Zápasy - Junioři 04. 11. 2023, Jakub Štěrba

Junioři před pauzou prohráli v Mladé Boleslavi

Litvínovští junioři měli před sebou těžký úkol, zavítali totiž na půdu druhé Mladé Boleslavi. Přestože Verva nedala kůži lacino, tak nakonec z ledu Bruslařů odjíždí bez bodu.

22. kolo, 04.11.2023, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
5 1
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 2:0
  • Střely na branku

    51:27
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    153

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:0, 3:0, 3:1, 5:1.

  • Rozhodčí

    Barek, Trnka – Kajínek, Maštalíř

  • Sestava domácích

    Hora (Forst) – Čech, Moravec (A), Sypecký, Vlasák, Hrouda (C), Průšek, Kubíček – Strnad, Zvagulis, Gardoň – Kučera, Malínek, Polák (A) – Hurt, Hruška, Teplý – Šindelář, Šachl, Vojáček.

  • Sestava hostů

    Kubík (26. Stránský) – Kladivo, Werner, Soušek, Kubíček, Vaverčák, Prokeš, Zachariáš – Čech, Dohnal, Višněvskij – Scafari, Bednařík, Postl – Horský, Dej (C), Ducháček – Peroutka.


Reportáž

Lépe do utkání vstoupil Litvínov, již v první minutě dostal výhodu v podobě přesilové hry, Kladivo svou tvrdou ránou ovšem orazítkoval jen tyč. Už při rovnovážném stavu se pokoušel naopak zahrozit Vlasák, Kubík jeho pokus stačil včas vyrazit mimo svoje nebezpečí. V sedmé minutě podruhé v utkání zvonila branková konstrukce, tentokrát ji trefil domácí forvard Zvagulis. Do slušné příležitosti se nedlouho poté dostal Scafari, vzdálenější tyčku avšak těsně minul. A tak udeřilo na druhé straně. Hostující brankář Kubík pouze vyrazil ránu z pravé strany a volný kotouč posléze dorazil do branky David Šindelář. Domácí následně pohrdli další početní výhodou, po dvaceti minutách tak vedli Bruslaři nejtěsnějším možným rozdílem. 

Úvod prostředního dějství přinesl opatrný hokej, po pětí minutách přesto domácí dokázali zdvojnásobit své vedení. V další přesilové hře nabil Kučera Vojtěchu Polákovi a ten se prosadil přesnou ranou pod horní tyčku. Kubík posléze přenechal v brankovišti svému kolegovi Stránskému. Ten musel do akce hned po pár vteřinách, když Vlasák krásný pasem našel Strnada, ten ale náskok domácích nezvýšil. Krátce za polovinou utkání se to Boleslavi ale již povedlo. V další početní výhodě tentokrát vystřelil Tomáš Moravec a po jeho ostré ráně Stránskému projel puk mezi betony. Následně mohl snížit ve vlastním oslabení Dominik Čech, avšak svou ránu vyslal jen do připraveného brankáře Hory. Krátce před koncem druhé periody se Verva ale přece jen dočkala. Dohnal za domácí brankou vybojoval kotouč, ten následně dostal do brány u levé tyče Alexandr Višněvskij

Do poslední dvacetiminutovky nastoupil Litvínov s vírou, že utkání ještě více zdramatizuje, to se ovšem nepovedlo, Bruslaři totiž kvalitně bránili a nepouštěli Vervu do žádných větších příležitostí. Za domácí naopak pálil Vojáček z mezikruží, ale i Stránský byl na svém místě. Čech se po zisku kotouče snažil překvapit Horu, ten ale velmi rychle proti němu vyjel ze své brány a bylo po šanci. Domácí nadále kontrolovali hru, Severočeši v závěru vsadili vše na jednu kartu, Bruslaři dokázali ale velmi tvrdě trestat. Matěj Gardoň se nejprve procpal až před Stránského, kterému procpal puk do brány mezi betony. A to stále nebylo vše. Na konečných 1:5 totiž upravil necelé čtyři minuty před koncem Vojtěch Malínek, který si počínal u levé tyče chladnokrevně. Verva ani druhý zápas tohoto týdne prohrála, po Plzni nechala všechny body i v Mladé Boleslavi. 

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Ladislav Kolner

Těžký zápas. Zvedali jsme se z předchozích neúspěchů. Kluci konečně pochopili, že tahle cesta, kterou po nich chceme, je ta pravá. Pohlídali jsme si to po celých šedesát minut. Trochu jsme potom nějaké situace překombinovali, na tom ještě zapracujeme. Teď jsme na dobré cestě, ale musíme jít, je to klišé, zápas od zápasu.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

Měli jsme špatný vstup. Sice jsme dostali přesilovku, jako všechny ostatní v zápase jsme ji ale nedokázali využít. Nechali jsme si dát dva góly z přesilovek a hlavně druhá třetina byla z naší strany hodně. Ve třetí jsme se zvedli, ale Boleslav byla lepší, důraznější v soubojích, efektivnější. Domácí si za tím šli a minimálně za ty první dvě třetiny si vyhrát zasloužili.