Zápasy 26. 11. 2023, Daniel Tichý

Verva vyšla střelecky naprázdno a z jihu Čech se vrací bez bodů

Litvínovští zajížděli v dalším kole hokejové Extraligy na led Českých Budějovic. Utkání bylo až do šestapadesáté minuty bezbrankové, ale poté se domácím povedla přesilová hra, ve které otevřel skóre a taktéž vstřelil vítěznou branku domácí Štencel. Verva se po této prohře posunula na čtvrté místo tabulky.

22. kolo, 26.11.2023, České Budějovice, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
1 0
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 1:0
  • Střely na branku

    34:20
  • Vyloučení

    4:2
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    6347

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 56. Štencel (D. Simon).

  • Průběh zápasu

    1:0.

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Mejzlík – Hynek, Špůr

  • Sestava domácích

    Hrachovina – Štencel, Pýcha, Doudera, Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš – Kubík, Harris, Simon – Přikryl, Vopelka, Beránek – Chlubna, Toman, Valský.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Zile, Zeman, Baránek, Demel, Czuczman, Šalda, Baláž – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Koblasa, Kirk, Abdul – Kudrna, Jurčík, Zygmunt – Maštalířský, Gut, Havelka.


Reportáž

Domácí České Budějovice začaly utkání aktivněji a v první části svého soupeře hodně přestřílely. Ve třetí minutě se ke střele dostal Martin Beránek, ale proti byl beton brankáře Zajíčka. První velká šance přišla v minutě patnácté, a to na straně domácích. Znovu u toho byl Beránek, který obdržel přihrávku od Štencela, ale hostující brankář se dokázal rychle přesunout a zastavit tento pokus. Dvě minuty na to se také osmělila Verva. Nejdříve se do předbrankového prostoru dokázal nacpat Hlava, ale branku minul. O minutu později se litvínovští dostali do přečíslení dva na jednoho, Koblasa si ale na Hrachovinu nepřišel. Ke konci první části se dočkali velké šance ještě jednou domácí, konkrétně Toman, který byl osamocen před Zajíčkem, ale ten podržel svůj tým.

Ve druhé části se hra vyrovnala. Hned ze startu zkoušel otevřít skóre David Kaše, ale jeho pokus byl zblokován. Verva poté zatlačila svého soupeře a do další příležitosti se dostal Hlava, ten ale našel jen lapačku brankáře Hrachoviny. Obrovská šance přišla v minutě pětatřicáté a znovu to byl Litvínov. Jindřich Abdul se dostal k odraženému kotouči a snažil se ho zasunout za ležícího Hrachovinu, ale bohužel jen minul. Po vyloučení Kachyni se Vervě nabídla možnost první přesilové hry v celém utkání, hosté z ní ale nedokázali vytěžit první branku a po druhé třetině tak v Budvar aréně platil bezbrankový stav.

Na začátku třetí periody se k první střele dostal Gulaš po přihrávce Kondelíka, jeho bekhendový pokus skončil jen na betonu Zajíčka. V šesté minutě třetí části se naskytla první přesilová hra také domácím, ale dopadla stejně, jako ta hostující, bez úspěchu. V minutě padesáté se ke střele ze mezikruží dostal Simon, ale našel jen náruč hostujícího brankáře. Pět minut před koncem se domácí dočkali další přesilové hry po faulu Zileho. Nejdříve to zkoušel Kubík, který minul. České Budějovice se ale nakonec v přesilové hře dočkaly. Jan Štencel napřáhl na modré čáře a propálil Zajíčka - 1:0! Patnáct sekund po vedoucí brance dostali domácí další přesilovou hru, když se provinil Czuczman. Verva se nakonec mohla dočkat vyrovnání v oslabení, když se do samostatného úniku dostal Ondřej Kaše, ale na Hrachovinu nevyzrál. Litvínov ke konci odvolal Zajíčka a zkusil to v šesti, ale bez úspěchu. České Budějovice tak vyhrály nejmenším možným rozdílem a připsaly si tři body. 

Další zápas čeká chemiky hned v úterý v pražské O2 areně proti Spartě. 

Sestřih

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ladislav Čihák

Vidím to stejně jako Karel Mlejnek, který to řekl naprosto přesně. Měli jsme lepší vstup. První třetina tak vyzněla o trochu lépe pro nás. Ve druhé třetině to bylo vyrovnané. Ve třetí to bylo znovu vyrovnané. I když nepadaly góly, tak na můj vkus to bylo pro diváky velmi atraktivní utkání. Hra se přelévala. Jednou jsme byli nebezpeční my, jednou soupeř. Bylo to o té jedné brance. My jsme měli štěstí, že jsme ji dali. Strašně moc si toho ceníme. Litvínov letos předvádí velice kvalitní výkony a je to tým, který si zaslouží být nahoře.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Soupeř byl v první třetině jednoznačně lepší. Myslím si, že druhá třetina už byla vyrovnaná. Trošku jsme se dostali do hry. Ve třetí třetině byla otázkou, kdo dá branku, vyhraje utkání. Povedlo se to domácím, takže jsou to oni, kdo bere tři body.