Zápasy 19. 01. 2024, Kamila Stříteská

Dvougólový Hlava zajistil Litvínovu tříbodovou výhru nad Kladnem

Ve 37. kole přivítal Litvínov na svém ledě kladenské Rytíře. Vedení se Verva ujala už v první třetině, ale nakonec byla rozhodující až závěrečná dvacetiminutovka, ve které se chemikům podařilo dovézt utkání do vítězného konce.

37. kolo, 19.01.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
4 3
  • Třetiny

    2:0, 1:2, 1:1
  • Střely na branku

    25:33
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5324

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 5. Abdul (Urban, D. Kaše), 20. Hlava (D. Kaše, Jaks), 37. Koblasa (Abdul), 50. Hlava (D. Kaše, O. Kaše)

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 29. Tralmaks (Ticháček), 40. Ticháček (Smoleňák, Melka), 52. Melka (Smoleňák)

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Mejzlík – Šimánek, Špůr

  • Sestava domácích

    Tomek – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Jícha, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Urban, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Bow – Ticháček, Hejda, Veber, Slováček, Nemčík, Babka, Martenet – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Procházka, Melka, Smoleňák – Sideroff, Pytlík, Bláha – Frolík, Jarůšek, Jágr.


Reportáž

Litvínovští byli už od první minuty aktivnějším mužstvem na ledové ploše. V 1. minutě ohrozil kladenskou svatyni Petr Koblasa střelou zblízka, ale Landon Bow si připsal úspěšný zákrok. O několik málo minut později se domácí hráči zaradovali. Jindřich Abdul tečoval střelu Tomáše Urbana za záda brankáře Rytířů - 1:0. Po polovině úvodní dvacetiminutovky v oslabení mohl skórovat Andrej Kudrna, ale nedokázal dokončit bekhendovou střelu. V závěrečné přesilové hře se napřáhl na levém kruhu Petr Koblasa, proti jeho jedovaté ráně vytasil Bow lapačku. 3 vteřiny před koncem se chemikům přeci jen podařilo využít přesilovou hru. Nicolas Hlava dorážkou z předbrankového prostoru překonal kladenského brankáře a do druhého dějství si Litvínov odnesl dvoubrankový náskok - 2:0.

Pár minut po začátku druhého dějství se v přesilové hře podařilo zahrozil Kladnu, kdy jeden z hráčů Rytířů orazítkoval tyč. Další přesilovku hosté využili po 12 vteřinách. Ticháček nabil Eduardsu Tralmaskovi jehož bomba snížila gólové manko hostů - 2:1. Po polovině hry přišla pasáž, která byla v rukou Vervy. Ondřej Kaše z mezikruží orazítkoval dobře postavenou Bowovu tyč, ale další šance už byla úspěšná. Petr Koblasa z pravé strany svou střelou nedal kladenskému brankáři žádnou šanci - 3:1. Ve 40. minutě se hosté dostali znovu na dostřel, když Jiří Ticháček využil volného prostoru a propálil Tomka - 3:2.

V závěrečné dvacetiminutovce se Rytířům téměř podařilo vyrovnat, když si Litvínovští nevšimli volného Radka Smoleňáka, jehož rána z mezikruží skončila v připravené Tomkovy náruči. Chemici si však své dvoubrankové vedení vzali zpět, když střelu Davida Kašeho srazil Bow před sebe, kde byl k dorážce připravený znovu Nicolas Hlava - 4:2. Rytíři odpověděli o dvě minuty později, kdy Smoleňákovu nahrávku využil ke vstřelení gólu Antonín Melka - 4:3. Závěr utkání odehrálo Kladno se šesti bruslaři v poli, ale skórovat se už žádnému z týmů nepodařilo.


Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Připravovali jsme se na velice aktivní a agresivní hru soupeře, kterou se prezentuje na domácím hřišti. Všichni ví, že na Kladně mají vysoké a fyzické hráče, kteří se nebojí důsledné a tvrdé hry. Chtěli jsme rychle otáčet hru z pásma. Byly pasáže, které se nám dařily a naopak. Mrzí nás, že jsme nebyli zodpovědní při hře na kotouči v rizikových prostorech na konci druhé třetiny a poté, co jsme odskočili na 4:2. Jsou to pasáže, které se nám v zápasech, ve kterých vedeme, velice často opakují. Potřebujeme na tyto věci upozorňovat, neustále připomínat a ukazovat, protože v závěru sezony se musíme těchto věcí vyvarovat jinak nás budou soupeři trestat. Jsme spokojení a šťastní za tři body, protože si nemyslím, že bychom dnes byli lepším týmem. Kladno hrálo velice dobře, ale tři body zůstaly nám.“

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Otakar Vejvoda

„Je to několikátý zápas jako přes kopírák. Myslím si, že jsme zápas jako celek neodehráli špatně. V první třetině jsme inkasovali nešťastný gól v oslabení, kdy si chtěl soupeř nahrát a šťastně se mu odrazil kotouč. První branku jsem ani nestíhal. Celkově hra nevypadala špatně. Ve druhé části jsme se dostávali ještě víc do šancí. Soupeř odskočil na 3:1 a my jsme měli šance, kdy jsme jeli dva na nikoho. Pokud chceme tyto zápasy vyhrávat, musíme proměňovat vyložené šance. Ve třetí třetině nám Litvínov opět odskočit o dvě branky, kdy jsme se znovu dostali zpět. Měli jsme samostatný nájezd a potom se nám ani při hře 6 na 5 nepodařilo vyrovnat.