Zápasy - Junioři 13. 09. 2023, Redakce

Špatný start a marný finiš. Junioři padli v Plzni

Litvínovští junioři zapsali na ledě Plzně pátou porážku v sezoně. O osudu utkání rozhodla hned úvodní třetině, v níž domácí indiáni třikrát skórovali. I když se chemici vrátili zpátky do hry, stačili v podstatě jen mírnit porážku v poměru 3:6.

7. kolo, 13.09.2023, Plzeň, LOGSPEED CZ Aréna
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    3:0, 2:1, 1:2
  • Vyloučení

    5:2
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    88

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Hucl, Hacaperka – Rubáš, Sýkora

  • Sestava domácích

    Š. Houdek – M. Houdek, Dolhý, Skok, Cícha, Hodinář, Hromádka, Prošek – Hála, Mazanec, Šiler, Řehoř, Pešek, Dvořák, Soukup, Hořejší, Makovec, Matějka.

  • Sestava hostů

    Kubík (Stránský) – Hora, Zachariáš, Prokeš, Vaverčák, Soušek, Bystřický, Werner – Postl, Vishneuski, Bednařík, Ducháček, Dej, Horský, Peroutka, Čech, Tůma, Špaček, Dohnal, Hauptvogel.


Reportáž

Domácí měli od úvodu utkání převahu a odměnou pro ně byla branka Jiřího Matějky ve čtvrté minutě. Plzeňský útočník si našel odraženou střelu Jana Skoka a dorazil ji do sítě. Za necelé dvě minuty už to bylo 2:0 pro domácí. Daniel Hála využil zaváhání litvínovské obrany a z mezikruží propálil Adama Kubíka. Plzeň dominovala i nadále a soupeř nedokázal na hru domácích najít odpověď. Necelé dvě minuty před koncem zvýšil Adam Dvořák po pěkné akci Jakuba Šilera vedení indiánů na 3:0.

I do druhé třetiny vstoupili lépe domácí a po Dvořákově pasu mezi kruhy upravil skóre na 4:0 svým druhým gólem Jiří Matějka. Ihned na to se hosté rozhodli pro střídání brankářů - Kubíka nahradil Stránský. Přesně v polovině zápasu už to bylo o pět. Marek Hořejší vložil hůl do nahození Hynka Proška a rozradostnil svůj tým popáté. Ve 36. minutě ale bylo sníženo. Ondřej Postl si našel odražený kotouč a při vlastním oslabení snížil na 1:5. V závěru třetiny mohli ještě hosté přidat další branku, ale Štěpán Houdek všechny pokusy Vervy lapil.

Nástup do třetího dějství rovněž patřil Západočechům. Ondřej Pešek ve 46. minutě po kličce do forhendu opravil skóre zápasu na 6:1. Litvínov dokázal nepříznivý vývoj korigovat až v poslední pěti minutovce. Nejprve využil přesilovou hru Jakub Bednařík střelou z první. V poslední vteřině třetí třetiny dal výsledku finální podobu Dominik Čech svou dorážkou. Škoda Plzeň tak vyhrála domácí zápas s Litvínovem 6:3. Chemici tak zapsali pátou porážku v probíhajícím ročníku.

Fanshop