Zápasy 31. 10. 2023, Vladislav Kollert

Zpět na vítězné vlně! Litvínov dal šest gólů Kometě a bere tři body

Chemici se po prohraném zápase s Plzní vrátili na vítěznou vlnu a pokračují ve stoprocentní domácí úspěšnosti. Do sítě Komety vsítili šest branek a berou tak tři body.

16. kolo, 31.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
6 3
  • Třetiny

    2:1, 2:0, 2:2
  • Střely na branku

    36:36
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4282

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. D. Kaše (Hlava, Baránek), 14. Jaks (D. Kaše), 33. Maštalířský (Kirk), 40. Abdul (Gut), 52. Hlava (O. Kaše), 60. Hlava (O. Kaše)

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 5. Zaťovič (Holík, Gazda), 42. Pospíšil (Moses, Cingel), 46. Moses

  • Průběh zápasu

    0:1, 4:1, 4:3, 6:3

  • Rozhodčí

    Úlehla, Ondráček – Špůr, Šimánek

  • Sestava domácích

    Tomek (Zajíček) – Demel (A), Zile, Jaks, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (C) – Maštalířský, Kirk, Abdul – Válek, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Lukeš (Furch) – Lintuniemi, Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, Kaňák – Moses, Cingel, Pospíšil – Kohout, Marcinko (A), Kos – Zaťovič (C), Holík, Flek – Kratochvíl, Vincour, Okál.


Reportáž

Litvínov šel do utkání s Kometou v nezměněné sestavě. V brance zůstal Matej Tomek, na centru první útočné formace nastoupil Michal Gut. Ve třetí formaci se počtvrté v této sezóně objevil osmnáctiletý útočník Matěj Maštalířský.

Vstup nebyl pro Litvínov ideální. V páté minutě otevřela skóre Kometa, když si přihrávku Martina Zaťoviče skrze brankoviště nešťastně tečoval brankářskou holí do vlastní sítě Matej Tomek - 0:1. Svěřenci Karla Mlejnka se nicméně nabudili k rychlému obratu - ve 12. minutě vrátil Vervu do hry David Kaše, který milimetrovou ranou vymetl pavučiny Lukešovy branky - 1:1.

Chemici polití živou vodou byli rázem v každém koutu kluziště. Tlak vyústil v přesilovou hru, ve které David Kaše nabil Janisu Jaksovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a poslal Vervu do vedení - 2:1.

Úvod druhé třetiny patřil oběma brankářům. Lukeš si poradil s nebezpečnými střelami Abdula, Kirka i Válka, Tomek na druhé straně hasil šance Vincoura s Marcinkem. Gólová radost se vrátila na Zimní stadion Ivana Hlinky ve 33. minutě, kdy se na pravém křídle uvolnil junior Matěj Maštalířský, který vsítil svůj první extraligový gól v kariéře - 3:1

V následné přesilové hře se ve velké šanci ocitl Petr Koblasa, který ve výtečné pozici nedokázal přelstít Štěpána Lukeše a dal mu tak možnost vyniknout. Tlak opět gradoval, dokud se ve 40. minutě neocitl sám před Lukešem Jindřich Abdul, který forehandovým blafákem překonal brněnského brankáře - 4:1.

Počátek třetího dějství patřil opět hostům. Nejprve dokázal Tomka překonat Pospíšil při signalizované výhodě (4:2), poté využil zmatek před Tomkovým brankovištěm Steve Moses, který dorážkou z přebrankového prostoru donutil litvínovského brankáře kapitulovat potřetí - 4:3.

I tentokrát však Verva našla odpověď. V 52. minutě se v nepřehledné situaci před Lukešem nejlépe zorientoval Nick Hlava a vrátil chemikům dvoubrankové vedení - 5:3. Následovalo dvojnásobné přezkoumávání celé situace, ale rozhodčí i navzdory brněnské coach challenge branku uznal. V nadcházející dvojnásobné přesilové hře 5 na 3 Litvínov úspěšný nebyl.

Definitivní tečku přidal do odkryté klece opět Nick Hlava, kterého krásnou žabičkou našel Ondřej Kaše. Litvínovský útočník tak pečetil finální skóre 6:3. Další utkání je na plánu v pátek 3. listopadu, kdy chemici zamíří na led libereckých Bílých tygrů. Poslední zápas před reprezentační přestávkou odehraje Litvínov doma v neděli 5. listopadu proti Hradci Králové.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Oproti předchozím utkáním doma jsme neměli dobrý nástup do zápasu, jednoznačně jsme v začátku tahali za kratší provaz, vyustěním toho byla branka na 0:1. Pro nás byla samozřejmě velmi důležitá vstřelená branka v přesilové hře na 2:1. Jsem rád, že ani dvě slepené branky na začátku třetí třetiny tým nepoložily. Co dnes oceňuji u našich hráčů je, že dokázali kontrolovat emoce. Myslím, že kontrola emocí dnes byla klíčem k tomu, že jsme to utkání dokázali zvládnout.


logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jaroslav Modrý

Narazili jsme na tým, který hraje s velkým sebevědomím. Trochu nám odskočili, my jsme po dvou třetinách prohrávali 4:1. Síla týmu tam pořád je, dostali jsme se zpátky, dali jsme dva kontaktní góly na 4:3 a tam jsem věřil, že to přetočíme na naši stranu, ale zase jsme udělali dvě minely, dali nám gól na 5:3 a to nám srazilo hlavu. Pak jsme to ještě zkoušeli bez gólmana, ale to už jsme neuhráli. Ofenzivní atraktivní utkání pro diváky, ale se špatným koncem pro nás.