Zápasy - Dorost 09. 09. 2023, Redakce

Dorostenci porazili Mladou Boleslav a jsou stoprocentní

Litvínovský dorost zatím v novém extraligovém ročníku válí. Po výhře na ledě Sparty si mladí chemici poradili také s Mladou Boleslaví. Bruslaři sice na severu Čech vedli, Litvínov ale třemi góly průběžný výsledek otočil a zvítězil 3:1.

2. kolo, 09.09.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
3 1
  • Třetiny

    2:1, 0:0, 1:0
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    130

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Domský – Kurtin, Goltsch

  • Sestava domácích

    Trejbal – Bozseník, Babka, Honzík, Žák, Břenda, Uhlík – Petružálek, Bednařík, Cvikl, Kurnat, Pospíšil, Sedláček, Trefný, Koky, Raichl, Peroutka, Dostál.

  • Sestava hostů

    F. Kovář – D. Kovář, Hora, Kříž, Doležel, Čermák, Šilhavý, Macháček – Hrouda, Churáček, Vasiak, Matějka, Kurka, Hanyš, Trefil, Beran, Kristek, Hájek.


Reportáž

Druhý zápas dorostenecké extraligy nezačal pro Litvínov ideálně, protože hned po 31 sekundách hry se mohl radovat z branky hostující Adam Kůrka, který po pohledné nahrávce od Petra Hanyše, neměl problém zakončit. Mladoboleslavští hokejisté se z náskoku příliš dlouho neradovali, protože se o necelých pět minut dostal k puku David Bozseník, jenž využil kolize dvou hráčů Mladé Boleslavi a uspěl tváří v tvář Františku Kovářovi. 

A pro domácí bylo do přestávky ještě lépe a to, když se Davidovi Bozseníkovi vybojovat kotouč, ten posunul kotouče na Jonáše Bednaře, jenž jej přesně nahrál Danielu Břendovi, který skrz clonu umístil puk do horních pater branky.

V druhé části jsme sice neviděli přesnou trefu, za to však byla rozhodně nejzajímavější na šance především pro Bruslaře, ti se dostávali do velmi slibných pozic, ale na branku to nestačilo. Ohromnou příležitost skórovat a vyrovnat zápas dostali hosté, když Tobias Trejbal, brankář litvínovské Vervy, zpoza branky rozehrál nepřesně a namazal kotouč před zcela volnou branku jednomu z Mladoboleslavských, ten zakončit nedokázat. 

Do druhé velké šance se dostal Marek Trefil, jeho rána orazítkovala pouze horní tyčku itvínovské klece. Mladoboleslavští hokejisté prováhali i druhé zaváhání brankáře Trejbala, jenž kotouč rozehrál tak, že se odrazil od brusle jeho spoluhráče k jednom z hostujících hráčů, ke vstřelení gólu to opět nevedlo.

V poslední třetině zápasu jsme mohli pozorovat důležitý okamžik, kdy František Kovář svým zákrokem proti samostatnému úniku Jana Honzíka v 44. minutě udržel jednobrankový rozdíl. Co se nepovedlo Janu Honzíkovi v 53. minutě, to napravil Jan Trefný, jemuž se povedlo svým bekhendovým zakončením v samostatném úniku překonat Kováře. Chemici tak zvítězili i ve druhém utkání sezony.

Fanshop