Zápasy - Junioři 23. 11. 2023, Vojtěch Honzík

Junioři na ledě Mountfieldu nestačili

Mladá hráči Vervy tento hrací týden rozehráli na ledě Mountfieldu, odkud ovšem domů body nepřivezli.

25. kolo, 23.11.2023, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
9 0
  • Třetiny

    2:0, 4:0, 3:0
  • Střely na branku

    60:23
  • Vyloučení

    9:7
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    123

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:0, 9:0

  • Rozhodčí

    Čáp, Červenka – Bohuněk, Hájková

  • Sestava domácích

    Tuček – Bezpalec, Pavelka , Havlíček, J. Aschenbrenner, Pavič, Fiala, Černý – Jón, Novotný, V. Aschenbrenner, M. Beneš, Matašovský, Dommers, Hrdlička, Zámečník, M. Beneš, Hora, Vencl, Prášek.

  • Sestava hostů

    Stránský (28. Kubík) – Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, Zachariáš, Werner – Scafari, Postl, Tůma, Dohnal, Čech, Peroutka, Vopat, Dej, Ducháček, Bednařík, Vishneuski.


Reportáž

Hned v úvodu utkání museli domácí do čtyř. Situaci ustáli, ovšem v pokračujícím tlaku Litvínova vypálil z první z vrcholu kruhu Višněvskij a Tuček měl rázem plnou výstroj práce. To na druhé straně se v přesilové hře síť zavlnila, leč branku sudí neuznali. Dle nich totiž Matašovský do puku úmyslně kopl. Po chvilce se sám před hostující svatyní zjevil Hora, Stránský své barvy podržel. Avšak těsně před přestávkou si Východočeši pro Vervu připravili dvojité KO. Nejprve právě Tomáš Hora zavěsil přes obránce z kruhu v přesilové hře, aby za necelou minutu z podobné pozice navýšil náskok svých barev k bližší tyči Adam Novotný.

Prostřední dějství začalo tak, jak předchůdce skončil. Valdis Dommers dorážkou Novotného střely dodal na hokejky Mountfieldu klid. Stejný hráč to zkoušel i po chvilce, když se uvolnil v situaci jeden na jednoho, ovšem pouze trefil Stránského do masky. Ten v polovině střetnutí přepustil svou pozici mezi třemi tyčemi Kubíkovi, když jej na 4:0 překonal Vojtěch Aschenbrenner, který zblízka využil nedorozumění v zadních řadách Litvínova. Aby vzápětí pátý gól přidal Jan Vencl, jenž se sám na branku soupeře řítil z pravé strany a trefil ideálně kolem vyrážečky. Ovšem ani Kubík dlouho tlaku domácích neodolal. Dommers našel z rohu na brankovišti Jaroslava Práška a ten nadvakrát procpal kotouč do sítě. Do přestávky ještě Východočeši pláchli do jednoho přečíslení, které zakončoval Fiala a následně ještě dorážel Zámečník, skóre se ale již nezměnilo.

Zkraje závěrečného dějství už ovšem ano. První útok Hradce Králové předvedl rychlý ťukes, na jehož konci měl již snadnou úlohu Matěj Havlíček. Osmá trefa domácích přišla zanedlouho, protože kličkou do blafáku využil trestné střílení Adam Novotný. Jakub Aschenbrenner následně vzal na sebe přečíslení dva na jednoho a zavěsil do horního růžku. Poté prostřelil Černý od modré Kubíka na teploměr, leč puk se ještě jal dorážet Matěj Beneš, který ovšem brankovištěm minul. Tečku za utkáním tak udělal Kubík ramenem, když v přesílení domácích takto vychytal Michala Beneše. V dalším utkání se Litvínov představí doma, poslední listopadovou sobotu hostí pražskou Spartu. 

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Martin Vágner

„Měli jsme horší vstup do utkání, ale jinak si myslím, že zbytek zápasu byl v naší režii. Zase jsme si pomohli v boji o čtyřku. Klukům do kabiny patří gratulace. V sobotu nás čeká další práce.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jakub Petružálek

„Soupeř byl od začátku zápasu rychlejší, dominantnější. My jsme nebyli vůbec schopní zareagovat na začátek utkání. V zápise jsme neměli napsaného jednoho hráče, což s námi otřáslo a potom se nám hra sesypala jako domeček z karet. Hradec za stavu 6:0 plnil přesně to, s čím šel do zápasu, držel se plánu a po zásluze zvítězil.“