Zápasy 22. 12. 2022, Daniel Tichý

Vánoční duel pro Litvínov, chemici vezou z Českých Budějovic tři body

V posledním kole před Vánoci čekala před Litvínovem cesta do Českých Budějovic. Chemici si pro své fanoušky připravili parádní vánoční dárek a vezou z Jihu Čech tři body za vítězství 5:2.

30. kolo, 22.12.2022, České Budějovice, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
2 5
  • Třetiny

    1:2, 1:1, 0:2
  • Střely na branku

    21:25
  • Vyloučení

    7:7
  • Využití

    2:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    6008

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 19. Čachotský (Percy, Hanzl), 39. Gulaš (Hanzl, Pech).

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 7. Zygmunt (Straka, Jurčík), 13. Estephan (Zile, Zeman), 22. Válek (Sukeľ, Zile), 47. Demel (Zdráhal, Š. Stránský), 50. Sukeľ (Š. Stránský, Freibergs).

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5

  • Rozhodčí

    Pražák, Květoň – Zíka, Svoboda

  • Sestava domácích

    Hrachovina – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Gazda – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Pech (A), Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Drančák, Vopelka, Tomeček.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Šalda, Wesley – Kudrna, Sukeľ (C), Válek – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Jurčík, Zygmunt – L. Stehlík, Gut, Berka. 


Reportáž

Utkání v Českých Budějovicích začalo a do vedení se v sedmé minutě dostala Verva. Domácí defenzíva chybně rozehrála ve svém pásmu, čehož Litvínovští využili. Pawel Zygmunt zakončením ze slotu prostřelil Hrachovinu parádní střelou do horního rohu branky. Budějovičtí pak předváděli větší aktivitu. Zajíček se musel v brankovišti činit, ale svůj tým držel. O minutu později Štencel udělal chybu na útočné modré, o kotouč ho obral Zdráhal, který se vydal na Hrachovinu. Při pokusu o zakončení mezi nohy si ale budějovický brankář mezírku pohlídal. Pár minutek na to se Verva mohla radovat podruhé. Těsně za modrou čárou poslal puk na Hrachovinu obránce Denis Zeman, k vyraženému puku se nejrychleji dostal Giorgio Estephan a rozvlnil síť podruhé. Domácím se ke konci první části naskytla možnost přesilové hry, kterou také dokázali využít. Na osu si povyjel kanadský obránce Stuart Percy, jehož střelu tečoval clonící Tomáš Čachotský - 1:2.

Verva začala druhou periodu nejlépe, jak mohla. V přesilové hře ve 22. minutě vystřelil na bránu kapitán Matúš Sukeľ, k dorážce se jako první dostal Lukáš Válek a přidal třetí a nakonec vítězný gól hostů v tomto utkání. Krátce na to v oslabení ujel litvínovské defenzívě Čachotský, který z pravé strany udělal blafák do forhendu, ale Zajíček byl v této situaci úspěšnější. V polovině utkání pak Motor operoval v útočné třetině, domácí se však dlouho nemohli odhodlat ke střele. Nakonec to na sebe vzal Gulaš, Zajíček ale jeho pokus lapil. Domácí byli lehce aktivnější a znovu se jim povedl konec třetiny. Českobudějovičtí uzamkli soupeře v jeho pásmu, opět trvalo dlouho, než se fanoušci dočkali střely v početní výhodě, nakonec si však na ose hřiště našel místo Milan Gulaš, který se štěstím prostřelil Zajíčka po ledě k tyči - 2:3.

Ve startu třetí části se do šance dostal aktivní domácí Čachotský, jeho pokus byl ale zblokovaný. Litvínovští se vydali do obrovské šance patnáct minut před koncem a tuto branku musel posvětit až videorozhodčí. Šťastným střelcem byl Patrik Demel, který využil přihrávky od Patrika Zdráhala. Demlův blafák si do vlastní sítě srazil bruslemi Vráblík. Chvíli na to se naskytla Litvínovu přesilová hra pěti proti třem, kterou chemici využili. Nahození Šimona Stránského tečoval kapitán Matúš Sukeľ, který tak přidal pátou branku hostů. Za minutu na to Válek ujel obraně domácích a chtěl přidat už šestý zásah, ale proti byl levý Hrachovinův beton. Na druhé straně Přikryl ujel do přečíslení dva na jednoho. Svému kolegovi nepřihrál, chtěl to vzít na sebe, ale Zeman mu do toho včas vložil hůl. Domácí se snažili korigovat stav utkání, Percy rozehrál na Gulaše, který na hranici modré čáry adresoval kotouč na Pecha. Následný pokus Dzierkalse měl oči, ale gólem neskončil. Netrefil se ani na druhé straně nejlepší střelec extraligy Andrej Kudrna, který pálil z mezikruží. Na skóre 2:5 se do konce 60. minuty už nic nezměnilo a Verva si tak pod stromeček nadělila důležité 3 body.

Sestřih

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jaroslav Modrý

Měli jsme špatný vstup do utkání a soupeř toho využil. My jsme dotahovali, tahali jsme za kratší konec. Ve druhé třetině a na začátku třetí jsme měli výborné speciální týmy, dostali jsme se zpátky do utkání. Za stavu 2:3 se stala sporná situace, která byla špatně vyhodnocena a mrzí mě to, protože to ovlivnilo zápas. Ale lidský faktor je součástí zápasu, já to respektuji. Utkání jsme nedotáhli tak, jak jsme si představovali.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

V dnešním utkání byly velké emoce na obou stranách. Speciální týmy skončily 2:2, zápas rozhodly góly v rovnovážném stavu 5na5. Váha utkání pro oba týmy byla velká, proto tolik nervozity a emocí.

Fanshop