Zápasy 20. 10. 2023, Kamila Stříteská

Jedenáct! Litvínov povedenou druhou třetinou sestřelil Vítkovice

Chemici ukončili čtyřzápasovou šňůru na domácím ledě 11. vítězstvím v řadě a posouvají nový klubový rekord. Velice vydařená druhá třetina, ve které litvínovští nastříleli čtyři branky, rozhodla o další výhře Vervy.

12. kolo, 20.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
6 3
  • Třetiny

    2:2, 4:0, 0:1
  • Střely na branku

    46:27
  • Vyloučení

    2:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5025

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 5. O. Kaše, 14. Koblasa (Abdul, Baránek), 31. Sukeľ (Kudrna), 32. D. Kaše (O. Kaše, Hlava), 33. D. Kaše (Baránek), 36. Kirk (Válek)

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 2. Lakatoš (Raskob), 20. Krieger (Kalus, Lakatoš), 42. Lakatoš

  • Rozhodčí

    Kika, Květoň – Ondráček, Thuma

  • Sestava domácích

    Zajíček – Zile, Demel, Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Válek, Kirk, Abdul – Jurčík, Gut, Havelka.

  • Sestava hostů

    Klimeš (33. Machovský) – Percy, Grman, Mikuš, Raskob, Gewiese, Prčík – Bukarts, Krieger, Mueller – Zdráhal, Chlán, Lakatoš – Kotala, Claireaux, Kalus – Fridrich, Dej, Krejsa – Lednický.


Reportáž

Vítkovice se rychle dostaly do vedení, když už ve 2. minutě otevřel gólový účet Dominik Lakatoš z levého kruhu. Chemici dokázali během tří minut srovnat. Ondřej Kaše svou sólo akcí s brankovým zakončením upravil skóre na 1:1. Po polovině první dvacetiminutovce se domácí dostali dokonce do vedení, Klimeš byl krátký na ránu Petra Koblasy v přesilové hře. V 18. minutě pak rozhodčí zkoumali pravost gólu Litvínova, branka však nebyla uznána a pokračovalo se za jednobrankového vedení chemiků. Deset vteřin před závěrečnou sirénou se Vítkovicím podařilo využít početní převahu. Peter Krieger pohotovou střelou překonal Zajíčka. 

Úvod druhého dějství byl naprosto v režii domácích. Kuriózní gól si připravil Matúš Sukeľ, jehož střela proletěla nad Klimešovým ramenem přímo do sítě - 3:2. Po 27 vteřinách se vedení Litvínova navýšilo. David Kaše zůstal volný na slotu a propálil vítkovického brankáře - 4:2. Další gól si chemici připravili ve 33. minutě, konkrétně David Kaše - 5:2. Po gólovém ohňostroji došlo k výměně brankářů a Klimeše nahradil Matěj Machovský. Ani to ale Vervu nezastavilo v demolici. Liam Kirk překonal Machovského střelou mezi betony - 6:2. Vysoký náskok si domácí pohlídali do konce prostřední části.

Po velké šanci bratří Kašových, která zůstala nevyužita, se Rideře podařilo snížit. Nedáš, dostaneš. Dominik Lakatoš se po chybě Litvínova dostal do samostatného úniku a v koncovce nemýlil. Největší šanci měli hosté v 50. minutě, kdy u tyčky pokoušel o dorážku Fridrich, ale ten nedokázal zamést kotouč do branky Vervy. V samotném závěru chemici snažili navýšit. Nicolas Hlava inkasoval krásný pas od Davida Kašeho, ale Machovský si připsal úspěšný zákrok. Domácí si připsali 11. výhru v řadě. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Na úvod bych chtěl poděkovat za gratulaci. Souhlasím s hodnocením první třetiny. Myslím si, že padly dvě zbytečné branky jak z naší, tak ze soupeřovy strany. V rovnovážném stavu, každá branka ve speciálních týmech a stav 2:2 po první třetině. Utkání rozhodl zhruba pětiminutový úsek, ve kterém padly čtyři branky. Na hráče jsme apelovali, že soupeř nemá co ztratit do poslední třetiny, tudíž bude určitě aktivní a bude chtít hrát v útočném pásmu a možná trochu otevřít hru. Trošku nás mrzí úvod třetí třetiny, protože jsme to nezahráli dobře, ale za tři body jsme rádi navíc, když máme ukončenou sérii domácích zápasů."


logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Miloš Holaň

Zápas jsme začali dobře a aktivně. Vstřelili jsme šťastný gól na 1:0. Poté jsme ale soupeři nabídli lehkou vyrovnávací branku. Vzápětí jsme byli vyloučení a domácí byli rázem ve vedení. Nemyslím si však, že bychom první třetinu odehráli špatně. To však nemohu říct o druhé třetině, kdy se po brance na 3:2 mužstvo sesypalo a za minutu a půl bylo prakticky po výsledku. Takhle se ale nehraje, takto se nebojuje. V zápase byla spousta jiných šancí. Z naší strany mohu hodnotit pouze první a třetí třetinu, kterou jsme paradoxně vyhráli. Naše nedisciplinovanost mohla s výsledkem ještě zamávat. Není příjemné takový zápas hodnotit. Inkasovali jsme šest gólů, což je opravdu moc. Respektovali jsme obrovskou sílu soupeře, zejména v jeho domácím prostředí, nedokázali jsme na to odpovědět. Nezbývá nám, než pogratulovat soupeři.