Zápasy - Dorost 14. 12. 2023, Jakub Štěrba

Dorost veze tři body z Tábora

Litvínovští dorostenci mají za sebou předposlední zápas v rámci základní části. Jejich cesta vedla na jih Čech, kde se Verva utkala potřetí v aktuálním ročníku s Táborem.

26. kolo, 14.12.2023, Tábor, Zimní stadion
logo HC Tábor
logo HC VERVA Litvínov
HC Tábor HC VERVA Litvínov
2 5
  • Třetiny

    1:1, 0:2, 1:2
  • Střely na branku

    19:40
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    30

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    1:0, 1:3, 2:3, 2:5.

  • Rozhodčí

    Šperl – Štofa, Kubíček

  • Sestava domácích

    Moustafa (A. Spálenka) – Céza, V. Mašek, Rob. Mohyla, Pufr (A), Bačo, Špaček, Lomoz – Suchan, Hlavín (C), Slívko – Slabý, S. Pánek (A), V. Svoboda – Strachota, Podzimek, Šustík – Kostka.

  • Sestava hostů

    Udržal (Trejbal) – Břenda, Uhlík, Řepka, Winkelhöfer (C), Honzík, Babka – L. Dostál, M. Peroutka (A), Koky (A) – Trefný, D. Sedláček, Kurnat – Cvikl, Vondráček, Bednařík.


Reportáž

Na startu byl aktivnějším celkem Litvínov, paradoxně jako první šli do vedení domácí kohouti. Jiří Strachota ujel litvínovským obráncům, ale v nájezdu zamířil jen do zadního mantinelu. Hosté však následně chybovali za brankou, kde se puku ujal Filip Podzimek. Ten si s ním vybruslil před brankoviště a překonal Udržala. Při hře ve čtyřech se snažil vyrovnat Jindřich Koky, neměl však potřebné štěstí. Hra se postupně vyrovnala, Verva se přesto dočkala zaslouženého vyrovnání. Na startu devatenácté minuty, vystřelil od modré čáry v přesilové hře Jakub Winkelhöfer a mimo dosah brankáře puk ideálně tečoval Jindřich Koky, který si tak zpravil chuť po předešlé šanci. Po dvaceti minutách tak platil nerozhodný stav 1:1.

Na startu druhé periody mohla Verva bleskově dokonat obrat, V situaci dvou na jednoho Jonáš Bednařík nahrával před branku Jonášovi Cviklovi, který ale nepřekonal Moustafu. Kotouč se pak dostal opět k Bednaříkovi, který si s ním vyjel před brankoviště, jenomže ani on ale skórovat nedokázal. Hosté se přesto nedlouho poté dočkali. Od modré čáry spíše nahazovat kotouč na branku Jakub Winkelhöfer a k překvapení všech puk skončil až za zády domácího brankáře. Uběhly přesně dvě minuty a Severočeši vedli již o dvě branky. Jan Trefný si poradil s obráncem Tábora, rázem se dostal sám před gólmana, kterého překonal hezkou bekhendovou kličkou. Kontaktní branku měl na hokejce Pánek, který puk nakonec i do sítě dostal, kvůli postavení jeho spoluhráče v brankovišti avšak branka neplatila.

Poslední dějství odšpuntoval znovu Jan Trefný, ten nejprve prověřil gólmana rychlou střelou, poté se snažil zasunout kotouč u druhé tyče, to mu ale nevyšlo dle představ. A hosty to mohlo mrzet dvojnásob, jelikož kohouti se dočkali tížené kontaktní branky. Uhlík vystoupil ve středním pásmu proti soupeři, ale puk propadl za jeho záda. Následné přečíslení skvěle vyřešili Ondřej Slívko s Adamem Suchanem. Prvně jmenovaný si se Suchanem vyměnil kotouč a po finální nahrávce od spoluhráče zakončoval do odkryté klece. Za tři minuty si nicméně Litvínov vzal zpět dvoubrankový náskok. Lukáš Dostál dobruslil za brankou volný puk. Poté připravil dobrou pozici pro Marka Peroutku, který ze slotu ještě nepřekonal Mousfafu, ale dorážející Jan Kurnat už puk poslal na místo určení. Tábor to v závěru zkusil při hře bez brankáře, avšak sedm vteřin před koncem trefil opuštěnou klec Jindřich Koky, Litvínov zvítězil na jihu Čech proti Táboru 5:2.