Zápasy - Junioři 30. 11. 2023, Vojtěch Honzík

Junioři padli v Liberci kvůli nepovedené druhé části

Mladí hráči Vervy se dnes naposledy představili v první fázi soutěže mimo své mantinely, vycestovali do Turnova k souboji s Libercem.

27. kolo, 30.11.2023, Turnov, Zimní stadion Ludvíka Koška
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
5 2
  • Třetiny

    1:1, 4:0, 0:1
  • Střely na branku

    37:26
  • Vyloučení

    6:6
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    218

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:1, 5:1, 5:2

  • Rozhodčí

    Kostourek, Bernat – Juránek, Dědek

  • Sestava domácích

    Hambálek – Koštoval, Meisel, Ehrenberger, Dvořák, Průšek, Jarabko, Macháček – Handl, Lachkovič, Pérez Lisa, Jenčovský, Prokůpek, Jansa, Plos, Janata, Křížek, Vološín, Hois, Pekař.

  • Sestava hostů

    Stránský (40. Kubík) – Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, Zachariáš, Werner – Vopat, Postl, Svoboda, Maštalířský, Tůma, Dohnal, Čech, Peroutka, Horský, Dej, Scafari, Bednařík.


Reportáž

Hned v první minutě dokázal Litvínov otevřít dnešní střelecký zápis. Ondřej Postl si před Hambálkem našel vyražený kotouč a uklidil jej do sítě. Verva následně ustála početní výhodu Bílých Tygrů, druhou ale již ne. Domácí vykombinovali pozici pro Radima Handla na levý kruh, který měl ještě dostatek času popojet směr brána a zamířit. Dokonat obrat mohl Dvořák, který pláchl všem na ledě. Položil si Stránského, avšak jeho beton již přehodit nedokázal. O první pauze tak měly oba týmy k vítězství stejně daleko i blízko.    

Zkraje prostředního dějství musel Litvínov již potřetí do čtyř a podruhé dokázal Liberec trestat. Plos si podél levého mantinelu zajel až za branku, poté předal před ní Radku Janatovi, který dokonal obrat v zápase. Brzké vyrovnání měl na holi Plos, jenž se zjevil sám před Hambálkem, ten ale vytáhl povedený zákrok proti touši mířící pod břevno. A tak udeřilo opět na druhé straně. Na brankovišti se k puku dostal Tadeáš Vološín a bekhendem jej poslal mezi betony Stránského. Střelec se navíc po chvilce proměnil v asistenta, když do jeho pobídky vložil efektně i efektivně hůl Martin Lachkovič. Povedenou periodu Tygrů zakončil Mikuláš Jenčovský, jenž z první dorazil do sítě předchozí ránu Koštovala od modré. 

Poslední dějství načal Litvínov střídáním gólmanů, poslední třetinu odchytal Kubík. Brzy na to navíc vstřelil gól naděj Ondřej Postl jehož přihrávkou, kterou prakticky vyšachoval všechny soupeře, oslovil před brankou Scafari. Plos naopak na druhé straně předával v přečíslení Jenčovskému, tomu zakončení nevyšlo dle představ. V závěru duelu ještě Verva obdržela k dispozici přesilovou hru, avšak skórem to již nepohnulo.  

Nyní již mají junioři v první fázi soutěže před sebou pouze jeden zápas, první prosincovou sobotu se představí doma s Plzní. 

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Valdemar Jiruš

„Dnešní zápas jsme si užili, kluci odehráli povedené utkání a třemi body jsme si pojistili první místo po základní části ELJ. Do kabiny patří jedno velké díky za parádní výkon. Děkujeme Turnovu za dnešní akci v jejich krásné aréně a fanouškům za podporu.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jakub Petružálek

„Byl to hodně svižný zápas. Utekla nám druhá třetina, ve které jsme měli menší výpadek. Soupeři jsme vinnou našich chyb nabídli pozice ke skórování, ten je samozřejmě dokázal zužitkovat. Ve třetí periodě už se nám těžko doháněla ta ztráta. Každopádně musím říct, že prostředí turnovského zimního stadionu bylo opravdu příjemné. Myslím si, že to je ku prospěchu, když se takhle kluby dohodnou s možností zápasu v menších městech. Za mě to bylo opravdu příjemné zpestření. Kluci určitě vnímali, že na ně kouká víc lidí než obvykle.“