Zápasy 07. 01. 2024, Kamila Stříteská

Z Podkrušnohorského derby si Verva veze bod

Litvínovští hokejisté odehráli poslední Podkrušnohorské derby v základní části. První třetině přinesla branku na každé straně a vyrovnané skóre vydrželo až do skončení základní hrací doby. O vítězi rozhodlo prodloužení, ve kterém se zadařilo domácím.

34. kolo, 07.01.2024, Karlovy Vary, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
2p 1
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 0:0 – 1:0
  • Střely na branku

    23:27
  • Vyloučení

    2:1
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4861

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 7. Kružík (Koffer, Rohan), 63. Koffer (Bartejs, Kofroň).

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 20. Kirk (Hlava).

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1

  • Rozhodčí

    Pilný, Květoň – Hynek, Klouček

  • Sestava domácích

    Frodl – Plutnar, Huttula, Rohan, Stříteský, Rulík, Bartejs, Tureček – Jiskra, Černoch, Kangasniemi – Redlich, Kofroň, Procházka – Koffer, Přikryl, Kružík – Čihař, Kverka, Bernovský.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Slavík, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Urban, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.


Reportáž

První třetina se pro Litvínov nevyvíjela příznivě. Hra aktivní Energie vyústila i v úvodní branku. Daniel Kružík si sjel na pravý kruh a propálil Šimona Zajíčka - 1:0. Domácí se pokoušeli přidal další góly, ale znovu se jim nedařilo najít recept na litvínovského gólmana. První větší šanci si Verva vytvořila až 17. minutě, kdy vyslal tvrdou ránu Denis Zeman, která vypadla Dominiku Frodlovi a o dorážku se pokoušel Liam Kirk. 55 vteřin před sirénou se chemikům přeci jen podařilo srovnat, když karlovarská obrana zaspala a nechala u brány nepokrytého Liama Kirka, který se zmocnil kotouče po Hlavově střela, jenž orazítkovala tyč - 1:1.

Druhé dějství bylo z pohledu Litvínova už atraktivnější. Gólovou radost svým fanouškům však udělat nedokázali. Blízko skórování byl Urban společně s Jindřichem Abdulem, kteří se řítili v přečíslení dva na jednoho na Frodla, ale v zakončení zabránil Přikryl s pomocí faulu. Při přesilové hře Verva několikrát solidně zatopila pod karlovarským brankářem, ale překonat jej se nepodařilo. Domácí aktivně padali do litvínovských střel a spousta pokusů tak zůstala na výstrojích hráčů Energie. Do závěrečné dvacetiminutovky se vstupovalo za stavu 1:1.

V závěrečné dvacetiminutovce předváděla Verva opět velice kvalitní výkon. Už ve 42. minutě mohl jít Litvínov do vedení, když Frodl chyboval v rozehrávce a před Ondřejem Jurčíkem zívala prázdná brána energetiků, kterou minul. O pár minut později se v nebezpečné pozici ocitl Nicolas Hlava. V 55. minutě si další velkou šanci připravili hosté. David Kaše měl před sebou celou horní část branky volnou, když si položil karlovarského brankáře na led, ale nepodařilo se mu dostatečně zvednout kotouč.

Vzhledem k vyrovnanému skóre dospělo utkání do prodloužení. V 63. minutě rozhodl o výhře Karlových Varů Filip Koffer, jenž tečoval střelu Bartejse od modré čáry - 2:1.


Sestřih

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Václav Eismann

Náš tým se před utkáním ocitl ve složité situaci. Z různých důvodů chybělo devět hráčů základní sestavy. Očekávali jsme, jak se náš tým s takovým těžkým soupeřem vypořádá. Jsme velice mile překvapeni, jaký týmový výkon a soudržnost hráči předvedli. Doplnili nás kluci ze Sokolova. Podle mě bychom v týmu nenašli hráče, který by na ledě nenechal všechno, co v něm je. Jsme šťastni za to, jak se to povedlo, že jsme získali bonusový bod v prodloužení. První třetina šla za námi, druhá zase za soupeřem. Třetí pak byla vyrovnaná. V prodloužení se štěstí překlopilo na naši stranu. Závěrem bych chtěl vyjádřit respekt k debutujícímu Vojtěchu Čihařovi, který šel do sestavy prakticky z voleje a utkání zvládl velmi dobře na to, že je ročník 2007.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

Neměli jsme dobrý start. Celá první třetina byla z našeho pohledu ospalá. Pak jsme si něco řekli, snažili jsme se hráčům srovnat hlavy, aby začali jezdit a hýbat se. Myslím si, že se to potom trochu zvedlo. Snažili jsme se tu hru vyrovnat. Bohužel se nám to pak už nepovedlo překlopit do vítězství. Celkově to byl urputný zápas, kde nebylo tolik šancí.