Zápasy - Junioři 07. 12. 2023, Vojtěch Honzík

Junioři na úvod nadstavby svedli s Motorem tuhou bitvu!

Mladí hráči Vervy mají za sebou první duel nadstavby, který byl na jihu Čech dlouho ve znamení čekání na úvodní gól.

1. kolo, 07.12.2023, České Budějovice, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
0 1
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:1
  • Střely na branku

    31:35
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    88

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:0, 0:1

  • Rozhodčí

    Zeliska, Hacaperka – Dědek, Jurak

  • Sestava domácích

    Mařík – Placek, Vachun, Willmann, Tůma, Bystřický, Lukáš – Kotous, Aulický, Sochor, Moyseyev, Šimon, Pospíchal, Humeník, Pitel, Petrásek, Seidl, Hoch, Kříž.

  • Sestava hostů

    Kubík – Soušek, Kubíček, Prokeš, Werner, Hora, Vyhlídal – Bednařík, Postl, Svoboda, Slavík, Peroutka, Horský, Dej, Ducháček, Scafari, Hauptvogel, Vishneuski.


Reportáž

Oba celky spolu v první fázi základní části sehrály čtyři duely. Vždy rozhodla základní část a třikrát se z vítězství radovali Jihočeši.

Ti začali lépe i dnes. Hned v samotném úvodu objel branku Hoch, oslovil mezi kruhy Aulického, leč jeho pokus byl nakonec zadáky Litvínova zablokován. Oba celky si poté vyměnily po přesilových hrách, střelecký výčet ovšem zůstával prázdný. Domácí podržel především gólman Mařík, který nejprve dokázal zakročit proti Slavíkovi, který se před ním zjevil zcela sám. Později pak byl s betonem včas i proti Scafarimu, kterého před svatyni Motoru vyslal Postl. O první přestávce tak na světelné kostce svítil stejný stav jako na začátku střetnutí. 

To se snažil zkraje prostřední periody změnit Aulický, jenž se protáhl až před Kubíka, ten ovšem jeho bekhendový blafák zneškodnil. Poté se po několika šťastných odrazech zjevil ve výborné palebné pozici Petrásek, leč nemířil přesně. Severočeši se následně vlastním faulem připravili o čtyřminutovou početní výhodu, další velká šance tak přišla až v plných stavech. Bednařík si na brankovišti našel v nepřehledné situaci černý nesmysl, puk za čáru ale neprocpal. Když těsně před druhou sirénou Motor nevyužil početní výhodu, úvodní branka střetnutí tak na sebe i nadále nechávala čekat.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Hoch v přečíslení, leč finální přihrávka nebyla ideální. Nedařilo se ani Slavíkovi, jenž nejprve na Maříka nevyzrál tvrdou bombou, o něco později ani zblízka. Nakonec to byl ale právě Marek Slavík, který obdržel krásný pas k pravé tyči od Hory, jenž se vymotal z levého rohu a stal se jediným střelcem duelu. V závěru totiž ještě černožlutí museli do čtyř a zároveň se bránili proti šesti bruslařům soupeře, fotbalové vítězství si ale již vzít nenechali.

Do nadstavby tak černožlutí vstoupili pravou nohou a navíc tím zpřetrhali sérii jedenácti duelů, ve kterých čekali na tříbodové vítězství a zapsali deset porážek.