Zápasy - Junioři 26. 09. 2019, Ondřej Mach

Junioři potřetí nezvládli nájezdy, na Liberec nestačili 6:7

L i t v í n o v - Nájezdové prokletí černožlutých juniorů trvá i nadále. Bláznivý zápas proti Bílým Tygrům plný gólů, obratů a vyloučení nakonec dopadl lépe pro hosty, kteří zvládli závěrečnou loterii. Premiérové utkání v juniorském dresu odehrál Lukáš Hocelík, týmu vypomohl i Jan Myšák.

7., 26.09.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo Bílí Tygři Liberec
Litvínov mládež Bílí Tygři Liberec
6 7sn
  • Třetiny

    2:1, 0:1, 4:4 - 0:0 - 0:1
  • Střely na branku

    46:42
  • Vyloučení

    5:6
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    102

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 14. Baláž (Bartoš), 18. Myšák (Bartoš, Dufek), 42. Jindra (Stehlík), 42. Jouza (Limanovský, Fišer), 47. Stehlík (Jindra, Baláž), 60. Stehlík (Háva, Jindra)

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 12. Měchura (Nezbeda), 40. Drábek, 44. Adamec (Had, Křepelka), 45. Rossmy (Gajda), 51. Šeliga (Žůrek), 55. Drábek (Jansa), rozh. náj. Gajda

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4, 5:4, 5:6, 6:6, 6:7

  • Rozhodčí

    Micka – Hynek, Ondráček

  • Sestava domácích

    Zajíček (Pejsar) – Hocelík, Baláž, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela (A), Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Myšák, Nikl, Fišer, Kovačič, Dufek (C)

  • Sestava hostů

    Král (Čajan) – Ira, Šedivý, Adamec, Charvát (C), Žůrek, Had (A) – Křepelka, Vomáčka, Jansa, Půček, Liška, Drábek, Nezbeda, Rossmy, Šeliga, Gajda, Měchura


Reportáž

Litvínov posílený o Myšáka nastoupil do zápasu aktivně, k vidění bylo i několik tvrdých hitů. Kapitán Dufek už v šesté minutě orazítkoval tyč, z brejku neuspěl ani svou oblíbenou kličkou mezi nohy Bartoš. Další velkou příležitostí byla střílená přihrávka Myšáka, kterou tečoval Dufek, brankář Král si s ní však rovněž poradili. 

Špatnou produktivitu domácích tak Tygří potrestali. Adam Měchura střelou z pokleku propálil Zajíčka a sebral mu už po dvanácti minutách čisté konto. Černožlutá odpověď na sebe nenechala dlouho čekat: dvě minuty nato odražený kotouč do sítě dorazil Ondřej Baláž. Rychlá první třetina pokračovala, necelé tři minuty před první sirénou ještě udeřili chemici. Jan Myšák se nerozpakoval a střelou přes obránce strhl vedení na domácí stranu. 

První vyloučení přinesl až úvod druhé dvacetiminutovky, ve hře čtyř proti čtyřem ve vyložené šanci promáchl Jindra. Svěřenci trenéra Mrázka si následně zkusili plnohodnotnou přesilovku po jejímž skončení mohl skóre zvýšit Kroupa, který však zblízka proti Královi neuspěl. 

Tlak černožlutých pokračoval, v roli zakončovatele byl tentokrát Kysela. Z dorážky se třetí branku nepodařilo dát ani Stehlíkovi. Po delší odmlce vyrazili na zteč i liberečtí, Had v úniku nenašel recept na Zajíčka. Méně než dvě minuty před koncem prostřední periody ale na trestnou lavici odjel Kysela a hosté dokázali srovnat. Z levého kruhu napřáhl Michael Drábek a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. 

Hned na začátku poslední části hry o sobě dal vědět Šeliga, Zajíček jej však tváří v tvář vychytal. Pár vteřin nato už měli domácí náskok zpátky. Stehlíkovo nahození od modré tečoval David Jindra a překonal maskovaného muže Tygrů. A po pouhých deseti vteřinách byli litvínovští v dvoubrankovém trháku. Na pravý kruh dostal nabito Daniel Jouza a jeho projektil se zastavil až za Králem. 

Liberec nesložil zbraně a během chvíle se zase hrálo smírně. Nejprve hostující přesilovku využil Miloslav Adamec a minutu poté Bennet Rossmy našel skulinku u Zajíčkovy bližší tyče. Další akci Litvínova zlikvidoval pozorný Král, následně ale znovu kapituloval. Bojovnost v předbrankovém prostoru ukázal Lukáš Stehlík, jenž v pádu dopravil kotouč do liberecké branky. Hra se trochu zklidnila, neboť se vylučovalo na obou stranách. 

Novou zápletku utkání dál Dominik Šeliga. Liberecký útočník se zmocnil kotouče a tvrdou ranou jej poslal do Zajíčkovy branky. Litvínovský gólman byl i u dalšího gólu, když nepřikryl kotouč a dovolil tak skórovat Michaelu Drábkovi. Rázem tak manko museli dohánět domácí. Ti minutu a půl před koncem zkusili hru bez brankáře a vyplatilo se. Lukáš Stehlík práskl do puku a ten se štěstím propadl do liberecké klece. 

V nastaveném čase byl po třech minutách vyloučen Drábek, černožlutí ale početní převahu nezúročili. Na řadu tak přišla jejich neoblíbená disciplína - samostatné nájezdy. V nich se trefili Petr Gajda a Jakub Šedivý a získali pro hosty druhý bod. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

"Pro diváky to byl bezpochyby atraktivní zápas. Měl všechno, co juniorský hokej má mít. Na jednu stranu jsem rád, že jsme se zvedli po facce, kterou jsme dostali ve Varech. Ale když si někteří neuvědomí, že hrají pro mužstvo, tak výsledky budou vypadat takhle. Jinak musím kluky pochválit, že to odmakali až do konce."

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Milan Plodek

"Pro diváky to bylo určitě zajímavé utkání, pro trenéry už méně. Z obou stran se hrálo hodně ofenzivně. V první třetině byli trochu lepší domácí, ve druhé zase my. V obraně byla spousta chyb, ale je to juniorský hokej, to k tomu patří. Myslím, že je to tak v pořádku. Konečně jsme dali trochu víc gólů a když zapracujeme na obraně, tak to bude dobré."

Fanshop