Zápasy 29. 09. 2023, Kamila Stříteská

Pátá výhra v řadě! Litvínov slaví nad Mladou Boleslaví

Litvínovští hokejisté se v rámci 6. kola Tipsport extraligy střetli s Mladou Boleslaví. Vyrovnaný duel rozhodla třetí třetina, kde Litvínov dokázal vstřelit tři branky. Chemici si tak zapsali pátou výhru v řadě.

6. kolo, 29.09.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
5 2
  • Třetiny

    2:0, 0:2, 3:0
  • Střely na branku

    22:37
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    4028

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 4. D. Kaše (Czuczman, Zeman), 11. Abdul (Baránek, Koblasa), 48. Kudrna (Sukeľ, Koblasa), 56. Sukeľ, 60. O. Kaše (Abdul)

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 25. Lantoši (Aaltonen, O. Roman), 37. Malát (Šmerha)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:2, 5:2

  • Rozhodčí

    Úlehla, Šindel – Lhotský, Hnát

  • Sestava domácích

    Tomek – Zile, Demel, Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Válek, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Růžička – Pyrochta, Osburn, Jánošík, Čech, Jeřábek, Pláněk, Bernad – Aaltonen, Järvinen, Skalický – Söderlund, Roman, Lantoši – Malát, Fořt, Šmerha – Dvořáček, Suchý, Stránský.


Reportáž

Chemici nastoupili do úvodního dějství se vší vervou a už na konci čtvrté minuty otevřeli gólový účet zápasu. Czuczmanovo nahození zleva sklepl zadovkou do mladoboleslavské sítě David Kaše - 1:0. Vzápětí měli bruslaři ideální situaci pro srovnání manka, když si zahrála přesilovou hru po faulu Šaldy. Přes veškerou snahu se však hostům nepodařilo najít recept na Mateje Tomka. Naopak domácím se přesilovka povedla. Jindřich Abdul švihem zavěsil kotouč za záda Růžičky a Verva navýšila svůj náskok - 2:0. Chemici zůstali při chuti a brzy mohli své vedení ještě upravit. Z otočky se kotouče opřel Lukáš Válek, ale o kousek minul klec hostí. Litvínovští si pak vedení pohlídali do konce třetiny.

Ve 25. minutě se Mladá Boleslav dostala na dostřel jedné branky, když Robert Lantoši propálil Tomka nad lapačkou - 2:1. V oslabení pak zahrozil Zygmunt, který si sjel před branku soupeře, ale jeho přízemní střela nenašla cestu za Růžičkova záda. Po polovině zápasu mohla Verva ještě navýšit, když Matúš Sukel’ nastřelil v přesilové hře tyč. Jenže ve 37. minutě vložil do Šmerhovy střílené nahrávky hůl Sebastián Malát a rozvlnil síť za litvínovským brankářem - 2:2. V samotném závěru se pokoušel zblízka prosadit Šmerha, jehož zastavil pohotový zákrok Mateje Tomka. 

Ve 48. minutě domácí znovu strhli vedení na svou stranu, Andrej Kudrna přesnou tečí nasměroval puk za brankovou čáru a rozjásala litvínovské fanoušky - 3:2. Další gólová nabídla přišla v 56. minutě, když se hosté pokoušeli prosadit se šesti hráči v poli. Matúš Sukel’ dovezl kotouč do zcela prázdné klece Mladé Boleslavi - 4:2. Dvacet vteřin před koncem nasměroval puk do sítě hostů Ondřej Kaše a zajistil tak výhru chemiků 5:2. 

Další zápas čeká Vervu už v neděli, kdy znovu na domácím ledě vyzvou třinecké Oceláři. Ti v pátečním zápase prohráli doma s Hradcem Králové 0:5.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, ale troufám si říct, že po druhé inkasované brance soupeř převzal otěže utkání. A musím soupeře vyzdvihnout, zatím z těch šesti odehraných kol jsme myslím hráli s nejlépe bruslícím, tvrdým, odolným a vysokým soupeřem. Boleslav má velice zkušené mužstvo, jsou to hráči, kteří mají leccos za sebou a dokážou si s takovými utkáními poradit. Opravdu hráli výborně. Souhlasím, že dnes se měly body dělit, ale takový zkrátka hokej někdy je. Teď to štěstí máme, ale musíme hodně pracovat na tom, abychom si to zasloužili dál. 


logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Petr Haken

Musím pogratulovat domácím ke třem bodům. Myslím, že dnešní zápas by zasloužil, abychom se o body podělili, ale bohužel. Domácí měli lepší vstup do utkání, prvních deset minut jsme nestíhali, byli jsme všude pozdě, navíc jsme hráli ve třech, pak jsme inkasovali branku. Od desáté minuty jsme myslím byli lepší, dotáhli jsme se i výsledkově. Ta třetí třetina, do inkasované branky, jsme měli víc brankových šancí, byli jsme blíž gólu, ale bohužel pak jsme špatně rozebrali jednu situaci a byli jsme potrestaní. A ten závěr nám už pak nevyšel. 

Fanshop