Zápasy 20. 12. 2022, Kamila Stříteská

Vyrovnaný souboj došel do nájezdů, Verva bere dva body

Litvínov předvedl velmi vyrovnaný souboj s Libercem. Po dvaceti minutách hry bylo skóre vyrovnané 1:1. Ve druhé dvacetiminutovce si chemici vytvořili jednobrankový náskok, který udrželi až do 54. minuty, kdy se Tygrům podařilo srovnat. O vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterým uspěl Estephan a Šimon Stránský.

29. kolo, 20.12.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
3sn 2
  • Třetiny

    1:1, 1:0, 0:1 – 0:0 – 1:0
  • Střely na branku

    25:32
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    2877

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 13. Estephan (Š. Stránský, Zdráhal), 32. D. Zeman (Š. Stránský, Zile), rozh. náj. Š. Stránský

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 10. Flynn (Jelínek, Kolmann), 54. Faško-Rudáš (Flynn, Ivan)

  • Rozhodčí

    Pražák, Květoň – Lhotský, Svoboda

  • Sestava domácích

    Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal – Hlava, Straka, Fronk – Zygmunt, Jurčík, Havelka

  • Sestava hostů

    Kváča – Ivan, Nedomlel, Kolmann, Melancon, Derner, Štibingr, Šedivý – Birner, Filippi, A. Najman – Frolík, Bulíř, Faško-Rudáš – Ordoš, Šír, Flynn – Vlach, Jelínek, Rychlovský


Reportáž

Úvodní dějství bylo velmi vyrovnané, čemuž odpovídalo také skóre po dvaceti minutách hry. Chemici měli velkou šanci ve 4. minutě, když se Straka pokoušel dorazit u levé tyčky Abdulovu ránu, ležícího Kváču však nepřekonal. O čtyři minuty později měli Tygři k dispozici početní převahu, kterou nesehráli zrovna ideálně a nepodařilo se jim tedy prosadit. Po nezdařené přesilovce nakonec Liberečtí přeci jen našli recept na Šimona Zajíčka. Oscar Flynn dostal přesnou nahrávku z mezikruží na pravý kruh, odkud střelou zápěstím propálil litvínovského brankáře pod vyrážečkou - 0:1. Ve 13. minutě inkasoval nahrávku do slotu Giorgio Estephan, jehož zakončení z první pod bylo srovnalo gólové manko - 1:1. Po vyrovnávací brance si Litvínov vytvořil další obrovskou příležitost, když Jurčík poslal kotouč do mezikruží na Pawla Zygmunta, jeho pokus vyvoval před libereckým gólmanem skrumáž. Brankář hostí neměl puk pod kontrolou, ale chemikům se nepodařilo došťourat jej do liberecké sítě. V 19. minutě mohl Liberec ještě odskočit, když se v oslabení rozjel do útoku Najman s Rychlovským. Druhý jmenovaný vzal zakončení na sebe, ale trefil pouze lapačku Šimona Zajíčka. Po prvním dějství byl tak stav vyrovnaný.

 Litvínovští měli na začátku druhé třetiny přesilovou hru, ve které se pokoušel uspět Estephan, jeho ránu ještě dorážel Patrik Zdráhal, ale Kváče schoval puk v teploměru. Ve 26. minutě se hosté dostali do dobré pozice po chybě litvínovské obrany, Filippi získal puk a poslal jej na modrou čáru na Melancona, jeho střelecký pokus skončil v moci domácího maskovaného muže. Po šesti minutách Verva vybojovala útočné pásmo, Stránský křižnou nahrávku našel Denise Zemana, jenž byl dobře postavený na pravém kruhu a litvínovský obránce zamířil přesně po víko Kváčovy svatyně - 2:1. Vzápětí mohl vyrovnat Flynn, když získal kotouč na pravém křídle a sjel si až před Zajíčka, snažil o zakončení jednoruč, ale brankář domácího týmu mu puk vypíchnul. Ve 37. minutě se v přesilové hře snažil srovnat Derner střelou zápěstím z pravého kruhu, která skončila v Zajíčkově rukavici. Ve druhém dějství se chemikům podařilo odskočit na rozdíl jedné branky.

Brzy po začátku se do přečíslení dva na jednoho dostal Hlava s Patrikem Zdráhlem, první jmenovaný nedokázal procedit kotouč na kolegu. Na druhé straně naopak zahrozil Najman, který to zkusil sám střelou zápěstím, ale minul litvínovskou klec. Liberečtí ostřelovali domácí branku, ale překonat brankáře chemiků se jim stále nedařilo. Ve 48. minutě ujel do brejku Matúš Sukel, který zakončoval mezi Kváčovy betony. O čtyři minuty později se Freibergs provinil nedovoleným zákrokem, čímž získal Liberec početní převahu. V přesilovce zůstal před Zajíčkem dobře postavený Martin Faško-Rudáš, jenž tečoval nahození Flynna z vrcholu kruhu až do domácí sítě - 2:2. 

Vyrovnané skóre zůstalo až do závěrečné sirény a na řadu přišlo nastavené prodloužení, které branku taktéž nepřineslo. Došlo až na samostatné nájezdy. První sérii odstartoval Estephan, jenž Kváču překonal. Na druhé straně srovnal Michal Birner. Rozhodla až pátá série, ve které se prosadil Šimon Stránský a bonusový bod zůstal na ledě domácích. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Jednoznačně vyrovnané utkání. Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, Liberec na nás vyrukoval s hrou, kterou jsme hráli proti Spartě a byli v tom lepší. My jsme se s tím ze začátku nedokázali vyrovnat. Druhá třetina byla obrácená, ve třetí jsme čekali tlak soupeře, který zákonitě přišel. Ty celosezónní výsledky s Libercem 2:2, 2:2 a 2:2 po 60 minutách nejsou náhoda. Že jsme získali extra bod, za to jsme samozřejmě rádi.


logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta

Myslím, že jsme viděli velice vyrovnané utkání. Nám se povedl vstup do utkání. Myslím, že do prvního gólu, než jsme dostali na 1:1, jsme byli lepším týmem. Pak byl zase lepší Litvínov, i ve druhé třetině měl více šancí. Nám se povedla třetí třetina, jsme rádi, že jsme aspoň vyrovnali, protože Litvínov tady poslední tři domácí zápasy vyhrál a to docela přesvědčivě. Samozřejmě jsme zklamaní, že jsme nezískali ten extra bod, odjíždíme s prohrou, ale se vztyčenými hlavami.