Zápasy 21. 01. 2024, Kamila Stříteská

Chemici v Ostravě neuspěli, odjíždíme bez bodu

Litvínovští hokejisté ve 38. kole změřili síly s Vítkovicemi. Už od začátku byli úspěšnější domácí, kteří se v první třetině dostali do těsného vedení, jenž ve druhé části ještě navýšili. Chemici našli recept na Klimeše až za stavu 4:0, kdy snížil Nicolas Hlava. Odpověď Ridery přišla po 30 vteřinách. Z Vítkovic se tak Verva vrací s prázdnou.

38. kolo, 21.01.2024, Ostrava, OSTRAVAR ARÉNA
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
5 1
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 2:1
  • Střely na branku

    24:38
  • Vyloučení

    4:1
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4693

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 14. Vondráček, 32. Kalus (Auvitu, Lakatoš), 36. Peterek (Šoustal, Percy), 46. Lakatoš (Fridrich, Auvitu), 53. Chlán (Fridrich, Lakatoš)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 53. Hlava (Jaks, Kirk)

  • Průběh zápasu

    1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 4:1, 5:1

  • Rozhodčí

    Šír, Ondráček – Hlavatý, Axman

  • Sestava domácích

    Klimeš – Percy, Raskob, Mikuš, Kovář, Auvitu, Grman, Jeřábek – Fridrich, Chlán, Lakatoš – R. Bukarts, Krieger, Barinka – Kalus, Claireaux, R. Bukarts – Peterek, Šoustal, Vondráček.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Jurčík, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Maštalířský, Kirk, Abdul – Zygmunt, Urban, Havelka.


Reportáž

Úvodní dvacetiminutovka byla vcelku vyrovnaná, o čemž hovoří i počet střel. Domácí však byli mírně nebezpečnější a otevřít skóre mohli v 6. minutě, kdy se napřáhl na kotouči Kalous, jehož bomba z kruhu orazítkovala Zajíčkovu tyč. Po polovině třetiny se Vítkovicím podařilo skórovat, Tomáš Vondráček se rozjel proti litvínovskému brankáři a střelou nad vyrážečku jej propálil – 1:0. Litvínovští se snažili odpovědět, ale recept na Lukáše Klimeše hledali těžce, a tak odcházeli do kabiny s jednobrankovým mankem.

Ač se chemici pokoušeli srovnat manko, Vítkovice byly v koncovce úspěšnější. Po polovině hrací doby Ridera využila přesilovou hru, když u branky číhal Marek Kalus, jehož zakončení zapadlo do volné mezírky v Zajíčkově svatyni – 2:0. Snížení mohlo přijít, když se aktivní trojice chemiků Abdul, Maštalířský s Kirkem pokoušeli dobít Klimešovu klec, ten se však nenechal rozhodit a pokusy litvínovský útočníků lapil do svých spár. Na druhé straně pak Šoustal nahrál do jízdy Jonáši Peterkovi, který z mezikruží poslal Vítkovice do tříbrankového vedení – 3:0. Hosté nesložili zbraně a nadále hledali způsob, jak utkání zvrátit. Vítkovický brankář však byl stále stoprocentní.

Ve 46. minutě navýšily Vítkovice svůj náskok, když neposedný kotouč uklidil za Zajíčkova záda Dominik Lakatoš – 4:0. Verva nadále nepolevala a když získala početní převahu, dokázala ji náležitě využít. Střelu Jakse tečoval nad Klimešovo ramenu Nicolas Hlava – 4:1. Jenže vítkovická odpověď přišla po necelých 30 vteřinách, kdy Petr Chlán vrátil domácím čtyřbrankové vedení – 5:1. Čtyřbrankové manko už bylo natolik vysoké, že jej chemici nedokázali zredukovat a z Vítkovic se vrací bez bodového zisku.


Sestřih

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Jiří Veber

„Musím kluky pochválit, protože jsme k utkání přistoupili úplně jinak než v posledním zápase v Brně. Získali jsme tři body, to je pro nás super. Hráči předvedli velmi dobrý výkon počínaje brankářem až do posledního hráče."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Myslím si, že do dnešního zápasu jsme vstoupili poměrně dobře, ale bohužel dobrá pasáž byla z naší strany pouze čtyřminutová. Poté otěže utkání převzal soupeř. Do zápasu jsme trochu vrátili ve druhé půlce druhé třetiny, kde jsme si vytvořili nějaké příležitosti, ale bohužel už stavu 3:0. Ve venkovních utkáních nenecházíme jakékoliv síly a směr přetavit zápas v bodový zisk."