Zápasy 05. 11. 2023, Kamila Stříteská

První domácí prohra! Verva nenašla recept na hradeckého brankáře

Litvínov zaznamenal první porážku na domácím ledě, když v 18. kole nestačil na Hradec Králové. Dvoubrankový náskok ze druhé třetiny se chemikům nepodařilo stáhnout a Patrik Bartošák odjíždí s vychytaným čistým kontem.

18. kolo, 05.11.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
0 2
  • Třetiny

    0:0, 0:2, 0:0
  • Střely na branku

    31:27
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5073

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 29. Jasper (R. Pavlík), 40. Jasper (Estephan, Perret)

  • Průběh zápasu

    0:2

  • Rozhodčí

    Sýkora, Šindel – Šimánek, Klouček

  • Sestava domácích

    Tomek – Zile, Demel, Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Koblasa, Gut, Kudrna – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Maštalířský, Kirk, Abdul – Válek, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Bartošák – Jank, Ouellet-Blain, Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle – Okuliar, Tamáši, Jergl – Perret, Lalancette, Estephan – Šťastný, Zachar, Jasper.


Reportáž

Gólů se sice diváci v Litvínově v prvním dějství nedočkali, které ale zato nabídlo pěknou porci vyloučení. Už v první minutě se provinil proti pravidlům exlitvínovský Giorgio Estephan, avšak úvodní přesilovou hru se chemikům využít nepodařilo, jelikož brzy po jejím začátku usedl na lavici hříchů Ondřej Kaše. Až ve 12. minutě byla k vidění první větší šance zápasu. Patrik Miškář jel sám na gólmana Vervy, ačkoliv měl dost času si vše promyslet, nakonec Tomkovu svatyni ani netrefil. Vzápětí zahrozili domácí. Střelu Janise Jakse vyrazil Bartošák před sebe a prostor k dorážce měl David Kaše, jehož pokus schoval gólman Hradce Králové do své lapačky. Větší šance k vidění nebyly, a tak se na góly muselo čekat do dalších částí zápasu.

Až ve 29. minutě se východočeským hokejistům podařilo otevřít skóre zápasu. Evan Jasper se mezi kruhy ujal odraženého kotouče a rychlostí blesku jej poslal ke vzdálenější tyči - 0:1. Litvínovští se pokoušeli odpovědět, ale marně hledali recept na Patrika Bartošáka. Osm vteřin před koncem prostřední části Mountfield navýšil náskok, když střelou pod vyrážečku v přesilové hře Evan Jasper vstřelil svůj druhý gól v tomto klání - 0:2.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupila Verva s jasným cílem, který se jí naplnit nepodařilo. Patrik Bartošák, jakožto hlavní tvář zápasu, se nenechal nachytat při žádném litvínovském pokusu ani při závěrečné hře se šesti hráči v poli. Chemici zaznamenali první porážku na domácím ledě a Bartošák odjíždí s vychytaným čistým kontem. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

My jsme se dnes připravovali na to, že Hradec Králové patří mezi nejaktivnější soupeře, ne-li je tím vůbec nejaktivnějším. K tomu ale patří hra v předbrankových prostorech na obou dvou stranách a tam byl dnes Hradec Králové lepší, dominantnější, vstřelil tam obě dvě branky. My jsme v předbrankovém prostoru na druhé straně byli málo a proto jsme si dnes bohužel ani jeden bod z utkání nezasloužili. Soupeř byl lepší, zasloužil si vyhrát. 


logo Mountfield HK

Mountfield HK

Tomáš Martinec

Litvínov má skvělou sezónu, hraje výborně. Připravovali jsme se, že zápas bude ohromně těžký a že musíme chytit začátek, chytit tempo, ve kterém Litvínov hraje. Nepodařilo se nám to úplně, měli jsme spoustu vyloučení. Bylo strašně důležité, že se nám to podařilo ubránit, kluci hráli obětavě a nedostali jsme gól. Pak jsme vyrovnali hru, dokázali jsme s Litvínovem bruslit, dokázali jsme uhrávat souboje, ve kterých je Litvínov hodně silný. V přesilovce se nám podařilo dát gól a od té doby jsme byli o ten krůček napřed a myslím, že tým podal soudržný týmový výkon samozřejmě podpořený Patrikem Bartošákem a bodu z Litvínova si moc ceníme.