Zápasy 31. 08. 2023, Vladislav Kollert

Proti Davosu úspěšně! Chemici si hravě poradili se švýcarským soupeřem a zvítězili 3:0

Litvínov dokázal navázat na úspěšné tažení v přípravných duelech. Po gólech Sukeľa, Zileho a Jurčíka si dokázali chemici vyšlápnout na Davos, který porazili ve švýcarském Sursee 3:0.

6., 31.08.2023, Eishalle Sursee
logo HC Davos
logo HC VERVA Litvínov
HC Davos HC VERVA Litvínov
0 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 0:1
  • Vyloučení

    6:6
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 4. Sukeľ (Kudrna), 21. Zile (Sukeľ, Strejček), 43. Jurčík (Demel)

  • Průběh zápasu

    0:0, 0:3

  • Sestava domácích

    Senn (Aeschlimann) – Dahlbeck, Lichtensteiger, Fora, Barandun, Näkyvä, Jung, Landskroner – Bristedt, Nordström, Knak – M. Stránský, Nussbaumer, Gredig – Wieser, Prassl, Ambühl – Frehner, Egli, Peltonen, Hammerer

  • Sestava hostů

    Zajíček (Tomek) – Strejček, Zile, Jaks, Czuczman, Zeman, Demel, Šalda – Koblasa, Sukeľ, Kudrna – O. Kaše, Gut, Hlava – Abdul, Helt, Válek – Havelka, Jurčík, Zygmunt, Berka


Reportáž

Litvínov nastoupil proti netradičnímu soupeři v silné sestavě, do utkání se nezapojili pouze David Kaše a Marek Baránek, kteří oba doléčují drobná zranění. V první formaci zůstalo úderné trio Koblasa - Sukeľ - Kudrna, do druhé pětky se postavil Ondřej Kaše k Michalu Gutovi a Nicolasi Hlavovi. 

Do první třetiny vstoupil aktivněji Davos, Verva však dokázala pokusy Stránského a Bristedta zastavit. Naopak to byli chemici, kteří se ukázali jako efektivnější celek a dokázali ve čtvrté minutě zásluhou kapitána Matúše Sukeľa otevřit skóre zápasu - 0:1. V prvním dějství musel Litvínov čelit nebezpečné přesilovce po vyloučení Czuczmana, pevná defenziva chemiků v čele s bezchybným Šimonem Zajíčkem však dokázala narůstajícímu tlaku domácích odolat.

Ve druhém dějství opět zafungoval litvínovský rychlý vstup, již po 32 vteřinách od úvodní buly druhé třetiny se Verva dostala do dvoubrankového vedení, kdy brankáře Senna propálil od modré čáry Kristaps Zile - 0:2. Davos mohl odpovědět ihned vzápětí, nebezpečný Bristedt a veterán Ambühl však nedokázali překonat skvěle připraveného Zajíčka. 

Do třetice všeho dobrého. Litvínov vstoupil efektivně také do závěrečné třetiny, tentokrát Ondřej Jurčík nadvakrát dorážel nikým nestřežený kotouč před brankou Davosu - 0:3. Davos již odpověď nedokázal najít a litvínovští hráči si tak ve švýcarském Sursee připsali cenný skalp.

Další utkání je na plánu v pátek 1. září, Chemici se stěhují ze Sursee do Zugu, kde odehrají od 19:30 přátelské utkání s místním Eissportvereinem. Stream z utkání nebude k dispozici. 

Fanshop