Zápasy 15. 10. 2023, Daniel Tichý

Rekord překonán! Verva otočila utkání s Kladnem a připisuje si desátou výhru v řadě

Litvínovští hokejisté to dokázali a přepsali klubový rekord, hlavně díky parádnímu obratu s Kladnem, se kterým ještě šest minut před koncem prohrávali o dvě branky. Verva si tak připisuje desáté vítězství v řadě a překonává rekord ze sezón 1977/78 a 2014/15. Rozhodující branku vstřelil v prodloužení Ondřej Kaše.

11. kolo, 15.10.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
5p 4
  • Třetiny

    1:2, 1:1, 2:1 – 1:0
  • Střely na branku

    39:27
  • Vyloučení

    6:7
  • Využití

    2:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5217

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. D. Kaše (Hlava, O. Kaše), 36. Koblasa (D. Kaše, O. Kaše), 54. Sukeľ (Czuczman), 58. Zile (D. Kaše), 64. O. Kaše.

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 17. Tralmaks (Dotchin, Ticháček), 18. Smoleňák (Ticháček, Tralmaks), 26. Sideroff (Slováček), 53. Sideroff (M. Procházka, Ticháček).

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 5:4

  • Rozhodčí

    Jaroš, Květoň – Frodl, Hynek

  • Sestava domácích

    Tomek – Zile, Demel, Šalda, Jaks, Czuczman, Zeman, Strejček – Kudrna, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Válek, Kirk, Abdul – Jurčík, Gut, Havelka.

  • Sestava hostů

    Brízgala – Dotchin, Hejda, Martenet, Ticháček, Veber, Slováček, Babka – Jarůšek, Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Pytlík, Kusý – Strnad, Bláha – Smoleňák, Melka, Procházka.


Reportáž

Domácí i v tomto utkání ukázali, že jim svědci začátky utkání. Už v první minutě se do obrovské šance dostal Koblasa, ale jeho pokus jen orazítkoval tyč hostující branky. V minutě šesté se domácí stadion mohl poprvé radovat. Ke střele v přesilové hře se dostal David Kaše, který tak poslal Litvínov do vedení - 1:0! Závěr první části domácím ale vůbec nevyšel. Nejdříve musela družina trenéra Karla Mlejnka do tří a Kladno z této přesilové hry vytěžilo vyrovnávající branku. Dotchin našel na pravém kruhu Eduardse Tralmakse, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1!

Jen chvíli na to odešel na trestnou lavici Denis Zeman, a dokonce na čtyři minuty za faul vysokou holí. Kladenští svoji přesilovku pěti proti třem znovu velmi rychle využili. Jiří Ticháček vypálil od modré čáry, a jeho střelu stihl tečovat Radek Smoleňák, který otočil skóre utkání - 1:2!

Po třech minutách druhé části měl na holí vyrovnání Hlava, ale ten v dobré pozici minul branku Brízgaly. A místo vyrovnání přišla v šestadvacáté minutě branka hostů. Deven Sideroff dokázal dorazit svoji střelu za záda Mateje Tomka a poslat svůj tým do dvoubrankového vedení - 1:3!

Šest minut před koncem druhé periody se i domácím naskytla možnost dvojnásobné přesilové hry a také přišla korigující branka. Kladno se sice ve třech dokázalo ubránit, ale poté v klasické přesilovce pěti proti čtyřem Litvínov udeřil. David Kaše našel na levé straně Petra Koblasu a ten svojí střelou nedal Brízgalovi šanci - 2:3! Domácí po snižující brance našli druhý dech, v další akci se o vyrovnání snažil Abdul, jenže Brízgala byl pozorný.

Domácí začali třetí třetinu přesilovou hrou, tu ale nevyužili. Místo toho mohlo Kladno zvýšit. Denis Kusý se dostal před branku Litvínova, ale poté ve velké šanci promáchl. Po faulu Šaldy se Kladnu naskytla přesilová hra. V ni nejvíce zahrozil ex-litvínovský Jarůšek, ale branku netrefil. Kladenským se ale přece jen povedlo znovu odskočit na rozdíl dvou branek. Devan Sideroff se napřáhl k tvrdě ráně a vymetl růžek Tomkovy branky - 2:4! 

Jenže, uběhla pouhá minuta a Litvínov snížil na rozdíl jedné branky. Ve čtyřiapadesáté minutě se ke střele z levého kruhu dostal Matúš Sukeľ, který propálil Brízgalu a zadělal na drama - 3:4! Dvě minuty před koncem se domácí hala rozbouřila. Chemici totiž dokázali utkání srovnat. Ke střele z levého kruhu se dostal Kristaps Zile a prostřelil Brízgalu - 4:4!

Chvíli po začátku prodloužení se do dobré šance dostal hostující Pytlík, který se dostal až před Tomka, ale na poslední chvíli ho stačil zastavit Janis Jaks. Na druhé straně to zkoušel z mezikruží Koblasa, ale jeho střela byla sražena mimo. Rytíři poté ujížděli dva sami na Tomka, ale Tralmaks branku trestuhodně minul. Jak se říká - nedáš, dostaneš! Ondřej Kaše se dostal do samostatného úniku a bekhendovou kličkou rozhodl - 5:4!

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

My jsme očekávali velmi těžké utkání, což se potvrdilo. Nutno podotknout, že po našem těžkém patečním utkání s odpočatým soupeřem. Měli jsme solidní vstup do utkání, proměněná přesilová hra, ale musím říct, že do konce druhé třetiny jsme měli obrovský problém se soupeřem v obranném pásmu. Soupeř se dostával první k odraženým kotoučům, byl velmi silný na kotouči v útočném pásmu. Chci to zakončit pozitivně, protože takto enormně těžké utkání otočit ze 2:4 na 5:4, byť v prodloužení mluví za to, že mužstvo je zdravé, poctivé a opravdu pracuje. Musím říct, že kluci i přesto, že se jim nedařilo si za tím šli a to je na tom to cenné. 


logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Otakar Vejvoda

Já si myslím, že jsme v mnoha aspektech odehráli slušný zápas. Po první třetině jsme šli do kabiny s pocitem, že jsme ji odehráli dobře. Ve druhé časti jsme byli ještě aktivnější, měli jsme více ze hry a dostali jsme se do vedení. Potom bohužel přišlo vyloučení po naší chybě a také kontaktní branka. Díky vyloučením jsme dostali Litvínov zpět do zápasu. Po brance na 4:2 jsme měli jedno dlouhé střídaní, které rozhodlo, že se Litvínov dostal znovu do hry a bohužel jsme neudrželi tlak ke konci utkání.