Zápasy - Junioři 28. 09. 2023, Redakce

Juniorka sahala po bodech, v Hradci padla gólem v závěru

Blízko blizoučko byli litvínovští mladíci bodovému zisku na ledě Hradce Králové. Byť nabrali dvoubrankové manko, dokázali ho smazat, jenže v čase 56:39 je zmrazil domácí Valdis Dommers, který rozhodl o výhře Mountfieldu v poměru 3:2.

11. kolo, 28.09.2023, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    2:0, 0:2, 1:0
  • Vyloučení

    7:3
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    123

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Čáp, Micka – Hradil, Figer

  • Sestava domácích

    Mrázek – Fiala, Černý, Pavič, Hrbek, Havlíček, Pavelka , Bezpalec – Novotný, Prášek, Jón, T. Hora, M. Beneš, Zámečník, Hrdlička, Dommers, Aschenbrenner, Matašovský, M. Beneš, Vencl.

  • Sestava hostů

    Balík – M. Hora, Zachariáš, Prokeš, Vaverčák, Kladivo, Bystřický, Werner – Postl, Bednařík, Scafari, Maštalířský, Dej, Horský, Peroutka, Dohnal, Tůma, Vishneuski, Vopat, Čech.


Reportáž

Po aktivním startu hradeckých juniorů přišla jejich největší možnost paradoxně v oslabení. Severočeši si neporozuměli v útočném pásmu a na druhou stranu jim podél hrazení ujel Matěj Beneš, nacpal se před Lukáše Balíka a zasunul do odkryté kasy – 1:0.

Lvi s podepsanou profesionální smlouvou měli na státní svátek dobrý den, jelikož v 15. minutě po nahrávce Štěpána Černého propálil prostor před sebou Matěj Havlíček. Hosté toho mnoho neměli, z kruhu prověřil Vojtěcha Mrázka Matěj Maštalířský a do kabin se šlo za stavu 2:0. Ale nepředbíhejme.

Nadějný náskok  totižnevydržel. Litvínovští vstoupili do prostřední části politi živou vodou a po šancích Matěje Beneše a Marka Matašovského slavili po polovině mače snížení. Matěj Hora dostal nabito a prostřelil Mrázka – 2:1. A když Matašovský podruhé nepřekonal Balíka a Východočeši šli do čtyř, radovala se Verva podruhé. Matěj Hora z velmi podobné pozice bombou zavěsil do horní poloviny brány a najednou to bylo 2:2. 

Hradečtí museli v poslední třetině zabrat, jestli chtěli pomýšlet na bodový zisk. Motivovaný soupeř ale neubral na tempu a Mountfieldu pořádně zatápěl. Skvěle zachytal Mrázek, jenž vynuloval nejen Antonína Scafariho. Po několika možnostech hostí ujel na opačné straně do brejku Valdis Dommers a krásnou střelou přes beka vymetl růžek Balíkovy svatyně – 3:2. Svým gólem tak rozhodl o třech bodech pro domácí výběr.

Fanshop