Zápasy - Dorost 21. 10. 2023, Jakub Štěrba

Dorost prolomil střelecké trápení, na body to ovšem nestačilo

S touhou přerušit sérii porážet šli do zápasu proti Slavii litvínovští dorostenci. Těm se sice podařilo zlomit ofenzivní trápení, když po dvou zápasech se znovu radovali ze vstřelené branky, avšak v součtu celého zápasu to bylo proti Pražanům málo, tři body putují do hlavního města.

14. kolo, 21.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
2 6
  • Třetiny

    1:1, 0:3, 1:2
  • Střely na branku

    29:31
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    98

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:6.

  • Rozhodčí

    Folk – Goltsch, Bertlík

  • Sestava domácích

    Udržal (Trejbal) – Žák, Uhlík, Winkelhöfer, Honzík, Babka, Bozseník – Dostál, Peroutka, Koky – Trefný, Sedláček, Pospíšil – Kurnat, Bednařík, Petružálek.

  • Sestava hostů

    Poletín (Höhlig) – Skyba, Pšenička, Lorenz, Labuzík, Marek, Oh – Šámal, Kucharčík, Matějovský – Tittl, Huk, Švancar – Holejšovský, Tichý, Egart.


Reportáž

Domácí se před zápasem trápili s koncovkou, na vstřelenou branku čekali déle než 160 minut. Tohle čekání se snažil prolomit již ve druhé minutě Marek Žák, na Františka Poletína v brance Slavie si nicméně nepřišel. Lépe si nevedl ani nedlouho poté jeho kolega David Sedláček. To Slavia se dlouho osmělovala, avšak v polovině první třetiny hned mířila do černého. Artur Matějovský předvedl hezkou individuální akci, jeho ránu Udržal jen vyrazil a pohotový Jan Matouš Kucharčík dorazil puk do sítě. O pět minut později skončilo dlouhé trápení v koncovce. Poletín vyrazil střelu Bednaříka, jenomže ten znovu získal kotouč, ten následně předložil před poloprázdnou bránu Marku Žákovi a ten konečně dostal puk do sítě. Po první třetině platil nerozhodný stav, jelikož v samotném závěru Verva pohrdla první přesilovou hrou v utkání. 

Na startu prostředního dějství šli Pražané podruhé v zápase do vedení. Švancar zavezl puk do pásma, přes Tichého se ho posléze zmocnil Josef Holejšovský a ten z osy hřiště bleskově poslal puk na místo určení. Z podobného místa pálil krátce na to Tomáš Lorenz, maskovaný muž Litvínova byl ale tentokrát na svém místě. To sešívaní naopak znovu trefovali zařízení. Viktor Šámal si vzal puk pod svá bedra a přesnou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. A to stále nebylo vše, uběhly pouhé dvě minuty a po hezké kombinaci se skóre měnilo znovu. Kucharčík z kruhu naservíroval hezký pas na Daniela Skybu, kterému zbývalo před brankářem jen lehce tečovat kotouč. Po čtyřiceti minutách tak vedla Slavia již rozdílem tří branek. 

Žlutočerní nastupovali do poslední dvacetiminutovky s vírou utkání ještě zvrátit, avšak místo toho hosté brzy po návratu svůj náskok ještě navýšili. Švancar vypíchl domácím kotouč, ten Šámal následně ideálně předložil Davidu Hukovi, který z mezikruží vykouzlil hezkou ránu přesně k tyči. Krátce na to hosté faulovali domácího hráče v úniku, nařízené trestné střílení si vzal pro sebe Jan Kurnat, který se prezentoval ideální střelou nad beton. Za další tři minuty se skóre měnilo znovu, k nelibosti fanoušků ovšem puk znovu zapadl do domácí sítě. Definitivu výsledku dal Jan Matouš Kucharčík, který za brankou získal hrací předmět, vzápětí si najel před ní, kde si poradil i s gólmanem Udržalem. Litvínov na pražskou Slavii nestačil, doma jí podlehl vysoko 2:6.