Zápasy - Dorost 23. 10. 2023, Jakub Štěrba

Série porážek trvá, dorost veze z jihu Čech aspoň bod

Litvínovští dorostenci svedli s Českými Budějovicemi tuhou bitvu, zápas nakonec dospěl až do prodloužení, kde byli Jihočeši úspěšnější. Jedinou branku Vervy zaznamenal David Sedláček.

15. kolo, 23.10.2023, České Budějovice, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
2p 1
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 0:0 – 1:0
  • Střely na branku

    31:35
  • Vyloučení

    3:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    72

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1.

  • Rozhodčí

    Matoušek – Rubáš, Brtník

  • Sestava domácích

    Novák (J. Hájek) – D. Matějka, J. Šrámek, M. Schmied, Muška, Švec, F. Blažek (A) – Barna, N. Mařík (A), Lev (C) – Hečko, T. Přibyl, Trefil – Hřebejk, J. Novotný, Čečetka.

  • Sestava hostů

    Trejbal (Udržal) – Žák, Schlosser, Uhlík, Winkelhöfer (C), Bozseník, Babka – M. Peroutka (A), Koky (A), Trefný – D. Sedláček, D. Pospíšil I, Kurnat – Vondráček, Bednařík, L. Dostál – Raichl, Cvikl.


Reportáž

Jako první v zápase zahrozil domácí Motor, když nahození Šrámka tečoval Lev, avšak pouze do tyče. Černožlutá družina odpověděla akcí, při níž zůstal Tobiáš Uhlík sám před brankářem Budějovic, pod Novákem nicméně kotouč do sítě nedostal. Krátce za polovinou první periody už se skóre změnilo a k radosti fanoušků se prosadili Jihočeši. Při rychlém brejku vybídl Mařík před brankou Jakuba Lva, na kterého už zívala prakticky jen prázdná brána. Radost domácím ale vydržela jen tři minuty. Na levé křídlo dostal přihrávku do jízdy David Sedláček a přesnou ranou z kruhu nedal brankáři šanci zasáhnout. České Budějovice v závěru pohrdly přesilovou hrou, po dvaceti minutách tak platil stav 1:1.

V početní výhodě si následně zahráli domácí i na startu prostředního dějství, avšak vedli si v ní prakticky stejně, Trejbal mohl zůstat v relativním klidu. Už při rovnovážném stavu měl další velkou šanci kapitán Motoru Jakub Lev, ale svou ranou podruhé trefil jen tyč. Stejný hráč byl nadále při chuti, ve 30. minutě jel sám na gólmana Severočechů, Lev zkusil kličku do forhendu, na Trejbala ovšem nevyzrál. Následně měl Litvínov velkou příležitost skóre otočit, jenomže dlouhou pětiminutovou přesilovku nevyužil, v dobré pozici se ocitl Pospíšil, prostor mezi třemi tyčemi avšak o kousek přestřelil. 

Poslední část odšpuntoval Nicolas Mařík, který jel rovněž zcela sám na gólmana Vervy, domácí forvard zvolil rychlou střelu mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas. Hostující brankář byl nadále hodně ostřelován a jen díky němu Litvínov zůstával ve hře o body. Nepřišel si na něho ani Přibyl, který se šikovně uvolnil až na hranu brankoviště, puk do sítě ale nepropasíroval. A když na druhé straně neuspěl ani Peroutka, musel dnešní vyrovnaný zápas až do prodloužení. 

Nastavený čas ale trval jen necelé dvě minuty. Hosté udělali chybu v útočné třetině, Martin Hečko se šikovně uvolnil a následný nájezd zužitkoval rychlou ranou k pravé tyči. Litvínov si z jihu Čech odvezl domů jeden bod. 

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

David Vrbata

Z naší strany opět ubojované utkání. V průběhu utkání jsme mohli soupeři odskočit, kdy jsme po našich šancích dali asi 4 tyčky. Následně jsme ubránili 5 minut oslabení. Takže jsme nakonec rádi za 2 body.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

.