Zápasy 24. 09. 2023, Vladislav Kollert

Vítězný hattrick je na světě! Verva zdolala Liberec

Litvínov vyhrál i potřetí v řadě, v neděli si poradil s Libercem 4:1. O góly domácích se postarali Ondřej Kaše, Liam Kirk, Jindřich Abdul a Petr Koblasa.

4. kolo, 24.09.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
4 1
  • Třetiny

    3:0, 1:1, 0:0
  • Střely na branku

    45:29
  • Vyloučení

    6:8
  • Využití

    3:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3826

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 5. O. Kaše (D. Kaše), 9. Kirk (Hlava), 19. Abdul (Koblasa, Hlava), 40. Koblasa (D. Kaše, Jaks)

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 23. Pérez (Filippi, Derner)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Jaroš, Květoň – Šimánek, Špůr

  • Sestava domácích

    Tomek – Zile, Demel, Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Válek, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    D. Král – McCoshen, Ivan, Kolmann, Melancon, Derner, Dvořák, A. Král – Rychlovský, Bulíř, Klima – Pérez Lisa, Filippi, Faško-Rudáš – Birner, Najman, Flynn – Vlach, Šír, Mucha.


Reportáž

Marodkou oslabený Liberec přijel na úpatí Krušných hor v pozměněné sestavě. Naopak Litvínov hlásil velký návrat do sestavy, po jednozápasové pauze kvůli lehkému onemocnění se v line-upu složeném hlavním trenérem Karlem Mlejnkem objevil Ondřej Kaše. Ten nastoupil ve formaci s bratrem Davidem a Nicolasem Hlavou.

A byl to právě tento útok, který Liberci zatopil poprvé. David Kaše vymyslel fantastickou zadovku na svého bratra zpoza branky, který už neměl potíže s trefením odkryté klece a poslal tak Litvínov do jednobrankového vedení - 1:0.

Tlak chemiků neutichal, naopak byl umocněn přesilovou hrou. V té našel Nicolas Hlava dobře postaveného Liama Kirka na levém kruhu, který přesně mířeným projektilem donutil Krále kapitulovat podruhé - 2:0. 

První dějství bylo rozkouskováno speciálními týmy, chemici se v jeden moment ubránili dvojnásobné přesilovce Liberce, která trvala 80 vteřin. Naopak se slova opět ujali domácí, po faulu Bulíře využil přesilovou hru Jindřich Abdul, který si zapsal čtvrtý gól letošní sezóny - 3:0.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté, ve 23. minutě se do tabulky střelců zapsal svou premiérovou extraligovou trefou Jaromír Pérez - 3:1. Následovala přesilová hra Tygrů, litvínovská defenziva v čele s bezchybným Matejem Tomkem však tlaku odolala.

Podobně jako v první třetině byla hra hodně kouskovaná speciálními týmy, na další změnu skóre si však fanoušci museli počkat až do 40. minuty. V té využil přesilovou hru 5 na 3 přesnou ranou Petr Koblasa - 4:1

V závěrečné dvacetiminutovce další branky nepadly a Litvínov si tak připsal další tři body, které ho posunuly na průběžné druhé místo extraligové tabulky. Další utkání je na plánu ve středu, kdy chemici zavítají na led Hradce Králové.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Dnešní utkání bylo opět velice ovlivněno hrou speciálních týmů. V tom jsme dnes soupeře předčili, proto jsme vyhráli. Stěžejním bodem byly také dvě ubráněná oslabení 3 na 5. Jsme za tři body extrémně rádi, protože jsme hráli proti velice těžkému soupeři, který umí být velmi nepříjemný. Naštěstí jsme inskasovali pouze jednu branku a čtvrtým gólem jsme se uklidnili.


logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán

Opět rozhodla první třetina a naše extrémní nekoncentrovanost a nedisciplinovanost. Dostali jsme velmi laciné góly, které zápas téměř rozhodly. Poté jsme se do toho trochu obuli a snížili jsme. Další nesmyslné vyloučení do tří v závěru druhé periody nám ale vzalo šanci na obrat. Ve třetí části už jsme si nezasloužili utkání otočit.

Fanshop