Zápasy 03. 11. 2023, Kamila Stříteská

Verva nestačila na Liberec a odjíždí bez bodu

Litvínovští hokejisté vyjeli při pátečním utkání do Liberce, ze kterého se vrací bez bodového zisku. Přes velkou snahu chemiků v závěru utkání se nepodařilo snížit gólové manko. O góly na straně Litvínova se postarali David Kaše a Michal Gut.

17. kolo, 03.11.2023, Liberec, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
5 2
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 2:1
  • Střely na branku

    31:30
  • Vyloučení

    6:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    6046

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 11. Faško-Rudáš (Vlach, Filippi), 33. Klíma (McCoshen), 38. Faško-Rudáš (Rychlovský), 45. Rychlovský (Filippi), 60. Faško-Rudáš (Rychlovský)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 28. D. Kaše (Jaks, O. Kaše), 51. Gut (Havelka)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 4:1, 4:2

  • Rozhodčí

    Pražák, Mejzlík – Kajínek, Ondráček

  • Sestava domácích

    Král – McCoshen, Knot, Ivan, Galvas, Budík, Melancon, Derner – Rychlovský, Filippi, Faško-Rudáš – Birner, Najman, Bulíř – Pérez Lisa, Vlach, Klima – Pekař, Plos.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Zile, Demel, Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Maštalířský, Kirk, Abdul – Válek, Jurčík, Havelka.


Reportáž

Už ve 3. minutě si Litvínovští zadělali na malér. Nepovedená rozehrávka chemiků skončila na holi Jakuba Rychlovského, kterému z druhé vlny najížděl Filippi, první jmenovaný našel v ideální chvíli svého kolegu, který brankáře Vervy nakonec nepřekonal. O pár minut později mohli svěřenci Karla Mlejnka inkasovat ve vlastní početní výhodě, když se do dalšího samostatného úniku hnal opět Rychlovský a Faško-Rudáš, ale ani obměněná dvojce nenašla recept Šimona Zajíčka. A byli to právě Bílí Tygři ygři, kteří 11. minutě využili svou přesilovou hru. Vlach nahrál před branku na Martina Faška-Rudáše, jehož střela prošla mezi betony litvínovského gólmana - 1:0. Brzy mohl Liam Kirk srovnat, když se dostal k dorážce, ale ležícího maskovaného muže v brance Liberce nepřekonal. V závěrečné minutě prvního dějství musel Šimon Zajíček čelit ještě jednomu úniku Rychlovského, ale ani tentokrát se libereckému útočníkovi nepodařilo překonat Zajíčka, který držel svůj tým pouze v těsném manku.  

Chemikům se v prostřední části podařilo využít přesilovou hru. David Kaše z vrcholu pravého kruhu propálil Krále nad vyrážečkou a srovnal skóre - 1:1. Vyrovnané skóre vydrželo pouze pár minut. Po nahození McCoshena trefilo plexisklo, ovšem odražený puk doletěl před litvínovskou svatyni, kde jej našel Kelly Klíma a nekompromisní střelou vrátil Liberci vedení - 2:1. Necelé tři minuty před koncem druhé části domácí navýšili svůj náskok. Martin Faško-Rudáš přidal druhý gól v zápase a Tygři byli o dvě branky napřed - 3:1. Ještě v posledních vteřinách mohli liberečtí své vedení ještě navýšit. Tomáš Filippi zůstal nehlídaný na slotu, ale Šimon Zajíček si proti jeho střele dobře povyjel a nedovolil libereckému hráči skórovat. Po 40 minutách hry vedli Tygři nad Litvínovem 3:1. 

Ve 45. minutě se Jakub Rychlovský dočkal a po několika střeleckých pokusem přeci jen našel recept na Šimona Zajíčka. Po vhazování se liberecký útočník ujal kotouče a jeho dělová rána se zastavila až v litvínovské svatyni - 4:1. Před 50. minutou nedokázali litvínovští využít přesilovou hru, ale ihned po jejím konci našel Havelka najíždějícího Michala Guta, jehož střela mezi betony skončila v brána domácích - 4:2. Chemici dvoubrankové manko stáhnout nedokázali, naopak zkompletoval hattrick Martin Faško-Rudáš - 5:2. Litvínov se tak z libereckého ledu vrací bez bodového zisku.  

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Jiří Kudrna

„Odehráli jsme výborné utkání. Všichni hráči podali maximální výkon. Důležitý byl první gól v přesilové hře, navíc jsme dobře bránili v oslabení. Všichni, v čele s brankářem Králem, si zaslouží pochvalu. Litvínov ukázal, že je silný, ale naše střídačka žila. Bylo to šedesát minut kvalitního a poctivého hokeje.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Připravovali jsme se nutkání s vědomím, že chceme být dobří v soubojích. Věděli jsme, že identita Liberce je na soubojích stavěná. Neumím říct, zdali jsme byli lepší, horší nebo to bylo vyrovnané. Z mého pohledu rozhodovaly standardní situace. Mrzí mě, že jsme prohráli třetí venkovní utkání v řadě.“

Fanshop