Zápasy 17. 01. 2024, Kamila Stříteská

Verva odjíždí z Brna bez bodů, rozhodl závěr utkání

V dohrávce 29. kola se Litvínov vydal do Brna. Po gólu Davida Kašeho se Litvínov dotáhl na Kometu, rozhodl závěr utkání, když chemici inkasovali tři minuty před závěrečnou sirénou.

29. kolo, 17.01.2024, Brno, Winning Group Arena
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 2:0
  • Střely na branku

    49:29
  • Vyloučení

    4:1
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    7412

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 13. Cingel (Flek, Zaťovič), 58. Ščotka (Gazda, Pospíšil), 60. Zaťovič

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 22. D. Kaše (Jaks, Hlava)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Kika, Květoň – Lhotský, Hynek

  • Sestava domácích

    Kavan – Ďaloga, Gazda, Ščotka, Osburn, Hrbas, Kaňák, Svoboda – Zaťovič, Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko, Zbořil – Kohout, Kollár, Moses – Okál, Ekrt, Kratochvíl.

  • Sestava hostů

    Tomek – Baránek, Zeman, Šalda, Jaks, Czuczman, Demel – Kudrna, Urban, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Maštalířský, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.


Reportáž

Brno mohlo otevřít skóre zápasu už ve 2. minutě, kdy z levého kruhu pálil Marcinko, jeho ránu se ještě pokoušel dorážet Zbořil, ale ani jeden z hráčů Komety nenašel recept na litvínovského brankáře. Verva přidala také několik střeleckých pokusů, nebezpečnější však byli domácí. Tomek vzápětí vychytal Martina Zaťoviče, který z předbrankového prostoru zakončoval bekhendem. Ve 13. minutě posunul Flek z osy kluziště puk na Lukáše Cingela, který z kruhu prostřelil brankáře chemiků - 1:0. Těsné vedení dokázala Kometa udržet i přes mnohé příležitosti Litvínova, a tak si odnesli do kabiny jednobrankový náskok.

Už ve 21. minutě byla k vidění další velká šance domácích, když Kohout vysunul do úniku Kollára, který i s bekem na zádech dokázal nebezpečně zakončit. Ovšem poté se podařilo srovnat Litvínovu, když Jaksovu přihrávku levé tyče našel David Kaše a usměrnil střelu za Kavana - 1:1. Další branky ve druhém dějství nepadly a do závěrečné dvacetiminutovky se vstupovalo za vyrovnaného stavu 1:1.

Kometa vstoupila velice aktivně i do třetího dějství a několikrát se mohla dostat do vedení. Matej Tomek však držel litvínovskou naději na body několika skvělými zákroky. V 58. minutě se prosadil Jan Ščotka střelou od modré čáry - 2:1. Chemici se zkoušeli prosadit se šesti bruslaři v poli, hra bez brankáře nicméně nevyšla a Verva s prázdnou klecí obdržela i třetí gól - 3:1.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jiří Otoupalík

„Podali jsme velmi dobrý výkon. Celé utkání jsme lépe bruslili a měli i více šancí. Myslím si, že jsme měli rozhodnout dřív, ale naše trpělivost byla v závěru odměněna. Máme výhru nad těžkým soupeřem z první čtyřky, což je vynikající. Tři body bereme, jsou cenné a musíme se připravit na dalšího soupeře.“

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

„Budu stručný. Kometa byla většinu zápasu lepším mužstvem. V utkání nás zuby nehty držel brankář Matej Tomek a dal nám šanci na bodový zisk. Musíme být venku důslednější. Očekávám od hráčů také větší nasazení, které dnes chybělo. Domácí vyhráli zaslouženě.“