Zápasy 12. 01. 2024, Kamila Stříteská

Po raketovém nástupu do zápasu bere Litvínov 2 body

Chemikům se vydařil vstup do zápasu, kdy po pěti minutách vedli nad Motorem o 3:1. Jenže ve druhé třetině přišla sprcha pro domácí a Českým Budějovicím se podařilo vyrovnat. Vyrovnané skóre vydrželo i přes závěrečnou dvacetiminutovku, a tak rozhodovalo prodloužení. V něm se Motor provinil nedovoleným zákrokem a v přesilovce Litvínov trestal, čímž získal bonusový druhý bod.

35. kolo, 12.01.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
4p 3
  • Třetiny

    3:1, 0:2, 0:0 – 1:0
  • Střely na branku

    26:33
  • Vyloučení

    4:1
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4310

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 3. Koblasa (Jícha), 4. Abdul (Kirk, O. Kaše), 5. Zile (Koblasa, Kudrna), 63. Hlava (O. Kaše)

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 3. Harris (Valský), 34. Kondelík, 36. Gulaš (Kondelík)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 3:3, 4:3

  • Rozhodčí

    Cabák, Šindel – Frodl, Ondráček

  • Sestava domácích

    Tomek – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Jícha, Koblasa – Abdul, Kirk, Kaše – Maštalířský, Urban, Hlava – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Hrachovina – Doudera, Pýcha, Štencel, Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Štich – Ordoš, Kondelík, Kubík – Beránek, Přikryl, Gulaš – Simon, Harris, Valský – Chlubna, Toman, Koláček.


Reportáž

V Litvínově byla gólově nabitá již úvodní pětiminutovka. Už ve 3. minutě Brant Harris otevřel skóre utkání - 0:1. Ovšem poté se už radovali pouze domácí. Vyrovnávací branka přišla o 30 vteřin později, když Petr Koblasa propálil budějovického brankáře z pravého kruhu - 1:1. Po buly přišel litvínovský obrat. Jindřich Abdul střelou zblízka trefil část odkrytého místa za Hrachovinovými zády - 2:1. O další minutu a půl přišla ledová sprcha. Kristaps Zile si našel lepší střeleckou pozici a švihem poslal Vervu do dvoubrankového vedení - 3:1. Po třetí inkasované brance v rychlém sledu si lodivod Banesu vzal oddechový čas, čímž na čas uklidnil situaci. Ovšem v závěru si domácí znovu vytvořili tlak, čehož mohl využít Denis Zeman, jenž v zakončení orazítkoval obě tyče. Celou situaci pak zkoumal videorozhodčí, bohužel bez gólové radosti pro chemiky.

Do prostřední části zápasu vstoupily České Budějovice s jasným cílem. O kontaktní branku se už po pár minutách pokoušel David Štich, ale minul brázdu Mateje Tomka. Až po polovině hrací doby se hostům podařilo dostat na střel jediné branky. Jáchym Kondelík z těžkého úhlu nahodil puk před branku, kde si jej za svá záda srazil do sítě sám litvínovský brankář - 3:2. Smolná branka však hosty nakopla a za necelé dvě minuty bylo srovnáno. Milan Gulaš z levého kruhu vypálil z otočky a puk ze zastavil až v síti - 3:3. Chemici mohli znovu odskočit, když ujel do úniku Ondřej Kaše, těsně před Hrachovinou však neuspěl a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu.

Třetí třetina přinesla šance na obou stranách, čemuž pomohly i přesilové hry. Rozhodnout mohl v 55. minutě Dominik Simon, před kterým zívala prázdná brána, ale střela mu nesedla, a tak se nadále pokračovalo za vyrovnaného stavu. Šedesát minut nedokázalo určit vítěze, a tak přišlo na řadu prodloužení.

V nastavené hře se Motor provinil nedovoleným zákrokem, za který inkasovali čtyřminutový trest. Litvínov přesilovku náležitě proměnil. Nicolas Hlava nadvakrát dorážel a druhý pokus už zapadl za brankovou čáru, čímž se rozhodlo o bonusovém bodu pro domácí.


Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

„Jsme rádi za dva body. Očekávali jsme těžký zápas, jelikož soupeř má hodně hráčů, kteří jsou silní na kotouči a jsou dobří v osobních soubojích. Těžko se proti nic prosazuje. Byli jsme rádi za vedení 3:1, ale bohužel jsme ho nedokázali udržet. Polevili jsme ve druhé třetině a soupeř srovnal. Zaplať pán Bůh, že jsme se dokázali zkoncentrovat na třetí třetinu. Snažili jsme se ji odehrát jednodušeji a bez chyb. Doufali jsme, že budeme schopni dát nějaký gól, což se podařilo v prodloužení."

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ladislav Čihák

„Co dodat. Měli jsme dobrý začátek, pak přišla pětiminutová fáze, ve které byly individuální chyby a inkasovali jsme tři branky. Paradoxně nám vyšla druhá třetina, které nám moc nejdou. Snažili jsme se soupeře zatlačit, což se nám podařilo.Vstřelili jsme dva góly. Na můj vkus byla třetí třetina z obou stran dost opatrná. Nikdo nechtěl udělat chybu. My jsme udělali chybu v prodloužení a bohužel jsme za to byli potrestaní, a proto jsme v Litvínově uhráli jen bod. Samozřejmě s ohledem na vývoj utkání jsme za bodový zisk rádi, ale nechceme prohrávat a nechceme být smíření s porážkou. Dnešní porážka mě hodně mrzí. Vadí mi faul v prodloužení.“