Zápasy - Dorost 09. 12. 2023, Jakub Štěrba

Dorost nadělil poslednímu Kladnu půltucet branek

K dalšímu utkání vyrazili litvínovští dorostenci na led poslední Kladna. Z desetibrankové přestřelky vyšla nakonec lépe Verva, která veze na sever Čech tři body.

25. kolo, 09.12.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
4 6
  • Třetiny

    1:3, 2:2, 1:1
  • Střely na branku

    25:32
  • Vyloučení

    6:9
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    60

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    :2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:6, 4:6

  • Rozhodčí

    Horažďovský – Beneš, Kubas

  • Sestava domácích

    Weber (52. Voráček) – Borkovec, Háž, Dörfl, Krása (A), Müller, Štefík, Raulič – Valuš, B. Novák, Pytlík (C) – D. Beran I (A), Kulich, Pěch – T. Kozák, V. Trojna, O. Polášek – Burger.

  • Sestava hostů

    Trejbal (Udržal) – Břenda, Uhlík, Winkelhöfer (C), Babka – L. Dostál, M. Peroutka (A), Raichl – Koky (A), Trefný, D. Sedláček – Kurnat, Vondráček, Bednařík.


Reportáž

Jako první v zápase zahrozil Jindřich Koky, vzdálenější tyčku ovšem těsně minul. O minutu později Marek Pertouka jen orazítkoval betony brankáře Kladna. Následně už se Severočeši ale mohli začít radovat. Václav Raichl předal ve středním pásmu puk Jindřichovi Kokymu. Ten mu ho následně vrátil za obranu a Raichl otevřel skóre střelou zblízka pod víko. A to nebylo vše, vzápětí přišel hned i druhý gól. Jan Trefný převzal puk na pravé straně útočného pásma a byla z toho situace 2 na 1. Hostující útočník to vyřešil sám, přes jediného bránícího hráče se natlačil před branku a překonal Webera. Na startu čtrnácté minuty nicméně přišla kladenská odpověď. Jakub Kulich zůstal zapomenutý mezi obránci soupeře. Matyáš Pěch toho využil, svému spoluhráči adresoval přihrávku do jízdy a Kulich svůj únik zakončil bekhendovou střelou nad levé rameno Trejbala. Nedlouho poté hrál Litvínov početní výhodu a tu nakonec také zužitkoval. Koky od zadního mantinelu našel na levém kruhu Jonáše Bednaříka, který ostrou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Rytíři následně měli skvělý vstup do druhé třetiny. Po 50 sekundách hry se dostal ke střele z pravého kruhu Barbanáš Novák, který švihem vymetl vzdálenější horní růžek nad lapačkou v opačném gardu chytajícího Trejbala. A za pět minut bylo dokonce vyrovnáno. Hosté propadli v útočném pásmu a bylo z toho málo vídané přečíslení 4 na 1. Novák to tentokrát vyřešil přihrávkou na z druhé vlny najíždějícího obránce Jakuba Borkovce a ten z mezikruží srovnal. V polovině utkání si přesto Verva vzala zpět ztracené vedení. Jonáš Bednařík se ujal puku na levém kruhu, popojel blíže k brance a střelou na bližší tyčku nachytal Webera.  A hostům se v závěru druhé části povedlo zase odskočit na rozdíl dvou branek. Rytíři nedokázali dostat puk z obranné třetiny, k němu se u pravého mantinelu dostal nejprve Bednařík, který ho posunul na Kokyho. Ten načasoval pas na před branku najíždějícího Václava Raichla, jenž to měl v podstatě už do odkryté klece.

Poslední část odšpuntovali hosté dalším nátlakem, Weberovi tentokrát pomohla branková konstrukce. Uběhla pouhá minutu a po střele Tobiase Uhlíka zase zazvonila tyčka za brankářem Kladna. O dvě minuty později už ale takové štěstí neměl. Václav Raichl nabral ve středním pásmu rychlost, dostal se s pukem na levou stranu a z kruhu pro vhazování vypálil ke vzdálenější tyčce, čímž zkompletoval svůj hattrick. Stejný počin mohl dokonat také Jonáš Bednařík, který ujel všem ve vlastním oslabení, takové štěstí ovšem neměl. Poslední slovo tak měli domácí Rytíři, kteří sehráli rychlý kontr. Střelu Jana Valuše z pravé strany vyrazil Trejbal jen před sebe a pohotový Barbanáš Novák poslal puk do brankové síťky, který tak dal výsledku definitivní podobu. Litvínov porazil Kladno 6:4.