Zápasy - Junioři 09. 09. 2023, Redakce

Utkání juniorů s Libercem bylo kontumováno

6. kolo, 09.09.2023, Liberec, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
5kont. 0
  • Třetiny

    0:0, 2:0, 2:0
  • Vyloučení

    5:3
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    156

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Wagner, Svobodová – Beneš, Kotlík

  • Sestava domácích

    Hambálek – Ehrenberger, Macháček, Pilíšek, Meisel, Jarabko, Král, Koštoval – Rozsíval, Pekař, Hois, Vološín, Křížek, Janata, Plos, Jansa, Prokůpek, Jenčovský, Pérez Lisa, Lachkovič.

  • Sestava hostů

    Kubík – Hora, Zachariáš, Vyhlídal, Prokeš, Soušek, Bystřický, Vaverčák – Postl, Vishneuski, Bednařík, Scafari, Ducháček, Maštalířský, Dej, Horský, Peroutka, Čech, Tůma, Špaček.


Reportáž

Úvodní dvacetiminutovka góly nenabídla, i přesto, že oba celky měly slibné příležitosti. Hosté dokonce dvakrát nastřelili konstrukci branky. Naši junioři měli po většinu celé první třetiny optickou převahu, ale hostující gólman všechny pokusy zneškodnil i za pomocí obrany.

Prostřední třetina pro domácí výběr začala výborně, neboť hned po šesti minutách se svěřenci trenéra Jiruše dostali do dvougólového náskoku. Nejprve v pětapadesáté vteřině dvacetiminutovky Peréz vymyslel nádhernou přihrávku mezi dva litvínovské beky, kterou si našel Radek Janata a na vzdálenější tyč dal Tygrům vedení. Druhá akce byla gólově zakončena Adamem Králem, který zamířil v početní výhodě z mezikruží mezi betony brankáře hostů. Litvínov dostal příležitost několikrát si zahrát přesilovou hru, kterou však nevyužil a domácí šli do kabin spokojenější.

Závěrečná třetina nabízela vyrovnanou podívanou s ojedinělými šancemi hostů, kteří se hnali za snížením skóre. Liberec však hosty dvakrát potrestal za zahazování slibných příležitostí. Nejprve přišla z rohu útočného území přesná přihrávka na pravý kruh, z něhož ostrou ránu na přední tyč vyslal Tomáš Prokůpek a gólman Kubík neměl proti tomuto pokusu nejmenší šanci zasáhnout. Následně skóre ještě vyšperkoval Daniel Pekař, jenž sebral puk z hokejky obránců Litvínova a jel vstříc gólmanovi, jehož překonal střelou pod vyrážečku na zadní tyč a pečetil konečný stav na 4:0.

Utkání bylo dodatečně kontumováno s výsledkem 5:0 pro Liberec z důvodu neoprávněného startu dvou hráčů Litvínova.

Fanshop