Zápasy 05. 01. 2024, Kamila Stříteská

Tři body a třetí výhra se Třincem, Litvínov po výhře smazala manko na třetí místo

33. kolo nabídlo utkání mezi Litvínovem a třineckými Oceláři. Souboj o 3. místo započali lépe hosté, kteří v první třetině otevřeli gólový účet zápasu. Ovšem ve druhém dějství převzali otěže chemici a dostali se do jednobrankového vedení. V závěrečné dvacetiminutovce Verva dovedla utkání do vítězného konce a raduje se z tříbodového zisku. Zároveň potvrzuje příznivou bilanci zápasů s Oceláři.

33. kolo, 05.01.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
5 2
  • Třetiny

    0:1, 3:1, 2:0
  • Střely na branku

    40:27
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4524

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 22. Kirk (Urban, Abdul), 38. D. Kaše (O. Kaše, Hlava), 40. O. Kaše (D. Kaše, Hlava), 46. Abdul (Urban), 60. Hlava (Zile)

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 13. Hrehorčák, 23. Smith (Hrehorčák, Holinka)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2, 5:2

  • Rozhodčí

    Vrba, Květoň – Lhotský, Zíka

  • Sestava domácích

    Tomek – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Jícha, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Urban, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Kacetl – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Jeřábek, Polášek – Voženílek, Roman, Růžička – Pánik, Vrána, Nestrašil – Hrehorčák, Holinka, Kurovský – Dravecký, Čacho, Haas.


Reportáž

Úvodní větší šance zápasu na sebe nechala čekat až do 10. minuty, kdy se v přesilové hře ocitl Martin Růžička na levé straně, ale jeho dělovku zneškodnil gólman Vervy. Ocelářům se o tři minuty později podařilo otevřít účet zápasu. Patrik Hrehorčák vybojoval puk u zadního mantinelu, nahodil ho na branku Litvínova a Matej Tomek si nešťastným odrazem srazil puk za záda - 0:1. V závěru mohl Litvínovští ještě srovnat, ale v cestě střelci stála dobře postavená třinecká tyč.

Na začátku druhé třetiny se o vyrovnání rychlou dorážkou z předbrankového prostoru Liam Kirk - 1:1. Odpověď Třince na sebe nenechala dlouho čekat. Zhruba po 30 vteřinách si Oceláři vzali vedení zpět, Adam Smith se dobře postavil mezi kruhy a tváří tvář Tomkovi uspěl - 1:2. Ve 26. minutě mohli hosté své vedení ještě navýšit. Richard Pánik se ujal kotouče, ale v zakončení těsně minul litvínovskou svatyni. O pár chvil později chemici znovu srovnali. David Kaše po nabídce svého bratra Ondřeje z dálky nahodil puk na hostující síť a kotouč pak tečoval do branky jeden z bránících hráčů Ocelářů - 2:2. 25 vteřin před koncem si Verva v zápase ujala vedení. Ondřej Kaše z prostoru mezi kruhy propálil Kacetla a řídil litvínovské vedení - 3:2.

Chemikům se ve 46. minutě povedlo navýšit svůj náskok, když pod betony Kacetla poslal kotouč do sítě Jindřich Abdul - 4:2. Oceláři hledali odpověď, a však marně. Situaci zkomplikovalo také vyloučení v 55. minutě, ale Oceláři přečkali oslabení bez gólové újmy. Hosté se v závěrečné dvouminutovce pokoušeli prosadit se šesti bruslaři v poli. Splnit přání fanoušků o pátý gól mohl Ondřej Kaše, který z vlastní třetiny mířil na prázdnou klec Ocelářů, ale kotouč skončil na tyči. Ovšem Nicolas Hlava zpečetil výhru chemiků 5:2, který nasměroval puk do volné sítě Ocelářů.


Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

„Jsme rádi, že jsme se dokázali na zápas nastavit mnohem lépe než posledně. Od začátku utkání jsme pracovali. Zápas se vyvíjel ve vlnách, kdy byl chvíli lepší soupeř a chvíli naopak my. Bylo to nahoru-dolů a my dokázali potrestat chyby soupeře, čímž jsme překlopili utkání na svou stranu.“

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Zdeněk Moták

„Měli jsme příliš mnoho zbytečných ztrát nejen v obranném, ale také ve středním pásmu. Za tyto ztráty nás domácí trestali. Pro diváky to nebyl špatný zápas, ale já jsem z našeho výkonu zklamán. Domácím gratuluji.“