Zápasy - Junioři 21. 10. 2022, Barbora Kaftanová

Juniorka i přes solidní závěr těsně prohrála s Hradcem Králové

H r a d e c K r á l o v é – Litvínovští junioři se opravdu snažili, ale na výhru proti Mountfieldu to nestačilo. Z východu Čech si tedy odváží porážku 3:4.

15. kolo, 21.10.2022, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    3:0, 1:2, 0:1
  • Střely na branku

    29:36
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    78

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 1. Král (Beneš, Moravec), 8. Moravec (Táborský, Pajer), 19. Pajer (Beneš), 28. Táborský (Pajer, Moravec)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 35. Dej (Hora, Slavík), 40. Slavík (Hora, Vopat), 50. Bednařík (Svoboda, Vopat)

  • Průběh zápasu

    4:0, 4:3

  • Rozhodčí

    Úlehla, Ondráček – Roischel, Jiruška

  • Sestava domácích

    Kasal – Boukal, Táborský, Žaba, Hrbek, Havlíček, Hušek, Pelda – Giesl, Prášek, Vencl, Moravec, M. Beneš, Novotný, Klíma, Idžan, Brožek, Král, M. Beneš, Pajer.

  • Sestava hostů

    Klika (Čermák) – Hora, Dudáček, Werner, Bystřický, Hynek – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Vopat, Ščislák, Bednařík, Špaček, Svoboda, Dej.


Reportáž

Zápas započal střelou ze strany Hradce. Byl to velice rychlý útok, který se povedl a Hradec dal v první minutě gól: Lukáš Král střelil do brány pomocí asistence Beneše a Moravce – 1:0. Litvínov se snažil dorovnat. To se ale nepovedlo kvůli vyloučení jednoho z hráčů a domácí opět zabodovali: Petr Moravec využil přesilovky s asistencí Táborského a Pajera – 2:0. V devatenácté minutě padl další zcela nečekaně a Mountfield si připsal svůj třetí gól první třetiny: Lukáš Pajer svojí střelou propálil Kliku, k tomu mu pomohl spoluhráč Beneš – 3:0. Ke konci třetí třetiny si hosté vyměnili brankáře a Klika si šel sednout. První třetina tedy dopadla velice dobře pro Hradec Králové, který odešel do šatny s tříbrankovým náskokem.

Do druhé třetiny opět vstoupili lépe domácí a dokázali to hned v sedmé minutě: kdy Šimon Táborský s pomocí asistence Moravce a Krále přidával Hradci další zářez – 4:0. Po nevydařených pokusech Litvínova se ale hosté dočkali přesilovky a dali svůj první gól zápasu: Daniel Dej dokázal vyrazit puk hostů a střelil mezi betony, asistence Hora a Slavík – 4:1. Přesně čtyři minuty poté hosté přidali další gól: Hora nahrál Markovi Slavíkovi, který povedenou kličkou dokázal vstřelit branku – 4:2. Druhá třetina skončila velmi pozitivně pro hosty.

Litvínov vstoupil do třetí třetiny s nadějí a hned v desáté minutě přidal další gól: Svoboda vybojoval puk blízkému Jakubovi Bednaříkovi, který se dokázal dostat přes Kasala – 4:3. Domácí se snažili odolávat tlaku žlutočerných a snažili se zodpovědně bránit. V padesáté osmé minutě vyslali hosté brankáře na střídačku a zkoušeli štěstí v šesti. Domácím se nepodařilo střelit do prázdné branky, tudíž až do závěru se udrželo stejné skóre. Po závěrečném písknutí nedokázaly oba týmy udržet své emoce a na ledě vypukla hromadná šarvátka.

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Jiří Janoušek ml.

Měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu, hodně nám pomohl gól hned z prvního střídání. V tomto duchu třetina pokračovala, přidali jsme další dvě branky. Je škoda, že jsme ve druhé třetině za stavu 4:0 začali hrát trochu lehkovážně a v podstatě jsme soupeři darovali dva góly, což ho nakoplo a zároveň nechalo utkání otevřené. Ve třetí části jsme zbytečně inkasovali, ale vážíme si toho, že mužstvo se potom semklo a závěr ubojovalo. Bereme tři body, které jsme hodně potřebovali.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

Nezachytili jsme začátek utkání, kde si Hradec vytvořil náskok. Hráči měli zbytečně vysoký respekt k soupeři, do sestavy přišel Pajer s Moravcem. Hradec nám utekl o čtyři góly, což se těžko dohání. Druhá půlka zápasu byla z naší strany dobrá, ale už jsme srovnat nedokázali.

Fanshop