Zápasy 30. 12. 2023, Kamila Stříteská

Válkův hattrick zajistil výhru Litvínova nad Mladou Boleslaví!

Poslední zápas letošního roku odehrála Verva s Mladou Boleslaví. Litvínov si postupnými kroky došel pro tříbodové vítězství. Zlomovým momentem byla druhá třetině, ve které chemici přidali tři branky, na ně už bruslaři hledali odpověď těžko. Lukáš Válek si připsal premiérový hattrick v extralize.

32. kolo, 30.12.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
6 1
  • Třetiny

    1:0, 3:1, 2:0
  • Střely na branku

    44:28
  • Vyloučení

    7:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5823

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 3. Válek (Jaks, Abdul), 22. O. Kaše, 23. Válek (Abdul, Demel), 31. Hlava (Šalda, O. Kaše), 41. Koblasa (Kudrna, Jícha), 59. Válek (Kudrna)

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 37. Skalický (Fořt, Lantoši)

  • Průběh zápasu

    1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 4:1

  • Rozhodčí

    Jaroš, Květoň – Zíka, Šimánek

  • Sestava domácích

    Tomek – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Jícha, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Válek, Kirk, Abdul – Urban, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Růžička (23. Novotný) – Pyrochta, Pavlík, Gewiese, Osburn, Jánošík, Bernad, Štibingr – Krivošík, Fořt, Lantoši – Hradec, Roman, Skalický – Dvořáček, Malínek, Rohdin – Půček, Pitule, Závora.


Reportáž

Jedinou trefu v první třetině si připsal Litvínov. Gólové akci předcházela šance Ondřeje Kašeho, který z levého kruhu vyslal jedovatou střelou, o níž se postaral Růžička betonem. O dorážku se pokoušel ještě Nicolas Hlava, ale na kotouč už nedosáhl. Poté se ve 13. minutě chemikům přeci jen podařilo otevřít gólový účet utkání. Lukáš Válek si počkal u bližší tyče na dorážku po střele Jakse a poslal kotouč za brankovou čáru - 1:0. Těsné vedení si Litvínov pohlídal až do konce prvního dějství.

Prostřední část začala pro Vervu velice příznivě. Ve 22. minutě vypíchl soupeři puk Ondřej Kaše, který nabral rychlost a najel si na pravý kruh, odkud ostrou střelou nedal brankáři Mladé Boleslavi žádnou šanci - 2:0. Netrvalo to ani minutu a skóre se v Litvínově měnilo znovu. Lukáš Válek pohotovou střelou z první z prostory mezi kruhy málem protrhl síť za gólmanem bruslařů a navýšil náskok domácích - 3:0. Po třetí inkasované brance se lodivodi hostů rozhodli pro výměnu brankářů a Jana Růžičku nahradil Filip Novotný. I on však musel lovit puk ve své síti ještě před koncem druhé třetiny. Nicolas Hlava sáhl do Šaldovy střely, čímž kotouč změnil směr a zapadl přesně za záda Novotného - 4:0. Snížit mohl ve 35. minutě David Dvořáček, který se natlačil do těsné Tomkovy blízkosti, ale brankář Vervy sklapl betony a nedovolil snížení. O pár minut později si bruslaři zahráli první přesilovou hru zápasu, kterou bleskově využili. Pavol Skalický pohotovou střelou poslal puk do částečně odkryté sítě domácích a snížil gólové manko - 4:1.

Do třetí třetiny tak Verva vstoupila se tříbrankovým náskokem, který 28 vteřin po začátku závěrečné dvacetiminutovky znovu navýšila. Petr Koblasa si počkal na dorážku na pravé straně - 5:1. Další šance byla na straně hostů. Tomáš Fořt prověřil Tomka střelou zblízka, ale gólman chemiků byl připravený a nedovolil Mladoboleslavským další snížení. Hattrick v 59. minutě dovršil Lukáš Válek, jenž z mezikruží vymetl pavučiny v horním rohu Novotného brány - 6:1. Závěr pak Litvínov odehrál ve dvojité přesilové hře, ve které mohl skórovat ještě Petr Koblasa. Gólově se však na konci už nikdo neprosadil a s rokem 2023 se Verva loučí tříbodovou výhrou nad Mladou Boleslaví.


Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

„Chtěli jsme mít opět dobrý začátek, protože začátky jsou hodně důležité. První třetinu jsme měli slušnou. Měli jsme dobrý pohyb a šli nám dobře nohy. Soupeř nás posledních pět minut v první třetině trochu tlačil, ale jinak byla první třetina slušná a vyrovnaná, čemuž odpovídal i výsledek po dvaceti minutách. Ve druhém dějství jsme vstřelili dva rychlé góly, které byly podle mě v zápase klíčové. Soupeř se trochu nadechl, když vstřelil gól v přesilové hře, což bylo nebezpečné. Cítili jsme, že nás bude Mladá Boleslav tlačit ve třetí třetině. Dokázali jsme si utkání ale udržet.“

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Václav Pletka

„Věděli jsme, že to nebude lehký zápas, což se také potvrdilo. Byli jsme motivovaní dvěma výhrami v řadě, tudíž jsme chtěli samozřejmě bodovat i v Litvínově. Udělali jsme individuální chyby a soupeř je potrestal. Těžko se pak vrací do hry, když soupeři na tři branky vlastně nahrajete. Následně jsme už neměli sílu na to, abychom výsledek zvrátili. Gratuluji soupeři k vítězství, protože byl lepší.“

Fanshop