Zápasy 28. 12. 2022, Kamila Stříteská

Podkrušnohorské derby dopadlo pro Energii, z Varů se Verva vrací bez bodů

Zápas s Karlovými Vary se nesl ve výročním duchu. Karlovarský hokejový klub slaví 90 let od svého založení. Při této příležitosti byli do síně slávy dvě osobnosti. Bývalý majitel Karel Holoubek a exkapitán a ikona karlovarského hokeje Václav Skuhravý, jenž ve dvanácti zápasech nastoupil také za Litvínov. Litvínov se trápil v zakončení a do karlovarské sítě nevstíil žádnou branku. Chemici se ze západ Čech vrací bez bodového zisku.

32. kolo, 28.12.2022, Karlovy Vary, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    1:0, 1:0, 1:0
  • Střely na branku

    31:30
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4839

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 6. Jiskra (Bartejs, Koblasa), 34. Černoch (Koblasa, Pulpán), 59. Kohout

  • Průběh zápasu

    1:0, 2:0, 3:0

  • Rozhodčí

    Hradil, Mrkva – Lhotský, Hnát

  • Sestava domácích

    Habal – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, O. Beránek.

  • Sestava hostů

    Godla – Zile, D. Zeman, Freibergs, Šalda, Demel (A), Jaks, Wesley – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Chalupa – Havelka, Jurčík, Zygmunt


Reportáž

Úvodní branka zápasu na sebe nenechala dlouho čekat. V 6. minutě se po rychlé kombinaci v útočném pásmu prosadil Vít Jiskra, čímž otevřel gólový účet zápasu - 0:1. Domácí byli při chuti a brzy se pokoušeli přidat další branku. Z vrcholu levého kruhu pálil Bartejs, ale jeho pokus šel těsně vedle vzdálenější tyče. O tři minuty později si Godla připsal zákrok ramenem, když vyrazil Hladonikův pokus. Litvínovský gólman nadále zůstal v zápřahu, energetici se drželi v útočné třetině a snažili se najít druhý recept na hostujícího brankáře. Ten však svůj tým podržel. Po komerční přestávce v polovině první třetiny se do útočné třetiny vydali konečně také hosté, ale Habal neměl žádnou práci. Posléze první nebezpečnou střelu měl Chalupa, který se zkoušel prosadit z pravého kruhu, ale karlovarský gólman byl připravený. Následovala menší skrumáž v brankovišti, ale hloučku chemiků se nepodařilo poslat kotouč za brankovou čáru, a tak si nadále nesli jednobrankové manko. Dominantnějším celkem na ledové ploše byli domácí, kteří si těsné vedení udrželi až do sirény signalizující konec úvodního dějství.

Aktivita domácího celku se přenesla i do prostředního části. Gríger se objevil ve velké příležitosti v levém kruhu, ale těsně minul hostující klec. Další velkou příležitost měl Hladonik, jenž stál v levém kruhu, Denis Godla střelu zpacifikoval. Na druhé straně to zkusil Zygmunt, ale střela nebyla zrovna z ideálního postavení a prosvištěla kolem domácího brankoviště. V obrovské šanci se ve 25. minutě ocitl znovu Dávid Gríger, který zůstal nikým nehlídaný před Godlovou klecí, v koncovce ale neuspěl. Hra chemiků se začala zvedat a také Verva zahrozila. Šimon Stránský se dostal před Habala, do zakončení se však díky obranné práci domácích nedostal. Posléze se na kotouči objevil Petr Straka, ale o jeho střelu se postaral karlovarský brankář ramenem. Před polovinou hrací doby se hosté dostali na koně a drželi domácí pod velkým tlakem. Habal byl pod palbou, zkoušel to Patrik Zdráhal, ale proti němu gólman Karlových Varů sklapl betony. Poté po vhazování z otočky pálil Straka, ale opět si na domácího brankáře nepřišel. V přesilové hře si velkou šanci připsal Janis Jaks, jehož dělovku od modré Habal nepropustil. Ve 33. minutě se dvojité početní převahy dočkali domácí a nedisciplinovanou Vervu náležitě potrestali. Nejprve pálil Koblasa, ale jeho střelu stačil Godla zastavit, ale na ránu Jiřího Černocha mezi kruhy byl už krátký - 2:0. Poslední část druhé třetiny přinesla ještě vyloučení na obou stranách. ale k šancím již nedošlo. 

Závěrečná dvacetiminutovka se nesla ve velmi aktivním tempu a akce se střídaly na obou stranách. Ve 44. minutě se nejprve do velké šance dostala Energie, ale Godlovi pomohla dobře postavená tyčka. Do akce na druhé strany se ihned hrnul Andrej Kudrna, který na pravém kruhu nabil na Zdráhala, ale jeho famózním zákrokem zastavil Vladislav Habal. O dvě minuty později se provinil Stříteský. Chemici se v početní převaze prezentovali dobře, měli několik dobrých střeleckých pokusů. Největší šanci měl Giorgio Estephan, ale karlovarský gólma lapil jeho pokus do svých spár. Další pokusy Vervy byly marné, na Vladislava Habala byl Litvínov krátký. Litvínovští se nadále snažili uspět. V 53. minutě trefil Straka zaclánějšího Černocha, ale dokázal se zmocnit odraženého kotouče a vypálil z boku, odkud branku těsně minul. V závěru utkání to Verva zkusila se šesti hráči v poli, ale prázdnou klec chemiků trefil Martin Kohout, čímž potvrdil vítězství Karlových Varů 3:0. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Šik

V první řadě bych chtěl říct, že jsme rádi za návštěvu, která na utkání dorazila. Byla největší v letošní sezoně. Do utkání jsme solidně vkročili. Podařilo se nám prolomit bezgólovou sérii. Z hráčů tedy spadl pomyslný kámen a už to bylo lepší. Ve druhé třetině jsme měli horší pasáž, soupeř se udržel v pásmu a měli několik brankových příležitostí. Konečně jsme si pomohli přesilovou hrou, kdy jsme zužitkovali dvojitou přesilovku. Měli jsme větší hlad. Už v minulých zápasech se potvrdilo, že jsme byli hladoví. I v Plzni i proti Olomouci jsme měli dobrý pohyb a dělali jsme dobré věci. Jsme rádi, že se nám utkání s Litvínovem podařilo. Vítězství je o to cennější, když byla vzdána pocta panu Karlu Holoubkovi a Vencovi Skuhravému.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

David Kočí

Neměli jsme dobrý pohyb a neměli jsme takové úsilí k vítězství. Start do zápasu jsme měli docela dobrý, ale zmrazil nás první gól. Od té doby jsme se nemohli nastartovat, i přes snahu hráčů. Ve druhé třetině nás dohnala oslabení, kde jsme ztratili hodně energie. Po zbytek utkání se nám to už nepovedlo nastartovat.

Fanshop