Zápasy 23. 01. 2024, Kamila Stříteská

Litvínov zdolal Olomouc a bere tři body

Důležité tři body získala Verva v utkání s Olomoucí. Na branky se čekalo do druhého dějství, ve kterém se chemikům podařilo vytvořit tříbrankový náskok. V závěrečné dvacetiminutovce se Litvínovu povedlo dovézt zápas do vítězného konce.

39. kolo, 23.01.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
4 1
  • Třetiny

    0:0, 3:0, 1:1
  • Střely na branku

    28:25
  • Vyloučení

    11:8
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3538

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 28. Jaks (Abdul), 36. Koblasa (Kudrna), 40. Koblasa (O. Kaše, Baránek), 60. Kudrna (Jícha)

    Branky a nahrávky HC Olomouc: 53. Kusko

  • Rozhodčí

    Sýkora, Veselý – Hynek, Zíka

  • Sestava domácích

    Zajíček – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Jícha, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Urban, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Konrád – Ondrušek, Rašner, Sirota, Řezníček, Švrček, Černý, Škůrek, Rutar – Kusko, Musil, Navrátil – Káňa, Nahodil, Bambula – Menšík, Knotek, Orsava – Anděl.


Reportáž

Úvodní dvacetiminutovka branky nepřinesla, a však několik solidních šancí k vidění bylo. Velkou příležitost otevřít gólový účet zápasu měl v 5. minutě Jindřich Abdul, který obdržel křižnou nahrávku od Kirka, a však v zakončení si dal na čas, a tak Konrád stačil zareagovat. Poté mohl po návratu z trestné lavice skórovat Ondřej Kaše, který zůstal osamocený na pravém křídle, ale nadvakrát nedokázal překonat brankáře kohoutů. Zahrozil také Andrej Kudrna, který sprintoval v částečném úniku pro kotouč, ale mezi nohy olomouckého brankáře se neprosadil. Největší příležitost přišla v poslední minutě. Hosté chybovali v rozehrávce a odevzdali kotouč Davidu Kašemu, ten nabil bratrovi Ondřejovi do slotu, ale jeho příklep zlikvidoval pohotový zákrok hostujícího gólmana.

Ve druhém dějství se Litvínov gólově prosadil. Dlouhý tlak chemiků vyústil v přesilovou hru, kterou dokázal využít Ondřej Kaše, když tečoval Jaksovu prudkou střelu od modré čáry - 1:0. Po polovině hrací doby měla Verva ideální příležitost znovu skórovat v téměř minutu dlouhé dvojité přesilové hře. Ve 36. minutě dokázali Litvínovští využít olomoucké chyby - Kudrna zastavil rozehrávku hostů u hrazení, poslal kotouč na Petra Koblasu, který z předbrankového prostoru zvýšit náskok Vervy - 2:0. Domácí zůstali při chuti a v poslední minutě dokázali trestat v další přesilovce. Petr Koblasa pohotově nasměroval puk za Konrádova záda po skvělé přesilovkové kombinaci a chemici si odnesli do kabiny tříbrankové vedení - 3:0.

Ve třetí třetině využil Silvester Kusko přesilovou hru, když se ujal vyraženého kotouče a nasměroval jej za Zajíčkova záda - 3:1. Olomouc mohla snížit, ale Bambulova střela orazítkovala pouze tyč. V závěru třetiny hosté pokoušeli prosadit se šesti bruslaři v poli a Kristaps Zile definitivně rozhodl o vítězství chemiků - 4:1.


Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Zejména v úvodu zápasu jsme předvedli diametrálně odlišný výkon od našich obvyklých venkovních utkáních. V cestě nám stál vynikající brankář hostů, který v první třetině pochytal tři tutové branky. Chtěli jsme zůstat u naší hry a troufám si říct, že se nám to dařilo. Trochu nás mrzí závěr utkání, kde jsme ve třetí třetině nakoupili asi tři oslabení. Toho bychom se chtěli a musíme se toho vyvarovat. Před samotnou poslední čtvrtinou je to pro nás povzbuzení proti organizovanému a velmi tvrdě a důsledně hrajícími soupeři. Tří bodů si ceníme.“

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko

„Bylo to pro nás těžké, protože nám někteří hráči vypadli těsně před zápasem. Sestava nebyla taková, jakou bychom chtěli. Myslím si, že jsme nehráli špatně, ale ve druhé třetině jsme hráli hodně oslabení. Góly na 2:0 a 3:0 rozhodly. Kdybychom stav 1:0 udrželi trochu déle a nebyli bychom tolik vylučovaní, mohli jsme s utkání ještě něco udělat. Třetí třetinu jsme odehráli nejlépe. Vytvořili jsme si nějaké příležitosti, ale bohužel jsme se neproměnili, proto jsme prohráli.“