Zápasy - Dorost 18. 11. 2023, Jakub Štěrba

Další těsná bitva dorostu, avšak znovu s hořkým koncem

Zápasem na Spartě začala poslední třetina základní části. Pražský celek v probíhající sezóně Litvínov dokázal již dvakrát porazit, napotřetí ale již takové štěstí neměl.

19. kolo, 18.11.2023, Praha - Holešovice, Sportovní hala Fortuna
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    2:0, 1:1, 0:1
  • Střely na branku

    29:43
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    74

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    3:0, 3:2

  • Rozhodčí

    Zedníková – Karda, Kubas

  • Sestava domácích

    Tvrzník (Völfl) – Dufek (A), Žuffa, Burda, Já. Novák, Nedvěd, Cichoň, Malínek (C) – Poláček, M. Bolocan, Hrubý – F. Novák, Hlinka, Nestrašil – Trachta, Klanica, Prikhodko – T. Bolocan.

  • Sestava hostů

    Trejbal (Udržal) – Žák, Břenda, Uhlík, Winkelhöfer (C), Honzík, Babka, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka (A), Raichl – Koky (A), Trefný, D. Sedláček – Kurnat, Bednařík, Petružálek.


Reportáž

Třetí vzájemný duel v této sezóně začal v tempu, hned po třiceti vteřinách pálil Burda, Trejbal nicméně stačil včas zasáhnout. Ve čtvrté minutě už ovšem takové štěstí neměl. Obránce Tomáš Malínek získal ve středním pásmu kotouč, následně si s ním najel až na levý kruh, odkud rychlým švihem otevřel skóre. Jakub Winkelhöfer mohl bleskově srovnat, když vystřelil tvrdě od modré čáry, Tvrzník chvíli nevěděl, kde má kotouč, ten ale za brankovou čárou nakonec neskončil. O pár minut později mohla Sparta udeřit ve vlastním oslabení, když se do přečíslení dostal Novák s Nestrašilem, druhý jmenovaný ale trefil jen roztáhnutého brankáře Trejbala. V první periodě se ale přece jen ještě jednou měnilo skóre. Na konci patnácté minuty Trejbal vyrazil ránu Nováka z levého kruhu, avšak nikým neatakovaný Václav Nestrašil měl poté možnost dorazit puk do sítě. 

Prostřední část odšpuntoval Jan Trefný, kontaktní branky se hosté ale nedočkali. Naopak navýšit vedení Pražanů mohl Hlinka, z mezikruží ovšem trefil jen brankovou konstrukci. Ze stejného místa střílel i Sedláček, avšak puk skončil na Tvrzníkovou bránou. Litvínov zlepšit hru, více střílel, ale gólman Sparty nadále podával velmi dobrý výkon. Naopak domácí trestali z dalšího rychlého brejku. V situaci tří na jednoho Burda ideálně předložil puk na osu hřiště Filipu Novákovi, jenž se trefil přesně k tyči. O minutu později se konečně prosadili i černožlutí. V přesilové hře si drze před branku nabruslil Trefný, jeho pokus následně dorazil do sítě Marek Žák. Po čtyřiceti minutách tak nadále ztrácela Verva na svého soupeře dvě trefy. 

Na startu poslední dvacetiminutovky pálil nebezpečně Hlinka, betony Trejbala avšak bleskově k sobě sklaply včas. Nestašil za brankou Litvínova zase zkoušel kličku "michigan", ta mu ale nevyšla dle představ. Filip Novák byl poté sám před brankou, ani tentokrát se však stav neměnil. Sparta vzápětí nevyužila ani přesilovou hru, čehož Verva následně využila, když vstřelila kontaktní branku. Marek Peroutka našel přes šíti pásma volného obránce Jakuba Winkelhöfera, který se prosadil rychlým švihem k protější tyči. V závěru se hosté tlačili do vyrovnání, jenomže ani hra v šesti jim k tomu nedopomohla. Litvínov prohrál na Spartě těsně 2:3.

Ohlasy

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Jan Hlaváč

Jsme rádi za tři body. První dvě třetiny jsme byl hodně spokojení, ta třetí už byla trochu slabší. Ale podařilo se nám to ubránit a za vítězství jsme štastní.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Kaše

Toto bylo naším třetím utkáním v pěti dnech a myslím, že se to na nás už trochu podepisuje. Poslední dobou se trápíme v koncovce a chybí nám tlak do brány, právě tady to bylo hodně vidět, měli jsme moře šancí, ale jen dva góly. A když nebudeme dávat góly, nemůžeme vyhrávat.