Zápasy 15. 09. 2023, Daniel Tichý

Litvínov na Pardubice v úvodním kole nestačil

Litvínovští zavítali v prvním kole Extraligy na led Pardubic. Domácí byli ve většině utkání aktivnější, což se také podepsalo na konečném skóre. Jediným úspěšným střelcem Vervy byl útočník Petr Klobasa. Šanci na nápravu bude mít družina Karla Mlejnka už tuto neděli na domácím ledě, kde vyzve Plzeň.

1. kolo, 15.09.2023, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
5 1
  • Třetiny

    1:0, 1:1, 3:0
  • Střely na branku

    41:26
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    9459

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 11. Radil (Zohorna, R. Kousal), 22. R. Kousal (Zohorna), 45. Radil (R. Kousal, Zohorna), 46. Sedlák (Košťálek), 54. Poulíček (Říčka, Paulovič).

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 38. Koblasa (Abdul)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 5:1.

  • Rozhodčí

    Hribik, Úlehla – Ondráček, Hynek

  • Sestava domácích

    Will – Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Poulíček, Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček – Urban.

  • Sestava hostů

    Tomek – Demel, Zile, Strejček, Jaks, Czuczman, Baránek, Zeman – Kudrna, Sukeľ, Koblasa – Abdul, Kirk, Kaše – Válek, Gut, Hlava – Zygmunt, Jurčík, Havelka.


Reportáž

V prvním kole Extraligy zavítal Litvínov na led Pardubic. Utkání začalo aktivně z obou stran a do první velké šance se už ve třetí minutě dostal domácí Říčka, ten ale nevyzrál na dobře připraveného Tomka. O minutu později zazvonila branková konstrukce za zády domácího brankáře Willa po tvrdé střele Kudrny. V minutě sedmé se do šance dostala dvojice Sedlák – Hyka, kdy první jmenovaný nahrál druhému, který vystřelil a chybělo málo k tomu, aby se Dynamo radovalo. Radost v domácí aréně přišla v jedenácté minutě. Nejdříve si před branku najel Kousal, který vystřelil, tuto střelu ale Tomek vyrazil jen k Lukášovi Radilovi, a ten zakončil do odkryté branky - 1:0. Domácím se ještě do konce první části naskytla dvakrát příležitost přesilové hry, ale ani v jedné nebyli úspěšní a tak první perioda skončila jednobrankovým rozdílem.

Do druhé části vstoupili lépe domácí, kteří hned po minutě a půl rozradostnili podruhé domácí arénu. Zohorna zavezl kotouč do útočného pásma a přihrál mezi kruhy najíždějícímu Robertu Kousalovi, který se trefil do horního rohu branky - 2:0. Chvíli před polovinou utkání se první přesilová hra naskytla také Litvínovu, ten z ní ale snižující branku nevytěžil. Jediné ohrožení přišlo z hole Abdula, ten ale našel jen brankáře Willa. Čtyři minuty před koncem druhé třetiny mohlo být sníženo, Will ale předvedl parádní zákrok proti střele Koblasy. Litvínov následně dostal možnost přesilové hry, ale nejdříve zahrozili domácí v oslabení a to konkrétně Poulíček, který ujížděl sám na Tomka. Hostující brankář ale podržel svůj tým. A jak se praví - nedáš, dostaneš. Přesně se skončením pardubického trestu se Litvínov poprvé prosadil. Abdul si najel na levý roh pardubické branky odkud nahrál Petru Koblasovi, který poslal puk za záda Willa - 2:1.

Domácí začali aktivněji i třetí část a také to přineslo ovoce. Po pěti minutách hry se Kousal dostal před Tomka, kde nahrál Lukáši Radilovi, který přesnou střelou mezi tři tyče vstřelil svůj druhý gól v zápase - 3:1. Neuběhla ani minuta a půl a na domácím stadionu bylo ještě veseleji. Do samostatného úniku se dostal Lukáš Sedlák, který předvedl bekhendovou kličku a na dvakrát překonal brankáře Tomka - 4:1. Litvínovská čtvrtá formace si poté vytvořila dobrý tlak v útočném pásmu, ale ani jedna ze střel nepřekonala Willa. Namísto toho, přišla v minutě čtyřiapadesáté pátá branka domácích. Perfektní akci předvedl Říčka s Poulíčkem, kdy Říčka zavezl kotouč k Tomkovi, kde si počkal až mu přijede Patrik Poulíček, který se trefil do odkryté branky - 5:1.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Václav Varaďa

Já bych chtěl poděkovat soupeři za dnešní utkání. Nebylo to pro nás jednoduché, Litvínov velmi dobře napadal a bruslil, za stavu 2:1 jsme malinko znervózněli, jelikož ve druhé části jsme měli pouhé čtyři střely. Druhá třetina nebyla z naší strany moc dobrá, Roman Will nás párkrát výborně podržel a stále jsme tak byli v jednobrankovém vedení. Ve třetí části přišly branky, které zlomily vývoj na naší stranu. Myslím si, že jsme to zkušeně dohráli a chtěl bych hráčům poděkovat za výkon a fanouškům za fantastickou diváckou kulisu.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Nejdříve se určitě sluší pogratulovat soupeři ke vstupu do nové sezóny. Myslím si, že nás v tomto utkání zdobili speciální týmy. Utkání jsme si bohužel prohráli naší hrou na kotouči a ztrátami na modré čáře, po kterých jsme inkasovali tři branky.