Zápasy 03. 01. 2023, Kamila Stříteská

V novém roce Litvínov nebodoval, nestačil v závěru na Kometu

První utkání v novém roce Litvínovu vítězství nepřineslo. Vyrovnané utkání rozhodla třetí třetina, ve které sice hráči Vervy vstřelili úvodní branku zápasu, ale další góly už padaly do sítě chemiků. Z Brna se tak Verva vrací bez bodového zisku.

34. kolo, 03.01.2023, Brno, Winning Group Arena
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 3:1
  • Střely na branku

    34:18
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5098

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 49. Kundrátek (Zbořil, Holík), 50. Pospíšil (Strömberg), 59. Pospíšil (Kundrátek)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 45. Zdráhal (D. Zeman, Š. Stránský)

  • Rozhodčí

    Hejduk, Ondráček – Lederer, Rožánek

  • Sestava domácích

    Čiliak – Kundrátek (A), Ščotka, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Flek, Holík, Horký – Raška I, Zbořil, Pospíšil – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Dufek, Malý, Kollár.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Wesley, Šalda – Š. Stránský, Sukeľ (C), Zdráhal (A) – Kudrna, Estephan, Abdul – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík.


Reportáž

Litvínovští pustili Kometu do šance ihned v úvodu, kdy se střelou ze slotu prezentoval Holland, ale Šimon Zajíček ukázal své kvality. První pokus pokus hostí přišel z hole Janise Jakse, ale Čiliak si s jeho ránou od modré čáry poradil. Posléze se do akce pustila znovu domácí Kometa. Flek potáhl kotouč na levé straně kluziště, počkal si na kolegu Horkého, jenž z mezikruží orazítkoval tyč hostující klece. Litvínovský brankář byl nadále pod palbou Brna. Nejprve byl Hrbasův pokus sražen mimo, ale následovala akce Jakuba Fleka s Horkým. Horký zůstal sám před litvínovskou brankou, ale ani na dva pokusy se mu nepodařilo poslat kotouč za záda Zajíčka. V 9. minutě měl Litvínov pouze jednu střelu, zato Kometa byla střelecky velmi aktivní. Raška ujížděl s Pospíšilem, který vzal odpovědnost na sebe a pokoušel se překonat Zajíčka, ale marně. Ve 14. minutě konečně zahrozila také Verva, když se do slušné pozice dostal Patrik Zdráhal, ale netrefil puk ideálně, a tak zůstala Čiliakova klec mimo ohrožení. O dvě minuty později se znovu ukázala Kometa. Zaťovič pálil z otočky bekhendem, ale Zajíčkův beton zůstal přiložený u pravé tyče, a tak se na úvodní branku zápasu muselo dál čekat.

Do druhé třetiny Verva vrhla s plnou vervou. Obrovskou šanci měl Matúš Sukel, když se před ním otevřel prostor do útočného pásma. Sám pospíchal na Čiliaka, ale zakončení ani následná dorážka nepřišla Litvínovu ovoce. Ve 24. minutě opět podržela Šimona Zajíčka dobře postavená tyč, když Kristián Pospíšil uspěl v souboji jeden na jednoho a z pravého kruhu orazítkoval hostujícího konstrukci. Posléze se znovu ukázal Sukel, ale nadvakrát nepřekonal Marka Čiliaka. Následně se litvínovský kapitán objevil v další velké šanci, našel si ideální prostor a střelou z první trefil břevno. Ve 32. minutě měla Verva opět štěstí. Nejprve zneškodnil pokus Kundrátka a poté zastavil střelu Pospíšila. O dvě minuty později měla Kometa početní převahu, na jejímž konci mohl otevřít skóre Adam Raška, ale po třetí v utkání zachránila Litvínov dobře postavená tyč. Ovšem poté si vybojovala velkou šanci Verva. Matúš Sukel ujížděl ve dvojici se Stránský, už se zdálo, že se bude měnit skóre, když Čiliak vytáhl důležitý zákrok levým betonem a zachránil Kometu od inkasování. Ani druhé dějství nepřišlo branku.

Ve 45. minutě si Kometa vzala trenérskou výzvu, se kterou neuspěla. Patrik Zdráhal si najel před Čiliaka a hbitě dostal kotouč do brány. Na brankovišti probíhal souboj Hrabase s litvínovským hráčem, což byl důvod coach challenge Komety. O tři minuty později se nedovoleným zákrokem provinil Šimon Stránský a domácí trestali. Tomáš Kundrátek se postavil na levý kruh, odkud tvrdou ránou z voleje propálil litvínovského brankáře a srovnal skóre. Vyrovnaný stav vydržel přesně minutu, když Kometa dokonala obrat. Kristián Pospíšil si obhodil hráče a střelou přes obránce poslal domácí do vedení. Tlak domácího neutichl, ba naopak se do další šance dostal Petr Holík, ale pokusem ze slotu minul litvínovskou svatyni. V 59. minutě domácí zvýšili svůj náskok. Kristián Pospíšil poslal puk do odkryté brány, když byl Šimon Zajíček na cestě z brankoviště a zapsal si tak druhý gól v zápase a potvrdil vítězství Komety 3:1.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Patrik Martinec

Měli jsme dobrý vstup do zápasu. První třetinu jsme odehráli podle našich představ, ale bohužel jsme ji nekorunovali gólem. Přišla druhá třetina, se kterou máme problémy. Přestože jsme ji odehráli zatím nejlépe za mého působení, tak ní Marek Čiliak musel vytáhnout fantastický zákrok, kterým nás udržel na remízovém stavu. Ve třetí třetině jsme věřili, že půjdeme do vedení a vyhrajeme. Bohužel jsme po mé trenérské výzvě šli do oslabení. Tam se utkání zlomilo. Kluci odehráli oslabení výborně a zablokovali spoustu střel. Následně se nám rychle podařilo využít přesilovou hru a dali jsme dvě branky. V tu chvíli byli fantastičtí i fanoušci, kteří mužstvo dovedli k vítězství. Nejsme v jednoduché situaci. Po takové doby, kdy se čekalo na bodový zisk, nám ubojovaná výhra pomůže.

 


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Kometa stejně jako my odehrála křečovité utkání. Na druhou stranu v první třetině byla jednoznačně lepší, zatímco my jsme se hledali. Ve druhé třetině jsme promarnili minimálně tři tutové gólové šance. Třetí třetině se mi hodnotí těžce. Po neúspěšně trenérské výzvě domácích bychom potřebovali vstřelit gól, který jsme nedali. Kometa pak dovedla utkání do vítězného konce.

Fanshop