Zápasy - Junioři 17. 02. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři sedmi góly dobyli Hradec Králové!

Černožlutí se po reprezentační přestávce vydali poprvé mimo své mantinely, cílem byl Hradec Králové.

23. kolo, 17.02.2024, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
3 7
  • Třetiny

    1:1, 1:5, 1:1
  • Střely na branku

    31:29
  • Vyloučení

    5:3
  • Využití

    2:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    123

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 00:38 Novotný (Beneš, Prášek; 5/5), 25:24 Zámečník (Černý, Pavelka ; 5/4), 45:40 Černý (T. Hora; 5/4) – 07:58 Soušek (Čech, Vopat; 5/5), 20:11 Postl (Horský, Starý; 5/5), 34:59 Postl (Starý, Vyhlídal; 5/3), 35:30 Peroutka (Soušek, Kubíček; 5/4), 36:32 Čech (5/5), 38:38 Starý (Postl; 5/5), 53:59 Dej (Kladivo, Čech; 5/5).

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 2:2, 2:6, 3:6, 3:7

  • Rozhodčí

    Bernat, Borecký – Roischel, Landsmann

  • Sestava domácích

    Mrázek (37. Tuček) – Pinkas, Pavelka , Havlíček, Hrbek, J. Aschenbrenner, Pavič, Fiala, Černý – Vencl, Novotný, Matašovský, V. Aschenbrenner, Dommers, Hrdlička, Zámečník, Dobner, Beneš, T. Hora, Prášek.

  • Sestava hostů

    Kubík – Soušek, Kladivo, Prokeš, Cipko, Kubíček, M. Hora, Vyhlídal – Vopat, Postl, Dohnal, Tůma, Horský, Scafari, Čech, Peroutka, Dej, Starý.


Reportáž

Oba celky spolu letos stihly odehrát již sedm zápasů. A lépe si vedou Východočeši, kteří jednou uspěli v samostatných nájezdech, jednou v prodloužení, čtyřikrát za plný počet bodů a pouze jednou zvítězila Verva.

A dnes opět začali lépe domácí. Po necelé minutě dostal mnoho prostoru mezi kruhy Adam Novotný, který popojel směr brána a uspěl kličkou do bekhendu. Ovšem Verva poměrně brzy odpověděla. Nejprve se Kubík stihl přemístit po příhře od tyče k tyči proti zakončení Matašovského, aby vzápětí na druhé straně srovnal Petr Soušek, který vymetl pravý horní růžek od modré. Další změnu skóre měl na holi z mezikruží Pinkas, avšak diváci si na góly museli počkat do prostřední periody.

Tu hned po jedenácti vteřinách odšpuntoval Ondřej Postl, který dokonal obrat po objetí branky Mountfieldu a následném rychlém zakončení. Za vyrovnáním se hnal Prášek, ale na brankovišti z otočky neuspěl ani nadvakrát. Lépe si vedl brzy na to Ondřej Zámečník, který ze stejného místa zakončil po rychlé stahovačce. A pak přišli čtverný direkt Litvínova během necelých čtyř minut. Nejprve černožlutí dokonale využili přesilovku pět na tři zásluhou opět Ondřeje Postla a následně Jana Peroutky. Poté navíc podklouzl hradecký bek, čehož využil Dominik Čech a vyhnal Mrázka z branky. Vše završil Martin Starý tvrdou ranou z pravého kruhu.

Poslední část odšpuntoval gólem naděje Štěpán Černý, který z levého kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Verva si ovšem důležité vítězství již vzít nenechala, gólů jako trpaslíků navíc zkompletoval Daniel Dej, který před brankou tečoval pokus Kladiva od mantinelu. Další extraligový duel čeká na černožluté opět za dva dny, v pondělí devatenáctého února se představí v Plzni.