Zápasy 17. 11. 2023, Kamila Stříteská Ströer

Po repre pauze se Litvínovu nepodařilo najít recept na Mladou Boleslav

V 19. kole Tipsport extraligy se po reprezentační přestávce vydali svěřenci Karla Mlejnka do Mladé Boleslavi, která se zatím velice trápila. Ovšem změna trenéra a pauza bruslařům prospěli. Litvínov nedokázal najít recept na brankáře Filipa Novotného z ledu Mladé Boleslavi se vrací bez bodového zisku.

19. kolo, 17.11.2023, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
5 0
  • Třetiny

    0:0, 3:0, 2:0
  • Střely na branku

    30:29
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3309

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 28. Závora (O. Roman), 28. Lantoši (Fořt), 33. Fořt (Lantoši), 45. Järvinen (Aaltonen, Skalický), 52. Malát (Suchý)

  • Průběh zápasu

    5:0

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Jaroš – Frodl, Ondráček

  • Sestava domácích

    Novotný – Pyrochta, Gewiese, Jánošík, Osburn, Čech, Pláněk, Bernad – Skalický, Fořt, Lantoši – Aaltonen, Järvinen, Rohdin – Suchý, Malát, Šmerha – Závora, Roman, Stránský.

  • Sestava hostů

    Tomek – Zile, Strejček, Šalda, Jaks, Czuczman, Zeman – Koblasa, Kirk, Abdul – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Maštalířský, Válek, Kudrna – Zygmunt, Jurčík, Havelka – Gut.


Reportáž

Po reprezentační přestávce se Litvínov vydal na led hledající se Mladé Boleslavi. Domácímu celku změna na postu trenéra evidentně pomohla a v první třetině měli minimálně střeleckou převahu právě bruslaři. Ovšem šance si vytvořili také hosté. V 8. minutě měl před sebou volnou mladoboleslavskou klec Czucman, kterému se povedlo rozhýbat domácího brankáře, předložil puk do brankoviště, tam však Nicolas Hlava tísněn domácí obranou nedokázal zakončit do odkryté klece. O 10 minut později se Rohdin dostal do bekhednového zakončení, následně si Filip Suchý položil Mateje Tomka, ale jeho dorážka nezapadla mezi tři tyče. Úvodní dvacetiminutovka branky nepřinesla a do prostřední části zápasu se šlo za stavu 0:0.

Ač úvodní větší šanci druhé třetiny měl na hokejce litvínovský Radim Šalda, který z dobré pozice trefil pouze brusli bránícího hráče před sebou, byli to domácí, kteří otevřeli gólový účet utkání. Ve 28. minutě svou premiérovou extraligovou trefu zaznamenal Jan Závora, jemuž v přečíslení připravil skvělou palební pozici Ondřej Roman – 1:0. Bruslaři zůstali při chuti a po 13 vteřinách navýšili náskok, když nahození Róberta Lantoši skončilo přímo před litvínovským brankářem a vlivem závaru před hostující svatyní se kotouč dostal až do sítě – 2:0. Když se chemici začali vzpamatovávat z minuty hrůzy, inkasovali další branku. Zpětnou přihrávku před modrou čárou zachytili domácí a na forhendovou střelu Tomáše Fořta byl gólman Vervy krátký – 3:0. Ve 33. minutě mohl Hlava snížit gólové manko, ovšem jeho pohotová střela pouze orazítkovala dobře postavenou tyč Novotného branky. Mladoboleslavští si ve druhé třetině vytvořili tříbrankový náskok. 

Litvínov mohl v závěrečné dvacetiminutovce ještě ovlivnit zápas, ale začátek poslední třetiny se hostům nepodařil a nabídli Boleslavi minutu a půl dlouhou dvojitou početní převahu. Ostřelovaní litvínovské klece se nakonec domácím vyplatilo. Matti Järvinen propálil Tomka pod betonem a poslal Mladou Boleslav do čtyřbrankového vedení – 4:0. V 52. minutě skončil Zemanův pokus na pravé tyčce a vzápětí se bruslařům podařilo znovu skórovat. Na pokus Suchého ještě brankář Litvínova stačil zareagovat, ale na dorážku Sebastiána Maláta už nedosáhl – 5:0. Chemici nedokázali najít recept na Filipa Novotného a z ledu Mladé Boleslavi se vrací bez bodového zisku.

Sestřih

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Václav Pletka

Prvních pět minut jsme nastoupili dobře, měli jsme šance, ale pak samozřejmě nás Litvínov zatlačil a měli tam oni plno šancí, kdy nás podržel gólman a měli jsme štěstí, když netrefili prázdnou bránu. Pak jsme dali během sedmi minut tři góly a to nám zvedlo sebevědomí. I když jsme se snažili hrát zodpovědně dozadu, byly tam nějaké chyby, ale přidali jsme gól z přesilovky a po pátém gólu už jsme si to pohlídali.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Do 28 minuty se odehrávala minimálně vyrovnaná hra, dominantní v první půlce utkání byla naše střelecká nemohoucnost a nebo brankář domácích Novotný. Potom bohužel jsme inkasovali v rychlém středu tři branky po individuálních chybách. Vždycky jsme ten kotouč měli na hokejce, vždycky jsme ho měli pod kontrolou a po nepochopitelných chybách, ač bychom jako třetí tým tabulky mohli mít na kotouči větší sebevědomí, jsme o ty kotouče přišli a domácí vstřelili rychlé tři branky po sobě a to ovlivnilo další průběh utkání. Je potřeba si říct, že každé mužstvo v extralize si projde slabší vlnou výkonnosti, což teď bohužel padlo na nás, zejména dvě bezgólová utkání. Se vší pokorou víme, že nejsme v optimálním rozpoložení, ale pracujeme na tom.