Zápasy 24. 11. 2023, Kamila Stříteská

Gólové hody! Litvínov otočil Podkrušnohorské derby a ovládl zápas

Podkrušnohorské derby s Karlovými Vary se pro chemiky nevyvíjelo ideálně. Po dvaceti minutách musela Verva dotahovat dvoubrankové manko, hosté navíc v úvodu druhé třetiny ještě navýšili svůj náskok. Litvínov se ale nenechal zastrašit! Otočil utkání na svou stranu a došel si pro tříbodové vítězství před domácím publikem.

21. kolo, 24.11.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
6 4
  • Třetiny

    0:2, 4:1, 2:1
  • Střely na branku

    39:36
  • Vyloučení

    8:7
  • Využití

    2:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5094

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 25. Kirk (Hlava), 29. Kudrna (Jurčík), 31. Koblasa (Abdul), 36. Kirk (Zile, O. Kaše), 47. Zygmunt (Jurčík, Kudrna), 50. Abdul

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 9. Černoch, 12. Hladonik (Zetterberg, Plutnar), 22. Koffer, 52. Stříteský (Rachůnek, Gríger)

  • Průběh zápasu

    0:3, 6:3, 6:4

  • Rozhodčí

    Hribik, Ondráček – Svoboda, Klouček

  • Sestava domácích

    Zajíček – Zile, Zeman, Baránek, Demel, Czuczman, Šalda, Kočí – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Koblasa, Kirk, Abdul – Maštalířský, Jurčík, Kudrna – Zygmunt, Gut, Havelka.

  • Sestava hostů

    Frodl – Plutnar, Pulpán, Mikyska, Stříteský, Huttula, Dlapa, Havlín – Rachůnek, Gríger, Procházka – Hladonik, Jiskra, Beránek – Koffer, Černoch, Zetterberg – Redlich, Kofroň, Bernovský.


Reportáž

Úvod Podkrušnohorského derby patřil domácím, kteří si vytvořili více šancí. Nakonec se však gólově prvně prosadila Energie. Kapitán Jiří Černoch z kruhu poslal puk k bližší tyči nad rameno Šimona Zajíčka a skóre bylo rázem otevřeno - 0:1. Brzy poté se Baránek provinil nedovoleným zákrokem a hosté početní hru náležitě využili ke svému prospěchu. Jan Hladonik se mezi kruhy napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:2. Karlovarští pak zahrozili i v oslabení, kdy se sám na litvínovského brankáře řítil Ondřej Beránek, jehož pokus zblízka zlikvidoval Zajíček úspěšným zákrokem. Do druhé třetiny si tak chemici odnesli dvoubrankové manko.

Na začátku druhé třetiny se hostům podařilo ujmout tříbrankového vedení, když se odraženého kotouče mezi kruhy zmocnil Filip Koffer, jehož střela z nápřahu skončila za zády gólmana Litvínova - 0:3. Verva se ale nesesypala. Naopak! V přesilové hře získal u mantinelu puk Nicolas Hlava a našel zcela volného Liama Kirka, který vymetl pavučiny ve Frodlově bráně - 1:3. Před polovinou hrací doby se domácí dostali na dostřel jedné branky, když Andrej Kudrna z prostoru mezi kruhy nedal Frodlovi šanci - 2:3. A brzy bylo vyrovnáno! Petr Koblasa našel vyražený puk a poslal ho pohotově k bližší tyči a srovnal tak skóre na výsledkové tabuli - 3:3! Snová druhá třetina ještě ale nebyla u konce a Litvínov se poprvé v utkání dostal do vedení. Liam Kirk přidal druhou trefu, když se dostal k odraženému puku po střele Zileho, a dostal kotouč za brankovou čáru - 4:3! Britský útočník mohl dovršit třígólový duel za necelou minutu, když před ním zívala odkrytá část Frodlovy klece, ale střela mu nesedla. Po čtyřiceti minutách hry vedla Verva nad Energií 4:3.

Ve 47. minutě chemici ujeli do přečíslení dva na jednoho a Ondřej Jurčík skvěle našel Pawla Zygmunta, který zakončoval do odkryté části branky a poslal tak svůj tým do dvoubrankového vedení - 5:3. O tři minuty později využil chyby v karlovarské obraně Jindřich Abdul a svou nekompromisní střelou nedal brankáři Energie žádnou šanci - 6:3. O pár okamžiků později se na videu zkoumal závar před litvínovskou brankou, kotouč ovšem nepřešel brankovou čáru a skóre zůstalo neměnné. Karlovarští se ale přeci jen prosadili počtvrté, když svou bombu od modré čáry vyslal Matěj Stříteský a snížil manko energetiků - 6:4. V závěru se energetici pokoušeli prosadit se šesti bruslaři v poli, ale hostům nepodařilo snížit nebo dorovnat a tři body si Verva nechala na domácí půdě. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

My jsme to utkání začali docela slušně prvních osm minut, ale pak jsme nepokryli předbrankové prostory a soupeř nám utekl na 3:0. Druhou třetinu nás dostaly zpátky do zápasu přesilové hry, kdy jsme dali dva góly, dotáhli jsme soupeře, dostali jsme se tím trošku na koně a tým ukázal charakter a klobouk dolů před tím, jak se dokázal vrátit. Pak už jsme si dokázali výsledek podržet.


logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Šik

V první řadě bych vypíchl atmosféru utkání. My jsme nějakých 25-30 minut plnili to, co jsme si řekli, pak jsme od toho lehce upustili a Litvínov ukázal sílu, zatlačil nás a ve druhé třetině jsme dostali čtyři branky. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že to chceme zvrátit na naši stranu, bylo to o gól, ale nepovedlo se nám to. Dvakrát jsme udělali chybu a Litvínov to potrestal. Gratuluji soupeři k obratu utkání z 0:3.