Zápasy - Junioři 06. 10. 2023, David Schlegel

Junioři neudrželi dvoubrankové vedení, berou jeden bod

Junioři Litvínova proti Liberci naznčili zlepšení, dvakrát vedli o dvě branky a soupeře výrazně přestříleli, přesto to však na výhru nestačilo. Hostující Jenčovský dvěma brankami vyrovnal a v samostatných nájezdech v šesté sérii rozhodl o výhře Liberce svým druhým gólem v nájezdech Koštoval.

13. kolo, 05.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
3 4sn
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 2:3 – 0:0 – 0:1
  • Vyloučení

    2:6
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    125

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Zubzanda, Glanc – Belko, Kokrment

  • Sestava domácích

    Kubík – Bystřický, Kladivo, Prokeš, Vyhlídal, Hora, Zachariáš – Scafari, Postl, Ducháček, Tůma, Dohnal, Čech, Horský, Vopat, Dej, Maštalířský, Bednařík, Vishneuski.

  • Sestava hostů

    Schnattinger – Koštoval, Král, Jarabko, Meisel, Pilíšek, Ehrenberger, Macháček – Kofroň, Hois, Lachkovič, Pekař, Jenčovský, Prokůpek, Jansa, Plos, Janata, Handl, Křížek, Vološín.


Reportáž

Litvínovští po sedmi porážkách v řadě vstoupili do zápasu s Libercem opatrně. Soustředili se na poctivé bránění, když Bílým Tygrům povolili v první třetině pouhé čtyři střely. Hned v úvodu hráli domácí přesilovou hru, nesehráli ji špatně, ale Maštalířského v největší šanci vychytal lapačkou brankář Schnattinger. Domácí byli aktivnější, častěji stříleli, ale liberecký brankář všechno pochytal. V závěru třetiny pak hosté nepotrestali vyloučení domácího Deje.

I ve druhé třetině měl Litvínov více ze hry, pomohly mu i tři přesilovky. První dvě nevyužil, ale při třetí dostal na modrou čáru puk obránce Matěj Hora, Schnattinger toho mnoho neviděl a ve 39. minutě utkání tak padla konečně první branka zápasu. N začátku třetí třetiny nepříliš disciplinovaní hosté nabídli domácím další přesilovku a tu tentokrát využil po hezké kombinaci Jaroslav Bystřický. Z tři a půl minuty však neuhlídali domácí obránci Lukáše Plose a Tygři snížili. Když však z necelé dvě minuty obětavě dorazil vyražený puk do sítě litvínovský Antonín Scafari, zdálo se, že domácí konečně vyhrají. Jenže pak se po přihrávce zpoza branky prosadil mezi klubkem domácích bránících hráčů liberecký Mikuláš Jenčovský a stejný hráč pak ukázal důraz po krásné akci Koštovala a dorazil šest minut před koncem puk do odkryté branky.


V prodloužení se téměř nestřílelo a v jeho závěru nedokázal Litvínov využít vyloučení Ehrenbergera. V samostatných nájezdech šel Litvínov díky Vopatovi ve čtvrté sérii do vedení, ale Michal Koštoval hned vyrovnal a stejný hráč v šesté sérii rozhodl o další porážce Litvínova. Ten poosmé za sebou prohrál, ale jen jedna porážka byla i tři branky. Tentokrát Litvínovští vybojovali alespoň bod. 

Fanshop