Zápasy - Dorost 19. 10. 2023, Jakub Štěrba

Dorost nedal kůži lacino, body ale zůstávají ve Varech

Velmi těžká prověrka čekala na litvínovské dorostence. Ti totiž zamířili do Karlových Varů, který vedou skupinu A. Avšak jak hovoří známe sportovní pravidlo, bez gólů se vyhrát nedá.

13. kolo, 19.10.2023, Karlovy Vary, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
2 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:0
  • Střely na branku

    26:35
  • Vyloučení

    6:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    88

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:0, 2:0

  • Rozhodčí

    Turhobr – Kokrment, Šimek

  • Sestava domácích

    Oršulák – Čermák, Dyk, Pelikán, Kůrka, Bednář, Postl – Habla, Blažek, Kváš, Šilhan, Poizl, Slavík, Michalov, Šedivec, Tomek.

  • Sestava hostů

    Udržal – Žák, Uhlík, Honzík, Bozseník, Babka, Winkelhöfer – Sedláček, Petružálek, Pospíšil, Dostál, Peroutka, Koky, Trefný, Kurnat, Bednařík.


Reportáž

Úvodní šanci zápasu měla domácí Energie, konkrétně Lukáš Slavík, avšak po jeho ráně zazvonila jen branková konstrukce. Blízko brance byl i Filip Čermák, který nebezpečně nahazoval kotouč před branku, Udržal toho moc neviděl, hrací předmět nicméně naštěstí pro něj skončil vedle brány. Verva se mohla dostat do hry v přesilové hře, Oršulák domácí tým ovšem podržel. Už při rovnovážném stavu na ledě se dral za první brankou Jonáš Bednářík, domácí brankář byl i tentokrát pozorný. Stejně si vedl jeho kolega na druhé straně proti ráně Davida Bozseníka. Poslední příležitost v první třetině měl v samotném závěru hostující Tobias Uhlík, který hledal mezeru mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas, po dvaceti minutách tak nadále platil bezbrankový stav. 

Druhou periodu odšpuntoval Marek Peroutka, který se dostal do velmi slibné šance, přes hradbu těl nicméně kotouč až k Oršulákovi nedostal. A mrzet ho to mohlo dvojnásobek, jelikož Energie z protiútoku otevřela skóre. Na modré čáře podržel kotouč Kryštof Dyk, ten posléze narýsoval hezkou přihrávku na Davida Poizla, který jen lehce tečoval puk pod horní tyčku mimo dosah Udržala. Náskok domácích mohl bleskově zdvojnásobit Ondřej Bednář, který tvrdě vystřelil, avšak jen do připraveného brankáře Litvínova. V polovině zápasu dlouho nevěděl, kde má Michael Oršulák po střele kotouč, ten nakonec ale jen přece našel ve své lapačce. Petr Tomek pro změnu vzal na sebe rychlé přečíslení, avšak prudkou ranou orazítkoval jen betony hostujícího brankáře. V závěru druhé třetiny se Litvínov dral za vyrovnáním, místy měl velký tlak, Oršulák si ale se všemi ranami poradil, velmi nebezpečná byla zejména ta od Jonáše Bednaříka. 

Mladé pušky Vervy bojovaly i na startu závěrečného dějství, pomohla jim k tomu i početní výhoda, ale dostat puk do sítě se někdy zdálo jako nadlidský výkon. Na ose hřiště si zpracoval hezkou přihrávku Adam Babka, jenomže ani on vyrovnání nezařídil. To domácí udělali velký krok ke třem bodům ve 49. minutě. Udržal si ještě poradil s brejkem Tomka po pravé straně, nicméně puk poté vyplaval u Jakuba Hably, který si ho navedl na bekhend a rychlou ranou prostřelil litvínovského brankáře podruhé. Další příležitost měl Lukáš Slavík, puk po jeho ráně ale jen těsně minul levou tyč. Utkání se pomalu blížilo ke svému konci, Marek Žák dostal nabito v útočné třetině, proti vstřelení gólu byl ale beton domácího brankáře. V samotném závěru se hosté ani nedostali ke hře bez brankáře, jelikož se museli bránit v oslabení. Litvínov prohrál na ledě lídra 0:2 a již více než 160 minut čeká na gól.