Zápasy 26. 01. 2024, Kamila Stříteská

Závěrečný tlak body nepřinesl, Verva podlehla lídrovi

Ve 40. kole hostil Litvínov první Pardubice. Jednobrankový náskok z první třetiny chemici ztratili ve druhém dějství a Dynamo otočilo zápas na svou stranu. V závěrečné dvacetiminutovce se chemici snažili srovnat i při hře se šesti bruslaři v poli, čehož využil Richard Pánik a rozhodl o výhře hostů 1:3.

40. kolo, 26.01.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
1 3
  • Třetiny

    1:0, 0:2, 0:1
  • Střely na branku

    32:35
  • Vyloučení

    2:3
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5114

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 20. Kirk (Jaks)

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 24. Pánik (Sedlák, Kolář), 32. Sedlák (Vála, Hyka), 60. Pánik

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 1:2, 1:3

  • Rozhodčí

    Sýkora, Jaroš – Svoboda, Hynek

  • Sestava domácích

    Tomek – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Zygmunt, Jurčík, Havelka – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Urban, Kirk, Abdul – Kudrna, Gut, Koblasa.

  • Sestava hostů

    Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Kolář, Hájek, Vála – Pánik, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, A. Musil, Herčík – Mandát, Poulíček, Říčka.


Reportáž

Už po necelé půl minutě si Pardubice zahrály přesilovou hru, když na trestnou lavici usedl Marek Baránek. V přesilovce se z levého kruhu pokoušel skórovat Paulovič, ale jeho střelu pokryl Matej Tomek a poradil si i s následnými dorážkami Hyky. Verva oslabení přečkala a brzy se vydala k brance hostů. Z mezikruží pálil Demel, na jehož střelu vytasil Will svůj beton. V závěru první dvacetiminutovky poslal Litvínov do vedení Liam Kirk, jehož pokus z pravého kruhu zapadl za záda pardubického brankáře a Verva si odnesla jednobrankové vedení.

Dynamo dokázalo srovnat ve 24. minutě. V přečíslení našel Sedlák Richarda Pánika, který zamířil puk do odkryté litvínovské svatyně - 1:1. Ve 31. minutě se nejprve jeden z hráčů Pardubic nacházel sám na pravé straně, do střely však ochotně padl Denis Zeman. Ovšem o několik málo vteřin později nahodil Vála od modré čáry, kotouč ještě tečoval Lukáš Sedlák a gólman Litvínova se za střelou stačil jen ohlédnout - 1:2. Verva mohla srovnat ve 38. minutě, kdy po Baránkově střele vypadl Willovi kotouč a putovala až do branky, ovšem brankář Dynama stačil zareagovat a schoval puk pod lapačku.

Hosté mohli navýšit svůj náskok ve třetí třetině, když střelu po ledě vyslal Tomáš Zohorna, ovšem Matej Tomek mu stál v cestě a držel naděje chemiků. Pardubičtí byli velice aktivní a po sérii šancí se ještě Lukáš Radil prezentoval ránou od zadní tyčku, kterou však brankář Vervy lapil do lapačky. Své šance si připsali ale i domácí. Boční síťku v 51. minutě rozvlnil ránou z kruhu Ondřej Kaše. V závěrečné dvouminutovce se Tomek vydal na střídačku a chemici to zkoušeli se šesti bruslaři v poli. 45 vteřin před koncem třetího dějství si navíc trenér Vervy vzal oddechový čas. Gólem do prázdné brány pak vystřelil vítězství 3:1 Dynama Richard Pánik.


Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Myslím, že Marek Zadina řekl to nejzásadnější. My jsme předvedli v první a třetí třetině velmi dobrý výkon proti favoritovi soutěže. Mrzí mě naše ztráty ve středním pásmu ve druhé třetině, které překlopily utkání na stranu soupeře. Potom už bylo velice těžké se přes fyzicky velký, urostlý a defenzivně silný tým prodírat. Bylo to složité, ač jsme si nějaké situace vytvořili. V první i poslední třetině byly dva samostatné úniky. Prohráli jsme, ale troufám si říct, že se vztyčenou hlavou.“

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Marek Zadina

„Myslím si, že jsme měli dobrý vstup do utkání. Ihned v prvním střídání jsme byli silní na kotouči, dostali jsme se do útočného pásma a byl na nás faul. Potom si myslím, že byla první třetina vyrovnaná. Litvínov hrál dobře do ofenzivy i defenzivy a my také. Bylo to spíše takové oťukávání. 25 vteřin před koncem jsme inkasovali branku po nešťastném odrazu v oslabení. Před druhou třetinou jsme si k tomu v kabině něco řekli a ve druhém dějství jsme výkon zlepšili. „Kluci hráli velmi dobře, dobře bruslili a udrželi jsme se v útočném pásmu, kde jsme se tlačili do brány. Za to jsme byli odměněni a převrátili jsme utkání na naší stranu. Věděli jsme, že ze strany Litvínova přijde velký tlak, protože hrál doma a na malým hřišti umí hrát. Kluci odehráli třetí třetiny velice dobře do defenzivy a podržel nás výborný gólman. Za výhru v Litvínově jsme moc rádi, protože soupeř je na domácím ledě první v tabulce a velice těžce se tu vyhrává nebo se odsud vozí body. Za to jsme tedy vděční. V Litvínově se bude vyhrávat opravdu těžce.“