Zápasy - Junioři 18. 11. 2023, Jakub Štěrba

Junioři recept na brankáře Motoru nenašli

Základní část Extraligy juniorů se pomalu blíží ke svému konci. Litvínov už bez šance postoupit přímo do vyřazovací části podlehl doma Českým Budějovicím.

24. kolo, 18.11.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
0 5
  • Třetiny

    0:2, 0:1, 0:2
  • Střely na branku

    33:26
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    84

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:0, 0:5

  • Rozhodčí

    Hlinka, Valda – Štěpánek, Hlinka

  • Sestava domácích

    Kubík (Stránský) – Kladivo, Re. Kubíček, Prokeš, Werner, Zachariáš, M. Hora (A) – Dohnal, D. Čech (A), Peroutka – Vopat, Dej (C), Ducháček – Scafari, Bednařík, Višněvskij – Postl

  • Sestava hostů

    Mařík (Schacherl) – Bystřický, Placek (A), Vachun, Willmann (A), T. Tůma, Gřegořek – Kusak, Mojsejev, Šimon – Pospíchal, Pitel (C), Petrásek – Seidl, M. Kříž, Aulický – Sochor, Remeš, Kotous.


Reportáž

Zápas začal ve velkém tempu a již na konci třetí minuty se poprvé měnilo skóre. Kubík ještě stačil vyrazit ránu z levé strany, avšak kotouč se poté bleskově dostal ke druhé tyčce, kde nikým neatakovaný Richard Pitel dorazil puk do prázdné brány. Navýšit vedení se pokoušel exlitvínovský Jaroslav Bystřický, ranou od modré čáry nicméně neuspěl. Nedlouho poté mohla zahrozit i Verva, jenomže v přesilové hře Maříka prakticky neohrozila. Naopak již při rovnovážném stavu na ledě Motor zdvojnásobil své vedení. Marcel Kříž dobře přibrzdil hru na pravém kruhu, počkal si na nájezd Alexandra Remeše, který z osy hřiště poslal puk přesně k tyči. Po dvaceti minutách tak vedli hosté o dvě branky. 

I v prostředním dějství se měnilo skóre již po třech minutách a velké nelibě se to povedlo znovu Jihočechům. K nařízenému trestnému střílení se rozjel Tadeáš Tůma, ten těsně před Kubíkem zamíchal s kotoučem a ten následně domácímu brankáři poslal mezi betony. Na Litvínovu bylo znát, že není zrovna dvakrát ve své kůži, domácí dostali hned tři početní výhody krátce po sobě, jenomže skóre se nezměnilo.

Naopak i ve třetím dějství se skóre změnilo tradičně okolo třetí minuty. Jan Seidl krásnou přihrávkou vyslal do úniku Michala Kusaka, který po krásné bekhendové kličce navýšil hostující vedení již na rozdíl čtyř branek. Následně od modré čáry střílel Tůma, tentokrát byl na svém místě domácí brankář. Motor hrál ve velké pohodě až do konce utkání, nakonec se mu povedlo vstřelit i pro domácí nepopulárního "bůra". Rychlý kontr tří na jednoho vyřešit Aulický přihrávkou na volného Filipa Petráska, který to měl na pravém kruhu již snadné. Litvínov na svého soupeře nestačil, Motoru podlehl vysoko 0:5.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

.


logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

​Radim Skuhrovec

Od začátku do konce si celé mužstvo, do každého jednoho hráče, šlo za vítězstvím. Jak bojovností, nasazením, tak ale i předvedenou hrou. Myslím, že po celé utkání jsme byli lepší než soupeř. Byli jsme všude o krok rychleji, dařilo se nám i zakončení. Obrovskou týmovost jsme prokázali i tím, že jsme brankáři pomohli k čistému kontu, i když něco si musel sám vychytat (úsměv). S výkonem týmu jsme byli spokojeni, ale teď už nás čeká další tvrdá práce.