Zápasy 08. 12. 2023, Kamila Stříteská

Chemici v prodloužení nestačili na Olomouc

Litvínov se vrátil na domácí led po dvou týdnech. Do utkání s Olomoucí vstoupila velice dobře a už ve 2. minutě otevřel skóre zápasu Liam Kirk. Jenže těsné vedení chemici ztratili v 15. minutě, kdy Olomouc srovnala. Vyrovnané skóre vydrželo až do závěrečné sirény, a tak muselo o vítězi rozhodnout prodloužení. V něm po 25 vteřinách získala bonusový bod právě Olomouc.

26. kolo, 08.12.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
1 2p
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    26:32
  • Vyloučení

    3:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3694

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 2. Kirk (Maštalířský, Abdul)

    Branky a nahrávky HC Olomouc: 15. Orsava (P. Musil, Káňa), 61. Bambula (Ondrušek)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 1:2

  • Rozhodčí

    Hribik, Pilný – Frodl, Špůr

  • Sestava domácích

    Zajíček (Tomek) – Demel (A), Baránek, Baláž, Zile, Šalda, Czuczman, Kočí – Koblasa, D. Kaše (C), Hlava – Abdul, Kirk, Maštalířský – Urban, Gut, Kudrna (A) – Havelka, Jícha, Zygmunt.

  • Sestava hostů

    Sedláček (Čerbák) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Škůrek, Černý, Švrček, Ozols – Kusko, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Nahodil (A), Navrátil – Káňa, P. Musil, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek.


Reportáž

Chemici si velice dobře počínali na začátku zápasu. Už ve 2. minutě slavili úvodní branku, když po nahození Maštalířského se před hostujícím brankářem prosadil Liam Kirk a otevřel skóre tohoto duelu - 1:0. Olomoučtí začali stupňovat své tempo a nakonec se jim v 15. minutě podařilo srovnat - z mezikruží vyslal jedovatou střelu Jakub Orsava, která zapadla za záda Šimona Zajíčka - 1:1. Poté ve vlastním oslabení zahrozil Josef Jícha, ale jeho pokus našel pouze připravený beton gólmana Olomouce. V samotném závěru pak chemici rozjeli závěrečnou akci první třetiny. Střelu do odkryté klece kohoutů vyslal Koblasa, ale videorozhodčí potvrdil, že branka padla až po vypršení času. Branka Litvínova tak nemohla být uznána a do kabin se odcházelo za stavu 1:1.

Prostřední dějství žádnou branku nepřineslo, ale blíže vstřelení měla Verva. Ve 32. minutě orazítkoval tyč Sedlačkovy svatyně Zile. Na rozhodující góly se tak čekalo do závěrečné dvacetiminutovky.

Tu ovšem doprovázela řada nepřeností. Týmy se přetahovaly o kotouč a těžko hledaly recept na oba brankáře. Nebezpečnější byla Olomouc, která velice aktivně sahala po rozhodující brance. V 54. minutě byl blízko Klimek, ale jeho zakončení zpacifikoval gólman Vervy. O pár minut později podržel Zajíček svůj tým, když u pravé tyče zastavil Pláškův nebezpečný pokus. 60 minut neurčilo vítěze klání, a tak přišlo na řadu pětiminutové prodloužení. 

Olomouci stačilo 25 vteřin z nastavené hry a Jan Bambula objel litvínovskou branku a zakončil k bližší tyči, čímž rozhodl o vítězství kohoutů na ledě Vervy - 1:2.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Souhlasím s hodnocením pana trenéra Tomajka. Měli jsme do utkání dobrý nástup, ale čekali jsme, že v první třetině budeme mít ještě trochu víc energie. Soupeř velice brzy srovnal hru. Co bylo pozitivní jsou ubráněná oslabení v první třetině a na začátku druhého dějství jsme ubránili další. Věděli jsme, že nějakou přesilovou hru mít budeme, což se stalo, ale bohužel jsme si gólem nepomohli. Speciální týmy na obou stranách v oslabení pracovaly velmi dobře. Myslím si, že utkání bylo naprosto vyrovnané. O druhém bodu se rozhodovalo v nastavené hrací době a my jsme prohráli."


logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko

„Neměli jsme dobrý začátek, protože jsme hned po minutě prohrávali o jeden gól. Samozřejmě po té dlouhé cestě to byla studená sprcha. Zhruba po deseti minutách jsme trochu srovnali hru. Měli jsme problémy s domácími hráči, kteří nás dohrávali a byli všude o krok dřív. Potom se to srovnalo. Druhou třetinu jsme se do toho dostali. Zápas byl vyrovnaný. Vytvořili jsme si příležitosti, které jsme neproměnili. Na konci měl Litvínov po našich chybách také nějaké šance. Po šedesáti minutách byl stav 1:1. Bod navíc bereme, protože vozit body z Litvínova je v letošní sezoně velice obtížné, a tak jsme za to moc rádi."