Zápasy 24. 08. 2023, Kamila Stříteská Ströer

Chemici v napínavém duelu uspěli nad bruslaři

Ač úvod zápasu tomu příliš nenapovídal, nakonec velice napínavý duel zvládla Verva se šťastným koncem. Skóre zápasu otevřel ve druhé třetina Nicolas Hlava, těsné vedení chemici ztratili v závěrečné dvacetiminutovce. Ondřej Kaše ale rozhodl o vítězství Vervy v 53. minutě. V závěru se bruslaři pokoušeli prosadit se šesti bruslaři v poli, Matej Tomek však úspěšně čelil všem pokusům.

5., 24.08.2023, ŠKO Energo Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
1 2
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 1:1
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 50. Pyrochta (Lantoši)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 39. Hlava (Jaks, Kaše O.), 52. Kaše O. (Gut)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2

  • Rozhodčí

    Bernat, Pražák – Šimánek, Hnát

  • Sestava domácích

    Novotný  – Pyrochta "A", Pláněk, Jánošík "A", Osburn, Bernad, Štibingr, Jeřábek – Lantoši, Järvinen, Aaltonen – Söderlund, Roman, Skalický – Dvořáček, Malát, Stránský "C" – Šmerha

  • Sestava hostů

    Tomek – Zile, Strejček, Czuczman, Jaks, Demel "A", Zeman – Kudrna, Sukel' "C", Koblasa – Válek, Gut, Kaše O. "A" – Abdul, Jícha, Hlava – Helt, Jurčík, Havelka


Reportáž

První třetina se zdála být lehce seznamovací. K větším šancím nedošlo a skóre zůstalo také neměnné. Oba celky měly k dispozici početní převahu, která však zůstala nevyužitá.

Prostřední část zápasu byla aktivnější. Ve 22. minutě se Litvínov dostal do přečíslení dva na jednoho, které v koncovce nebylo úspěšné. Mladá Boleslav poté získala další přesilovou hru. Poradila si s ní lépe, ale na Tomka bruslaři recept nenašli. Přesně v polovině hrací doby se mezi litvínovskými beky prohnal Dvořáček, který byl v koncovce faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Toho se ujal Aaltonen, ale střelou mezi betony se neprosadil. Nadále se pokračovalo za stavu 0:0. Ve 34. minutě se v přesilové hře dostal do zakončení Petr Koblasa, který o milimetry minul mladoboleslavskou klec. Vzápětí vyrazili do přečíslení domácí, na dlouhý pas si najel Lantoši, který zůstal sám za obranou Vervy. Jeho akci zastavila dobře postavená tyč. Chemikům se nakonec podařilo využít přesilovou hru. Jaksova nahrávka před branku našla Nicolase Hlavu, který si zpracoval puk a poté přesně zakončil - 0:1. Těsné vedení si Verva pohlídala do sirény signalizující konec druhé třetiny.

Ve závěrečné dvacetiminutovce se šance střídaly na obou stranách. Ve 45. minutě předvedl Jaks tvrdý zákrok, za který byl pěstně potrestán Stránským. Potyčka pokračovala i na trestné lavici. V 50. minutě se bruslařům zadařilo v přesilové hře, kdy na levé straně našel Lantoši Filipa Pyrochtu, který z kruhu propálil Tomka. Verva si vedení rychle vzala zpět. Ondřej Kaše si najel na přihrávku Guta, dostal se za domácí obranu a střelou k levé tyči překonal Filipa Novotného. Litvínovští mohli navýšit náskok, kdy se bruslaři nestačili vrátit a do úniku vyrazil Matúš Sukeĺ, jehož akci zastavil pohotový zákrok mladoboleslavského brankáře. Těsné vedení Verva ubránila i přes nátlak bruslařů, kteří se pokoušeli prosadit se šesti muži v poli.

Po skončení základní hrací doby došlo na domluvené samostatné nájezdy. Za Vervu se prosadili Nick Hlava a Janis Jaks, nakonec ale byli úspěšnější domácí, za které se prosadil Malát, Roman a nakonec v sedmé sérii Aaltonen. 

Fanshop