Zápasy 20. 12. 2023, Daniel Tichý

Nájezdová loterie vyšla Plzni, chemici získávají bod

Litvínovští hokejisté se v domácím vervánočním utkání utkali s Plzní. Ještě dlouho to vypadalo, že Verva nezíská ani bod, ale osm sekund před koncem dokázal Ondřej Kaše vyrovnat. Hosté ale byli úspěšnější v nájezdech a odváží si dva body.

28. kolo, 20.12.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
2 3sn
  • Třetiny

    0:0, 1:2, 1:0 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    36:43
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4073

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 28. O. Kaše, 60. Kaše (Kirk, Baránek).

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 34. Matýs (Indrák), 40. Houdek (Pour), rozh. náj. Matýs.

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

  • Rozhodčí

    R. Hradil, R. Mrkva – J. Svoboda, D. Hynek

  • Sestava domácích

    M. Tomek (Klika) – Zeman, Baránek, Demel (A), Czuczman, Baláž, Zile, Šalda – O. Kaše (C), D. Kaše (A), Hlava – Koblasa, Urban, Kudrna – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Gut, Zygmunt.

  • Sestava hostů

    Pavlát (Hlavaj) – Zámorský, Malák, Dujsík, Laakso, Kvasnička, Piskáček (A), Houdek – Rekonen, Lev (A), Pour – Matýs, Indrák, Söderlund – Straka, Jansa, Schleiss (C) – Hrabík.


Reportáž

Do první akce a dobré šance v tomto utkání se do šance dostal domácí Litvínov. Nicolas Hlava poslal přihrávku na Davida Kašeho, ten ale zblízka branku netrefil. V minutě deváté se do vedení mohla dostat hostující Plzeň, ale Tomek předvedl parádní zákrok proti střele Petra Zámorského. Ani o dvě minuty později se Plzeň do vedení dostat nepodařilo. Tim Söderlund se totiž dostal do samostatného úniku, ale na Tomka si nepřišel. Ke konci první periody se Vervě naskytla přesilová hra po faulu Indráka, ale domácí se do žádné větší příležitosti nedostali.

V sedmé minutě druhé části se do velké šance dostal hostující Matýs, ale branku netrefil. Uběhla pouhá minuta a domácí stadion se mohl poprvé radovat. Ondřej Kaše se snažil přihrát na vzdálenejší tyč a puk se po teči hostující Indráka nešťastně dostal za záda Pavláta - 1:0! Pár minut na to mohl Ondřej Kaše navýšit skóre domácích, ale svojí střelou našel pouze hruď plzeňského brankáře. Šest minut před koncem druhé části bylo srovnáno. Ondřej Matýs se dostal k dorážce po střele Indráka a dorazil puk do odkryté klece – 1:1! Ve čtyřicáté minutě bylo pro hosty ještě veseleji. Michal Houdek napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:2!

Na startu třetí periody se faulem provinil domácí Zile, ale v přesilovce hostů dokázal zahrozit střelou pouze Lev, ale Tomek dokázal puk pokrýt. V polovině poslední části si svůj druhý gól mohl připsat Houdek, ale jeho střela skončila těsně vedle domácí svatyně. K vyrovnání se chvíli poté mohl dostat domácí Koblasa, ale bohužel trefil pouze tyč hostujícího brankáře. Hostům se poté naskytla přesilová hra, ale Laakso se svojí střelou neuspěl. Tři minuty před koncem se ke střele dostal David Kaše, ale jeho střela byla zblokována. Už to s Litvínovem vypadalo blbě, ale pouhých osm sekund před koncem se domácím podařilo srovnat. Liam Kirk nahodil puk z pravého kruhu, který dokázal tečovat Ondřej Kaše a rozpoutal tak na domácím stadionu skvělou atmosféru - 2:2!

V prodloužení mohl rozhodnout za domácí Zile, ale branku netrefil. Na druhé straně to zkoušel Kvasnička, ale našel jen Tomka. Dále to z bezprostřední blízkosti zkoušel Kudrna, jenže byl už moc blízko hostujícímu brankáři a zakončit nedokázal. Poté mohl rozhodnout hostující Söderlund. Ten trefil bekhendem jen tyč domácí branky.

V nájezdech druhý bod vybojovala Plzeň, kdy rozhodující nájezd vstřelil Ondřej Matýs - 2:3. Chemici si tak z Vervánočního zápasu připsali pouze bod.

Sestřih