeček, Růžička, 5/5), 04:21 Turek (Havel, Šotkovský, 5/5), 46:32 Koudelný (Turek, Šabatka, 5/5) – 19:47 Dej (Bednařík, Soušek, 5/5).

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Vaněk, Gebauer – Axman, Jurčík

  • Sestava domácích

    Frgál – Šabatka, Smýkal, Compel, Panáček, Růžička, Sedláček, A. Drábek – Havel, Turek, Šotkovský, Ruda, Tomeček, Burkov, Pastrnek, Neoral, Koudelný, Belan, K. Drábek.

  • Sestava hostů

    Kubík – Kubíček, Soušek, Kladivo, Prokeš, Vyhlídal, Hora, Cipko – Dej, Postl, Bednařík, Dohnal, Čech, Peroutka, Horský, Vopat, Maštalířský, Scafari.


Reportáž

Oba celky se dosud v aktuálním ročníku DHL extraligy juniorů utkaly dvakrát a pokaždé se radovali hosté. Černožlutí nejprve dobyli Hanou v poměru 5:1, Olomouc se na severu Čech pomstila 4:3.

Leč dnes do duelu lépe vstoupili domácí. Maxium Burkov se trochu se štěstím protáhl z levé strany od modré až k pravé tyči, kde vyzrál i na Kubíka. Navíc za dalších třiapadesát vteřin předal od levé tyče k pravé Havel Adamu Turkovi, který zavěsil pod břevno. Avšak hosté se nechtěli nechat zahanbit. Už už se zdálo, že si Kohouti pohodlné vedení odnesou o první přestávce do kabin, když v přečíslení dva na jednoho předal Bednařík Danielu Dejovi, který dodal střetnutí nový náboj.

Prostřední část nastartoval Litvínov ve dvou přesilových hrách, leč na vyrovnání nedosáhl. Nevedlo se ani domácích ve stejné herní situaci, drama tak pokračovalo. Již v plných stavech napřáhl později na modré Sedláček, Kubík zakročil lapačkou. Těsně před druhou sirénou vyřešil i skrumáž na svém brankovišti a zakončení Koudelného mezi betony, o všem tak měla rozhodnout závěrečná část.

A tak se i stalo. Právě Jakub Koudelný špatně zpracoval příhru, která by jej vyslala do sóla. Avšak vydal se za pukem, skočil a špičkou hokejky jej posunul na litvínovskou klec, puk následně po ledě zaplul za čáru. Po chvilce se situace opakovala, tentokrát stejný hráč zvolil kličku do bekhendu, ta definitivně nerozhodla. Poté v přečíslení předal Tomeček Drábkovi, jenže skóre se dnes již nezměnilo. A to ani při power play Severočechů, ti se tak domů vracejí s prázdnou.

Další extraligový souboj čeká na černožluté již ve čtvrtek prvního února, kdy vyrazí do Pardubic.