Zápasy 07. 09. 2023, Kamila Stříteská Ströer

Litvínov v prodloužení nestačil na Energii

Litvínovští hokejisté se v posledním zápase letošní přípravy utkali s Karlovými Vary. V první třetině si vytvořili dvoubrankový náskok, který ztratili až ve třetí části, kdy se energetikům podařilo vyrovnat. Utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém si domácí zařídili osmou výhru v letošní přípravě. Do svého premiérového utkání nastoupil Liam Kirk, který je nově hráčem litvínovského A-týmu.

8., 07.09.2023, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
3p 2
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 2:0 - 3:2
  • Vyloučení

    7:9
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1097

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 43. Černoch (Hladonik), 52. Beránek (Kružík, Černoch), 65. Černoch (Hladonik, Kružík)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Hlava (Jaks), 19. Baránek (Koblasa, Hlava)

  • Průběh zápasu

    0:1, 0:2, 1:2, 2:2

  • Rozhodčí

    Pražák, Květoň – Malý, Brejcha

  • Sestava domácích

    Frodl – Havlín, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), Mikyska, Stříteský – Hladonik, Černoch (C), Beránek – Procházka, Gríger, Kružík – Redlich, Jiskra, Kofroň – Koffer, Přikryl, Huttula

  • Sestava hostů

    Tomek – Demel (A), Zeman, Strejček, Jaks, Czuczman, Baránek, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Koblasa – Abdul, Gut, Kaše (A) – Válek, Jurčík, Hlava – Havelka, Zygmunt, Kirk


Reportáž

V generálce před extraligou se zpočátku dařilo více domácím, kteří byli opticky aktivnější, ovšem jejich aktivita jim nepřinesla gólovou radost. K dispozici měla Energie také přesilovou hru, kterou Verva s přehledem ubránila. Když se pak ve 12. minutě usadil na lavici hříchů Pulpán, Nicolas Hlava potřeboval pouze šest vteřin, aby tečoval střelu Jakse od modré čáry za Frodlova záda - 0:1. O těsně vedení mohli chemici brzy přijít, když nabídli početní převahu Karlovým Varům. Ty se však nabídky na srovnání skóre nezhostily zrovna ideálně. Vteřinu před koncem úvodní dvacetiminutovky se při hře čtyři na čtyři napřáhl od modré čáry Marek Baránek a střelou k tyči poslala Vervu do dvoubrankového vedení - 0:2.

Do prostředního dějství nastoupil Litvínov s menší změnou v útočných řadách. Novou akvizicí Vervy je Liam Kirk, jenž se od druhé části podílel na dobývání Krušnohoří. Energie se snažila překvapit Mateje Tomka, ale správný recept se jí nedařilo najít. Ve 35. minutě dokonce Ondřej Procházka unikl, ale v koncovce si na litvínovského brankáře nepřišel. Verva si vedení pohlídala a před třetí třetinou byla ve větší pohodě. 

Ve 43. minutě scházel energetikům pouze gól k vyrovnání skóre, když se podél levého mantinelu rozjel Jiří Černoch a střelou mezi tyč a Mateje Tomka uspěl - 1:2. Karlovarským se po vstřeleném gólu vlila nová energie do žil a velice aktivně se snažili smazat gólové manko. Úsilí se Karlovým Varům vyplatilo v přesilové hře, kdy Ondřej Beránek pohotově tečoval střelu Kružíka do litvínovské svatyně - 2:2. 

V nastaveném prodloužení Energie využila početní převahu hru a Jiří Černoch zařídil osmou výhru domácích. 

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Václav Eismann

Myslím si, že celková výhra je pro nás povzbuzující vzhledem k průběhu utkání. Ukázalo se nám spoustu rezerva, zejména co se mentálního nastavení směrem k zápasu, jelikož v první třetině jsme byli nespokojení se způsobem naší hry. Chyběla nám větší intenzita a soubojovost a také to obyčejné úsilí s vášní. Od druhé třetiny se to zlepšilo a postupně jsme se dostávali do zápasu. Jsme rádi, že se nám utkání podařilo dotáhnout do vítězného konce a myslím si, že je to důležitě i pro sebevědomí hráčů. Zápas byl zrcadlem toho, jak můžeme vypadat, když naše hra nebude mít potřebné parametry a mentální nastavení, ale také naopak čeho jsme schopni, pokud jdeme správným směrem.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

 Byl to takový klasický zápas. Poslední přípravné utkání před ligou a troufám si říct, že jsme dvě třetiny soupeře k ničemu nepustili. Soupeř pak trochu zvýšil obrátky a smolným gólem se dostal do hry. Následně měl dvě přesilové hry. Všehovšudy to bylo vyrovnané utkání.

Fanshop